Лише кожен десятий українець планує відпустку цього року, свідчить опитування кадрового порталу grc.ua. Хтось вважає, що це не на часі, а хтось втратив роботу, тому не має можливості подорожувати.

Однак стрес через війну тільки посилює втому. І відновлення – необхідність організму. Поїздка на один день може бути компромісом між повноцінною відпусткою й сидінням удома.

Розповідаємо про сім паркових комплексів і ферм під Києвом, де можна гуляти цілий день. Деяким із них довелося пережити обстріли чи окупацію, але вони відновили роботу й запрошують відвідувачів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Добропарк»

Це ландшафтний парк під Києвом. Восени там квітнули тюльпани, а зараз триває сезон лаванд. У парку є фудкорти, дитячі атракціони, басейн просто неба. А нещодавно зʼявилася можливість забронювати глемп і залишитися в парку на ніч.

Графік:

10:00–20:00

Контакти: 

067 239 11 11

Instagram

Ціни:

Дорослий – 200 грн

Дитячий – 100 грн

Як дістатися:

«Добропарк» розташований у селі Мотижин, що за 29 кілометрів від Києва Житомирською трасою. Деталі тут.


Безпека

Парк постраждав під час російської окупації Київської області. Але перед відкриттям його перевірили піротехніки.

Межигір’я

Природний комплекс займає площу в 145 гектарів. На його території є зоопарк, кінологічний центр, ландшафтний парк зі штучними озерами, колишнє гольф-поле, що перетворилося на притулок для лебедів. Біля входу в парк можна орендувати велосипед. На території працюють кав’ярні та піцерія.

Графік:

09:00–20:00

Контакти: 

098 416 52 52

Facebook

Як дістатися:

Комплекс розташований у селі Нові Петрівці під Вишгородом.

Ціни:

Щодня (крім вівторка):

дорослий – 150 грн

дитячий – 50 грн

Вівторок:

дорослий – 70 грн

дитячий – безкоштовно


Безпека

Межигір’я обстрілювали касетними боєприпасами, однак територію оглянули піротехніки.

«Парк 12 місяців»

Це приватний зоопарк на північ від Києва, за Вишгородом. У зоопарку живуть мавпи, представники котячих (пума, леопарди), зебри, альпаки, вовки, кенгуру, верблюд, носоріг, бегемот, поні, жирафа й птахи. Для дітей працює контактний зоопарк, де можна поспілкуватися з безпечними тваринами. Також на території дитячий майданчик. Басейни й ресторан цього року не працюють, але є дві точки фудкортів.

Графік:

10:00–19:00 (каса зачиняється о 18:00)

Контакти: 

096 770 41 59

Facebook

Ціни:

Дорослий – 300 грн

Дитячий – 150 грн

Як дістатися:

Парк розташований у селі Демидів, за Вишгородом, у 25 км від Києва. Координати тут. З 14 лютого мали відновити проїзд зруйнованим мостом у Демидові. 


Безпека

Парк відновив роботу в травні, після того, як Київську область звільнили від окупантів. Перед відкриттям територію перевірили фахівці, зазначили в зоопарку.

Парк «Київська Русь»

Це парк, у якому відтворена архітектура давнього Києва: оборонні споруди й укріплення, ворота, сторожова вежа, житло, а також бойовий човен. Зараз парк відкритий для відвідування, але жодних заходів там не проводять через воєнний стан. На території також можна відвідати контактну конюшню не тільки покататися верхи, але й навчитися догляду за кіньми (але для цього треба домовлятися заздалегідь).

Графік:

09:00–18:00

Контакти: 

050 385 2035

Facebook

Ціни:

Квитків немає, але є благодійний внесок для конів

Дорослий – 150 грн

Дитячий – 80 грн

Як дістатися:

Парк розташований у селі Копачів біля Обухова, у 45 хвилинах їзди від Києва. Як доїхати, тут.


Безпека

На території парку не було бойових дій.

Беремицьке

У парку природи «Беремицьке», що розташований на березі Десни, можна погуляти на природі (пішки або верхи) і поспостерігати за тваринами. На території парку є ​​Музей диких котів, галявина MiniZoo з мінівіслюками, мініовечками, мінікоровами й мініконями, вольєри з лосями й оленями, сад хвойних та алея яблунь. Також є заповідна частина парку, де тварини живуть у природних умовах. Туди також пускають відвідувачів. Для тих, хто хоче не тільки дивитися, але й дізнатися більше, передбачені екскурсії. Також працює кавʼярня і є можливість залишитися на ніч у наметовому містечку чи котеджах.

Графік:

09:00–17:00

Контакти: 

097 582 66 33

Instagram

Ціни:

Дорослий – 100 грн

Дитячий – 80 грн

Як дістатися:

Парк розташований на півдні Чернігівської області, у півтори години їзди від Києва. Як проїхати, тут.


Безпека

Хоча Чернігівська область була під окупацією, у парку кажуть, що бойові дії туди не дійшли, тому піротехніків не запрошували.

Ферма «Кийлівська асканія»

Заповідник-ферма «Кийлівська Асканія» займається розведенням страусів, павичів, цесарок, лебедів, гусей, диких качок і коней. Тут можна прогулятися на природі біля озера, поспілкуватися з тваринами, відпочити в альтанках і влаштувати сімейний пікнік.

Графік:

08:00–20:00

Контакти: 

093 313 8448

Facebook

Ціни:

Дорослий – 80 грн

Дитячий – 40 грн

Як дістатися:

Ферма розташована в селі Кийлів, на північ від Києва. Координати ось тут.


Безпека

На території не було бойових дій чи обстрілів, кажуть на фермі.

Ясногородка

Сімейний екопарк «Ясногородка» – комплекс, де можна погуляти, поспілкуватися з тваринами й поїсти. На території є контактний зоопарк, страусина ферма, зона барбекю, де можна замовити шашлики, овочі-гриль чи купити напої, сувенірний магазин, басейн і дитяча зона «Яснограй».

Графік:

Будні: 10:00–17:00

Вихідні: 10:00–19:00

Контакти: 

096 096 5577

Facebook

Ціни:

Вартість квитків у зоопарк і зону BBQ:

Будні – 50 грн

Вихідні:

Дорослий – 200 грн

Дитячий – 150 грн

Як дістатися:

Екопарк розташований в селі Ясногородка, на захід від Києва. Точні координати тут.


Безпека

Екопарк був у зоні бойових дій, постраждав від обстрілів, деякі тварини загинули, а вольʼєри були зруйновані. Але парк відновив роботу ще 15 травня. В адміністрації не змогли відповісти на питання, чи проводили розмінування території.