Реклама гри FIFA 2020, лукбук американського бренду одягу та вулиці Нью-Йорка, зняті у Києві. Зібрали добірку рекламних кампаній міжнародних брендів, які знімали на київських локаціях у 2019 році.

PUMA x ADER ERROR – Under Creativity (2019)

Нова колекція Puma

Puma разом з брендом Ader Error зробили у Києві кампейн для нової колекції. Рекламний ролик знімали на вулиці Великій Житомирській та всередині Арт-заводу Платформа. Одну зі сцен знімали на даху київської багатоповерхівки, з якої видно краєвид на спальний район міста.

Де: вулиця Велика Житомирська, Арт-завод Платформа

Гра Death Stranding від Sony

Для нової гри Death Stranding компанія Sony знімала рекламу в Києві: у ролику можна побачити станцію метро «Дорогожичі» зі скляним куполом, перехрестя вулиць Саксаганського та Антоновича біля «Олімпійської» та розв'язку біля Поштової площі. У ролику місто потонуло у сльозах чоловіка, який у захваті від нової гри.

Де: Поштова площа, станція метро «Дорогожичі», перехрестя вулиць Саксаганського та Антоновича

Трейлер Death Stranding

Авто BMW

Рекламу нової моделі автомобіля BMW 2 Series Gran Coupé знімали на київських вулицях. На ролику помітно Дарницький та недобудований Подільсько-Воскресенський мости, Поштову площу та Подільську набережну. Окремі сцени знімали в маєтку Уварової на Липках.

Де: Дарницький, Подільсько-Воскресенський мости, Поштова площа, Подільська набережна, маєток Уварової

BMW 2 Series Gran Coupé – Official Launch Film (2019)

Консоль PlayStation 4 від Sony

Друге рекламне відео Sony в Києві за рік, і цього разу для консолі PlayStation 4. Ролик знімала українська продакшн-студія Radioaktive Film упродовж чотирьох днів на трьох київських локаціях: Спортивній площі, на парковці ТРЦ «Україна» та поблизу університету КПІ. Для ролика у кадрі розбили 20 автомобілів, зруйнували 11 стін, а для фінальної сцени залучили 300 людей для масовки та 23 каскадери.

Де: КПІ, Спортивна площа, ТРЦ «Україна»

Консоль PlayStation 4 від Sony
Family Production – Ubisoft

Відеогра від Ubisoft

Французький розробник відеоігор Ubisoft зняв рекламу на гру Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint в Україні: у ролику можна побачити кадри з Карпат, Пущі-Водиці та Києва, зокрема території НАУ. Відео створила українська студія Family Production. У ньому зіграла акторка Люсі Корк, яка раніше працювала каскадеркою у «Місії нездійсненній» та «Людях у чорному». Для ролика побудували спеціальний пристрій Gimbal, який імітує політ на гелікоптері. Він трясе декорацію або техніку для зйомки землетрусів і вибухів.

Де: НАУ, Пуща-Водиця, Карпати

Навушники Air Pods від Apple

Apple зняла рекламу бездротових навушників AirPods у Києві. За ідею та розробку відповідало агентство TBWA\Media Arts Lab, за зйомки в Україні − продакшн-студія Radioaktive Film. Усі сцени для ролика знімали у Києві, для цього в авіаційному ангарі побудували квартал Нью-Йорка з кількома вулицями. Усю декорацію підняли на 1,2 метра, щоб заховати батути під асфальтом, плиткою та пішохідним переходом. Лише для одного фрагменту відео використовували ефекти, решту знімали наживо. Ролик також знімали на Спортивній площі, вулиці Бульварно-Кудрявській і на даху будинку біля вулиці Антоновича.

Де: Спортивна площа, вулиця Бульварно-Кудрявська, дах біля вулиці Антоновича

AirPods — Bounce — Apple

Гра FIFA 2020 від Electronic Arts

Рекламу для нової гри FIFA 20 від розробника ігор Electronic Arts також створили у Києві. У грі з’явився режим вуличного футболу Volta Football, тому ролик знімали на міських локаціях: на відео можна помітити недобудований Дарницький вокзал у Києві. Зйомкою займалася продакшн-компанія Radioaktive Film, а в рекламі взяли участь українські стритфутболісти.

Де: Дарницький вокзал

Трейлер гри FIFA 2020

Лукбук спортивного одягу Carhartt

Американський бренд одягу Carhartt зняв лукбук для нової осінньої колекції на тлі київських локацій. Кампейн знімали біля Київського фунікулера, Річкового вокзалу, готелю «Салют» і Київського крематорію, поряд з Байковим кладовищем. У лукбуці представлені спортивні костюми з водонепроникної тканини, флісові штани і світшоти та кепки з логотипом.

Де: Київський фунікулер, Річковий вокзал, готель «Салют» і крематорій


Катя Галицька

виконавча продюсерка Radioaktive Film


Попит на зйомки в Україні залишився на рівні минулих років. Цього року увагу іноземних режисерів знов-таки привернули бетонний автобусний гараж на ДВРЗ, бруталізм технічних корпусів університету імені Тараса Шевченка та КПІ.

У 2019 році у рекламних брифах з’явилася прив’язка до країн, в яких будуть показувати ролики. Ніхто не хоче знімати історії в абстрактних інтер’єрах або локаціях. Компанії намагаються підкреслити особливості та колорит країн, на ринок яких розрахована реклама.