The Village Україна продовжує підбивати підсумки року. Разом з 15 експертами музичної індустрії ми вибрали найкращі українські альбоми та EP, які вийшли у 2017 році.

MAiAK – Untitled Kingdom

apple music / google play

MAiAK - Untitled Kingdom

Іван Дорн – OTD

apple music / google play

Андрій Фріл

редактор rap.ua


Я неймовірно поважаю Дорна за його вміння не сидіти на місці, ставити нові цілі, шукати свіжі рішення. На OTD, у принципі, один чіткий хіт – усе інше це експерименти зі звучанням, достатньо цікаві навіть для Штатів – а їх і планувалося цим релізом підкорити. А я не Штати, мені майже усе зайшло, другого «не надо стесняться» я не хотів, та й не слухав би вже таке.


Макс Сікаленко

Cape Cod

Цей реліз – за відсутність страху. Можливо, не всі цілі, які ми ставили перед собою в цьому альбомі, вдалося досягнути, але намагання і ті ризики, на які пішов Іван та уся Дорнобанда, – варті справжньої поваги.


Ivan Dorn - OTD

5vymir – «Нові імена»

apple music / google play

Яків Матвійчук

засновник ZahidFest


Це гітарний танцювальний рок, якого в нас на такому рівні узагалі не згадаю до цього.  Це цікаві тексти українською. Впевнений, що їхній найкращий альбом ще попереду. «Нові імена» – це заявка, що нові гурти можуть не гірше мастодонтів укрсцени.


5 Vymir - Ламай

The Elephants – Before The Shades

apple music / google play

Олексій Бондаренко

головний редактор LiRoom


У топі альбомів будуть The Elephants через мою безмежну любов до акустичного інді. І через те що The Maneken вдалося таки зберегти дух цього самобутнього сумського дуету, хоча після першого альбому були побоювання, що вони занадто підуть в електронний саунд.


Саша Філоненко

композитор, саунд-продюсер, засновник Handbag House Sound Production

Поки що найкращий приклад прояву правильного саунд-продюсування на наших теренах. Бiльшiсть продюсерiв в Українi намагаються максимально виразити свою особистiсть через аранжування iншим артистам. А тут видно, що завдання було саме вигiдно пiдкреслити музику i вайб хлопцiв. А ще просто подобається, насправдi.


The Elephants - Baby Run

[O] «Самий сок»

apple music / google play

Філ Пухарєв

редактор Karabas Live


У дебютному міні-альбомі [О] поєдналося те, що в українській музиці трапляється із частотою сонячного затемнення. Тут і актуальний електронний саунд у стилі Disclosure чи FKA Twigs, і написані сучасною мовою, але при цьому не позбавлені багатого літературного бекграунду, тексти. Трек «Мушечки» із повторюваним «Забагато машин, забагато магазинів» – чим не футуристичний урбанізм Михайля Семенка? А тепер послухайте «Лелеку» і згадайте «Лебеді материнства» Василя Симоненка. Тому і вважаю цей ЕР одним із найкращих у році, що минає. Masterskaya змогли взяти і кількістю, і якістю.


гурт [O] - Лелека

Yuko – Ditch

apple music / google play

Влад Фісун

діджей, ведучий Aristocrats.fm


Кожен, хто цікавиться національною ідеєю в сучасній музиці, лягав та вставав з цим іменем цілий рік. Дует мультиінструменталіста і дослідниці глибинного фольклору погостював цього року на фестивальних та клубних майданчиках, повеселився неоднозначними відео, а наприкінці року видав потужний альбом.


Максим Сердюк

головний редактор MUZMAPA

Мабуть, однакова актуалізація етніки в Україні багатьом уже набридла. Проте ж Yuko зайняли свою нішу електронного попу, поєднуючи народні мотиви зі збалансованим танцювальним, мелодійним та деколи агресивним саундом. Хоча простежується певна одноманітність у підході, маємо відмінний результат: альбом Ditch – флагманський продукт Yuko та лейблу Masterskaya у 2017.


YUKO - MAK

Sasha Boole – Golden Tooth

apple music / google play

Костянтин

Почтар

соліст гурту 5 Vymir


Я люблю музику Буля з першого концерту в «Дивані» 2013 року. З того часу в нього уже вийшло три альбоми. Всі три – різні. Важко не повторюватися, коли є лише ти й акустична гітара, тому Саша шукає і знаходить нові форми звучання своїх пісень. У Golden Tooth, наприклад, є треки, записані з групою. Мені подобається, що у Буля є свій характерний стиль, але чути, що він ще в пошуку. Це найцікавіший період у творчості будь-якого артиста.


Sasha Boole - Golden Tooth

OY Sound System – Attention! Attention

apple music / google play

Філ Пухарєв

редактор Karabas Live


OY Sound System – це ще один музичний проект Марка Галаневича, якого ви можете знати за гуртом «ДахаБраха». Уявіть собі новий альбом LCD Soundsystem, тільки в українських реаліях. Ось так і можна коротко описати реліз «Attention! Attention!»  гострий, дотепний і про нас. Чудовий саундтрек для рейву в Новорічну ніч.


OY Sound System - Gangsters Of Peace

Також експерти називали:

Shain Lee – Collector

MARU – 1

Oh, deer! – «Як перестати хвилюватися і полюбити війну»

Sunsay – X
Яна Соуле – «Трио»

Леді Джанк – «Холоста Свобода Перетворюється Знову На Кошмар»

r.roo – delicate reflex part 2

The Jossers – «Спор»

Constantine – «Один»

Пошлая Молли – «8 способов как бросить»

On the wane – Schism

Shadazz – Angry & Sad

НастяЗникає – «Облич безліч»

Dennis Adu – Influences

Inaia – Like/Dislike

Mandarinaduck – Landslide

Pyrig – «Містичний»Dao Park – «Не згорає»Del Cano – Espora

Луна – «Остров свободы»