The Village досліджує, що робити, якщо дуже хочеться подорожувати взимку, а вже грудень. Експерти діляться порадами й обирають напрямки, куди б полетіли самі.


Анна Шульц

організаторка індивідуальних подорожей wowtrip

На щастя, зараз часто можна купити квитки за адекватною ціною ледь не за кілька днів до вильоту (виняток – свята і дати перед ними). Для пошуку скористайтесь агрегатором skyscanner.com.ua – він найзручніший для тих, хто ще не визначився з конкретним напрямком, але хоче якнайдешевше. Обираєте «Україна – всюди», скажімо, на грудень місяць – отримуєте ціни на напрямки по всьому світу в міру зростання цін.

А ще там можна шукати найкращу ціну на конкретний напрямок. Просто вкажіть, куди вам треба летіти, і оберіть опцію «найдешевший місяць» та пограйтеся з датами.

А щоб душа була зовсім спокійна, для порівняння подивіться ті ж самі дати на Aviasales та Kayak, причому на різних версіях (*.de, *.com, *.com.ua тощо). Проте у 90% дешевший варіант мені давав Skyscanner.

І раджу відвідати сайти таких авіакомпаній, як Qatar Aiways і Flydubai – у них часто бувають акції на напрямки до Азії, і ціни на сайті часом трохи кращі.

Ще один лайфхак – пошукати квитки на matrix.itasoftware, тобто у базі авіакомпаній. Щоправда, купити квитки на сайті не можна, тому після того, як знайдете нормальний варіант, треба дзвонити у саму авіакомпанію, озвучувати номер рейсу і питати, скільки коштує (бувало, що трохи дорожче, ніж на сайті) і де саме купити. Одного разу мені пощастило так зекономити 100 доларів на квиток напряму від KLM до Нью-Йорку – рейсу за такою ціною більше ніде не було.

Чесно кажучи, я завжди обираю те, що дешевше саме зараз. Ну, скажімо, останні місяці були круті ціни на квитки до Балі – значить, треба було летіти на Балі (хоча саме зараз там лютує вулкан, однак квитки були дешеві ще до того). Так мені вдалося скласти для своїх туристів 10-денний тур на острів за 620 євро (з 4-зірковим готелем та авіа!), тоді як в інший час виходило від 900 євро.

Також можна поїхати в Європу: Wizz Air ледь не постійно пропонує квитки до Франкфурта, Будапешта, Вільнюса та польських міст по 60-80 євро в обидва боки, часто бувають  розпродажі -20%. Хороші ціни на квитки до Афін, Баку, Тбілісі (дивіться на тому самому Skyscanner).

Ще помітила, що взимку періодично з’являються дешеві квитки до Маямі – $450-500. А звідти можна плисти в круїз на Кариби – ціни теж класні, від $300-400 за все включено. Але тут як пощастить.


Сергій Пішковцій

online marketing manager у momondo

Можна забути про новорічно-різдвяний період, оскільки ціни на всі напрямки авіакомпаній у цей проміжок часу вищі у кілька разів від середньостатистичних. Винятки трапляються, але це скоріше удача, ніж закономірність.

Проте одразу після цього періоду можна знайти чимало хороших квитків. З України я б радив звернути увагу на Італію, Німеччину та країни Скандинавії – іноді трапляються цікаві пропозиції прямих рейсів від МАУ, Wizz Air, Ernest Airlines. Не варто забувати і про можливості пересадок: з багатьох європейських міст можна вилетіти набагато дешевше, ніж з Києва завдяки більшій конкуренції та вибору маршрутів. Наприклад, долетівши з Києва до Будапешта або зі Львова до Берліна лоукостом, можна пересісти на інший лоукост до міста, куди з України напряму дешево не долетиш. Таким чином можна зробити свою подорож ще цікавішою, відвідавши 2-3 міста за один раз і витративши за кожен переліт по 20-40 євро.

Раджу фоловити спеціальні канали в Telegram, сторінки метапошуковиків та авіакомпаній у соцмережах, які регулярно публікують вигідні ціни. Хто перший побачить – того і подорож.

Корисні посилання:

 Telegram-канал «Ветер дует»

 Lowcost Avia

 Momondo

Обрані напрямки:

 Львів – Берлін

 Київ – Стокгольм


Тарас Демчук

автор блогу Costfucker, подорожує по В’єтнаму

Насамперед треба перевіряти напрями лоукостерів, які літають з України, наприклад Wizz Air. Узимку є шанс, що квитки будуть доступними навіть за тиждень. Наприклад, у Польщу чи Литву. Шукати варто на kiwi.com або на самому сайті Wizz Air.

Я би обрав Люблін, Варшаву. І чекнув Стамбул зі Львова у Pegasus. Якщо грошей побільше, можна в Німеччину – Гамбург, Нюрнберг тощо.

Раджу перевірити авіалінії Ernest, які літають в Італію. Комбіновано можна летіти до Братислави і автобусом за годину доїхати до Відня.

Обрані напрямки:

 Львів – Стамбул (Pegasus)

 Київ – Люблін

 Київ – Варшава

 Київ – Гамбург

 Київ – Нюрнберг


Текст: Софія Пилипюк, Андрій Баштовий