Світ поступово починає виходити з карантину: відкриваються торгові центри, починають роботу офіси та школи. Водночас деякі країни вже заявили про готовність почати туристичний сезон для іноземних туристів. Зібрали список держав, які планують відкрити свої кордони найближчими місяцями.

Підтримай The Village!

Греція

1 липня

Країна збирається відкрити туристичний сезон із 1 липня, якщо епідеміологічна ситуація у Греції не буде погіршуватися. Уряд розробив протокол безпеки для готелів та авіакомпаній. Зокрема, скасують шведський стіл, на пляжах шезлонги розміщуватимуть на більшій відстані, а персонал кожного готелю зобов’язаний пройти спеціальні тренінги щодо дотримання правил безпеки.

Туристи зможуть перетнути кордон лише після негативного тесту на коронавірус. Якщо ж під час відпочинку в людини з’являться симптоми, схожі на коронавірус – її помістять у «карантинний готель».

Кіпр

1 липня

Свої кордони для туристів Кіпр готовий відкрити з 1 липня. Приїхати на відпочинок зможуть громадяни країн, де стабільна епідеміологічна ситуація. Уряд Кіпру готує низку вимог до туристів і місцевого бізнесу. Наприклад, розглядають обов’язковий масковий режим у готелях, відмову від паперових меню та посилену дезінфекцію шезлонгів.

Грузія

1 липня

Місцевий туризм у Грузії почнеться вже із середини червня, а іноземних туристів у країні готові приймати з початку липня. Прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що вони планують створити безпечні коридори на кордонах. Також будуть проводити переговори з урядами країн про відновлення туризму та авіасполучення.

Чорногорія

липень

Країна готується почати свій туристичний сезон у липні. За умови, якщо кількість нових хворих на коронавірус не зростатиме.

Готелі та заклади харчування зможуть відкритися ще у травні, але повинні дотримуватися правил безпеки, які все ще готує уряд. З липня країна планує відкрити кордони для туристів і запустити транспортні перевезення: спершу для сусідніх країн.

Туреччина

1 липня

Влада Туреччини розробила кілька етапів відновлення туризму у 2020 році, попри досить велику кількість хворих на COVID-19. Спершу в червні відновлять чартерні рейси, а з липня відкриють кордони для туристів з інших країн.

З початком сезону країна також вводить низку нових правил для бізнесу та туристів: готелі та заклади будуть заповнені наполовину, не буде шведського столу, запровадять нові санітарні норми, а люди повинні будуть дотримуватися дистанції та користуватися масками.

Португалія

липень-серпень

Курорти Португалії готові приймати туристів уже у другій половині літа, але з певними обмеженнями. Дата початку сезону залежатиме від того, коли європейські країни почнуть запускати міжнародні перевезення. Туризм відновлюватимуть поступово: заклади повинні дотримуватися правил безпеки, готелі прийматимуть менше гостей і ретельніше дезінфікуватимуть приміщення.

Польща

липень-серпень

Кордони Польщі для іноземців будуть закритими щонайменше до 12 червня. Водночас уряд країни може дозволити громадянам інших країн в’їжджати до республіки в липні та серпні. Там розглядають два варіанти: відкрити кордони для жителів країн, де стабільна епідеміологічна ситуація, або дозволити іноземцям подорожувати в Польщу, якщо за кілька днів до поїздки їхній результат тесту на COVID-19 буде негативний. Однак жоден із цих варіантів поки не був затверджений.