У 2020 через обмеження та локдаун українці більше подорожували в межах України: Львів, Карпати, Одеса. Але вдавалося також побувати за кордоном. Наприклад, в Албанії, Хорватії, Туреччині тощо. Ми пригадуємо, куди подорожували у 2020 році – від Яремче до Занзібару.

Україна


1

Скільки коштує тиждень відпустки для сім’ї в Яремче

Дехто не вважає Яремче Карпатами. Мовляв, це лише їхній початок, там невиправдано дорожче, ніж у Ворохті чи Рахові, нічого особливого в місті немає, крім водоспаду та туристів, що однаково прямують у Буковель. Навіщо відпочивати саме в Яремче?

Їмо банош, гуляємо пішки на Маковицю та йдемо в баню.


2

Франик за вихідні. Місто, яке ви сильно полюбите (або ж ні)

Івано-Франківськ – по-доброму різний, на площі в один кілометр тут суміщаються автентичний міський ринок, на якому можна відчути, що таке галицька приязнь (вам, напевне, запропонують молоденьку бульбу, свіжі огірочки, кропчик, сирочок чи свіже молочко, а, може, і цілу свинячу голову) та одна з найвідоміших в Україні соціальних ініціатив – громадський ресторан Urban Space 100.

У ньому можна випити вже звичну для багатьох фільтр-каву, з’їсти панакоту й доєднатися за бажанням до смол-току іноземців, що сидять біля входу. Як побачити це місто справжнім?


3

Як побачити справжню Одесу за вихідні – радять місцеві

Фонтанка
Санжійка

Гуляти в Одесі можна не лише Дерибасівською та Потьомкінськими сходами, аби полежати на пляжі – необов’язково тіснитися на «Ланжероні» чи «Отраді», а вечірні розваги – не тільки на «Аркадії».

Запитуємо місцевих жителів, як класно провести вікенд в Одесі: де шукати смачну їжу та каву, на яких пляжах засмагати без натовпу (ну, майже), де розважатися, займатися активним спортом і культурно відпочивати.


4

Як побачити справжній Львів за вихідні – радять місцеві

Львів – це не тільки площа Ринок. Новий Львів може похвалитися великим ІТ-кластером, прогресивним приватним університетом і сміливими урбаністичними рішеннями. Місту Лева чи не найкраще з українських міст вдається залучати іноземних туристів, але через це пандемія та карантин ударили по ньому чи не найвідчутніше.

Для внутрішніх туристів поїздка до Львова зараз може стати гарною нагодою побачити центр міста без звичних натовпів туристів і черг у закладах, розповідають нам львів’яни.


5

Небанальні маршрути: 5 місць на схилах Дніпра, про які ви могли не знати

Таня Бур’янова, Оксана Гузь і Вікторія Афанасьєва разом подорожують уже понад рік. Але одного разу вони вирішили покликати із собою в похід інших людей. Така подорож виявилася вдалою й це стало початком спільноти Come With Me. Протягом карантину вони відкрили чимало крутих і нетуристичних місць навколо Києва (усі подорожі в межах двох годин).

Світ


6

Скільки коштує подорож у Хорватію під час карантину

Спершу Хорватія пускала українців майже без додаткових умов. 11 липня країна посилила вимоги до українців для в’їзду. Потрібно було надати ПЛР-тест на COVID-19 або ж пройти 14-денну самоізоляцію після прибуття в Хорватію.

Які документи потрібно надати та скільки коштує тиждень відпочинку в Хорватії.


7

Скільки коштує подорож для двох в Албанію під час карантину

Для в’їзду в Албанію тест на COVID-19 не був потрібен, але після повернення його потрібно було здати в аеропорту.

Відпочиваємо на пляжах з лазуровим морем та їздимо гірськими серпантинами.


8

Плануємо відпустку: історії про подорожі в Туреччину, Домінікану, на Занзібар, Мальдіви, в ОАЕ в карантин

Говоримо з містянами, які нещодавно побували на Занзібару, Мальдівах, у Домінікані, ОАЕ й Туреччині про те, які карантинні обмеження діють там для туристів, з якими незручностями можна стикнутися та скільки коштує поїздка.