The Village Україна продовжує підбивати підсумки року і публікує добірку музичних відео, знятих у Києві 2019 року. Раніше ми також розповідали, які бренди зняли рекламу в Києві

Stormzy – Audacity

Британський репер Stormzy створив кліп на пісню Audacity в Києві. Ролик знімали уночі на Дарницькому мосту й на Видубичах. Виробництвом відео займалась українська компанія 23/32 Films. «Кліп повністю створила київська команда, окрім виконавців та режисерської групи. На підготовку в нас було чотири дні», – розповіла продюсерка Дарина Дерягіна.

Це друге відео Stormzy, яке зняли у Києві. У 2018 році Stormzy разом із британською співачкою Джорджею Сміт випустили спільний кліп Let Me Down.

Stormzy – Audacity

Bombay Bicycle Club – Eat, Sleep, Wake

Eat, Sleep, Wake – перший сингл Bombay Bicycle Club з часів альбому So Long, See You Tomorrow 2014 року. Кліп на цей трек зняли у Києві. У зйомках взяли участь усі музиканти із Bombay Bicycle Club, а режисером став колишній учасник гурту Луїс Боз. Кліпом займалася українська студія Pronto Film. У кадрі можна побачити територію заводу «Ленінська кузня» та недобудовану бетонну фабрику під містом.

Bombay Bicycle Club – Eat, Sleep, Wake

Editors – Frankenstein

За сюжетом кліпу британського гурту, хлопець, який працює правоохоронцем, йде на кладовище і викопує тіло померлої дівчини, схожої на Beyonce. За допомогою технологій він оживляє її. На відео можна побачити проспект Перемоги і Національний цирк. Режисером кліпу став Грегорі Орел.

Editors – Frankenstein

Charli XCX – White Mercedes

Відео для британської співачки Charli XCX знімали на пустирі на Троєщині. За це відповідала українська продакшн-студія Radioaktive Film. Зйомки тривали день і відбувалися на початку серпня 2019 року. У кадрі можна побачити автівку у вогні та співачку, яка їздить на даху позашляховика.

Charli XCX – White Mercedes

Oh Wonder – Hallelujah

Локацією для зйомки відео для британського дуету став закинутий гольф-клуб під Києвом. Режисером кліпу виступив Грегорі Орел, у роботі над проєктом також взяла участь українська компанія 23/32 Films. Ролик знімали одним дублем, усього зробили 20 спроб. У постановці було залучено 150 людей, зйомки тривали понад 12 годин.

«Критеріїв вибору локації було багато. Тому пошук місця був довгим і зайняв приблизно чотири дні, за які ми встигли побачити 16 локацій. Свій вибір зупинили на покинутому гольф-клубі в Київській області. Там було все, що нам потрібно, навіть більше. До того ж нам дуже пощастило – на горизонті весь день літали повітряні кулі», – коментували у 23/32 Films.

Oh Wonder – Hallelujah

Gruppa Skryptonite – Podruga

Gruppa Skryptonite – новий проєкт казахського репера Скриптоніта. Кліп на пісню Podruga знімали на Троєщині, розповіла режисерка відео Таню Муіньо. У кліпі знялась українська модель Валерія Караман, яку раніше можна було побачити в рекламі Diesel та кліпі гурту «Пошлая Молли». За сюжетом дівчина танцює на банкеті, а потім гуляє вулицями спального району.

Gruppa Skryptonite – Podruga

Oliver Tree – Hurt

Oliver Tree – молодий інді-поп та хіп-хоп-виконавець із Каліфорнії. Продакшеном кліпу в Києві займалися Snow Beach та українська компанія 23/32 Films. У відео можна побачити труну з музикантом, каскадерські трюки, танк, стрибок з багатоповерхівки. Серед локацій Києва, де знімали кліп, спальні райони міста і Рибальський міст.

Oliver Tree – Hurt

Netta – Bassa Sababa

Нетта Барзілай – ізраїльська співачка та переможниця Євробачення-2018. Режисером її кліпу, який знімали в Києві, став Рой Раз. У відео можна побачити рожевого носорога, величезну копію голови співачки, з якої виїздить автівка, Дарницький міст та інтер’єр бібліотеки Вернадського.

Netta – Bassa Sababa

«СБПЧ» – «Часы»

Російський гурт «СБПЧ» зняв у Києві кліп на пісню «Часы». Сюжет відео, у якому взяв участь комік Олександр Гудков, схожий на гоголівського «Вія». Гудков грає священника, а солістка гурту, Женя Борзих, – відьму. На відео можна впізнати будівлю Центрального РАЦСу, розташованою поблизу Політехнічного інституту в Києві. Крім того, видно Голосіївський проспект поблизу метро «Деміївська». Кліп знімала українська режисерка Таня Муіньо.

«СБПЧ» – «Часы»

Slenderbodies – Arrival

У колонії суворого режиму у Київській області для американського гурту Slenderbodies зняли кліп на трек Arrival. Акторів обирали серед в’язнів, які там відбувають покарання. Зі знімальною групою працював психолог-криміналіст, який вчив коректно поводитися з арештантами. Кліп влітку знімала українська студія 23/32 Films у колаборації з англійською Pulse Films UK.

Slenderbodies – Arrival

FKA Twigs – Cellophane

Кліп для лондонської співачки FKA Twigs знімав український продакшн Radioaktive Film. Відео базується на поул-денс хореографії та комп’ютерній графіці. «На декорацію для першої сцени відео витратили 500 метрів тканини. А пілон привезли з Лондона, хоча згодом використовували український – він виявився кращим», – розповідала виконавча продюсерка Radioaktive Film Катя Галицька. У кінці кліпу співачка провалюється у глиняну печеру: «На створення печери пішли 432 кілограми червоної глини. Всередині декорації з печерою проклали спеціальну систему обігріву: холодно, а акторка ж роздягнена».

FKA Twigs – Cellophane

DJ Shadow – Rocket Fuel

У 2019 році DJ Shadow уже вдруге зняв кліп у Києві. Продакшеном займалася українська студія Radioaktive Film. Сюжет кліпу – альтернативна версія першого сходження людини на Місяць. «Ми шукали локацію на control room для керування польотами, спочатку нам запропонували кімнату управління ТЕЦ, але вона була замала. Тоді ми побудували control room в офісі під Києвом. Щоб створити космічну поверхню Місяця, змішували пісок з цементом. Костюми космонавтів привезли з Дрездена», – розповідала виконавча продюсерка Radioaktive Film Катя Галицька.

DJ Shadow – Rocket Fuel

Ванесса Параді – Kiev

У кліпі Kiev співачка бігає по лісу, а потім виходить на галявину, звідки розгортається краєвид на Лаврську дзвіницю. Режисером відео став Девід Астер. У пісні, присвяченій столиці, Параді співає про «київську лихоманку і спекотні поцілунки», а також про «київський сніг», який зустрічає її, коли вона повертається в місто.

Ванесса Параді – Kiev

«Ленинград» – i_$uss

Кліп для «Ленинграда» знімала компанія Mozgi Production з режисером Леонідом Колосовським. За сюжетом дівчина йде на вечірку з подругами, але перед тим приймає наркотик. У клубі вона зустрічає хлопця, схожого на Ісуса.

«Ленинград» – i_$uss

Bushido & Animus – Renegade

Німецькі хіп-хоп-виконавці Bushido і Animus зняли в Києві кліп на пісню Renegade. У відео хлопці співають на тлі київських локацій – околиць стадіону «Олімпійський», бульвару Лесі України, Бессарабського ринку. У кадрі також можна побачити розмальовані графіті підземні переходи.

Bushido & Animus – Renegade