Про ідентифікацію себе як українки розповіла американська акторка єврейсько-українського походження Міла Куніс в інтерв'ю Марії Шрівер.

«Я з України. Тепер усе змінилося. Це відчуття гордості», – розповіла народжена в Чернівцях Куніс, яка у 8-річному віці переїхала з родиною в Сполучені Штати.

Зірка фільмів «У прольоті» та «Чорний лебідь» додала, що після російського вторгнення в Україну сказала своїм дітям, що вони на половину американці, а на половину українці.

Міла Куніс в інтерв'ю Марії Шрівер

Міла Куніс

Я народилася в Україні. У США приїхала в 1991 році, ми були останніми членами нашої родини, які мігрували в Сполучені Штати. Я завжди відчувала себе американкою. Люди мені казали: «О, ти така східноєвропейська!» А я відповідала: «Що ви маєте на увазі? Я лос-анджелеська, і тільки!»

Але, коли відбулося [вторгнення рф], я не можу описати, що саме сталося, але я відчула це дуже дивне відчуття. О боже, у мене ніби вирвали серце.

Раніше це не було для мене настільки важливим. Настільки, що я казала, що я з росії. Для цього було багато причин. По-перше, коли я приїхала в США, і люди запитували, звідки я, одразу виникало запитання, де розташована Україна. Доводилося пояснювати Україну, де вона на мапі світу... Але, коли я казала, що я з росії, всі відповідали: «О, ми знаємо цю країну».

Чорт забирай, ні! Я з України. Тепер усе змінилося. Це відчуття гордості. І це відчуття, яке не зменшує моє ставлення до того, де я живу зараз і що мені дали Сполучені Штати.

Це не забирає в мене, навпаки – додає якогось нового шару. Я прийшла до дітей і сказала їм: «Ви на половину українці, на половину американці, ви на половину з Айови і на половину з України». І вони такі: «Окей, ми зрозуміли». [сміється]

Куніс додала: «Я не хочу, щоб люди порівнювали [війну в Україні] з чимось іншим. І я не думаю, що ми повинні сприймати народ росії як ворога».


Раніше Міла Куніс із чоловіком Ештоном Кутчером запустила краудфандингову кампанію зі збору коштів на підтримку України. Станом на 13 березня зібрали вже понад 20 мільйонів доларів, 3 мільйони пожертвувало саме подружжя.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Гейдж Скідмор