Міністерство цифрової трансформації зібрало добірку сервісів, які допоможуть безпечно виїхати з України та знайти допомогу в дорозі. Також ми додали корисне посилання від себе.

 Vezemo.com

Сайт про пасажирські перевезення під час війни від «Укрзалізниці». Тут можна знайти інформацію про евакуаційні рейси, міжнародні маршрути, роботу вокзалів, черги на пунктах перетину кордонів з ЄС. Інформація оновлюється щодня.

 Ukraine Now

На порталі Ukraine Now можна знайти допомогу за кордоном: трансфер та житло. Також на сайті можуть запропонувати свою допомогу іноземні волонтери.

 Nampodorozi

Чат-бот, за допомогою якого власники автівок та люди, яким не має чим їхати, можуть знайти одне одного.

 Helping to leave

Чат-бот для тих, хто виїздить з України та потребує допомоги. Також у проєкту є Telegram-канал, в якому волонтери цілодобово консультують евакуйованих та супроводжують у дорозі.

Команда проєкту має зв'язок з МЗС Польщі, активістами та волонтерами з Румунії, Франції, Австрії та Грузії.

 SafeHomeUA

У Telegram-каналі SafeHomeUA публікують повідомлення від волонтерів та бізнесів, які готові надати прихисток, гуманітарну допомогу та послуги водія.

 Ukraine borders

Чат-бот, в якому можна знайти інформацію про черги на кордоні, документи, потрібні для перетину кордонів і оформлення статусу біженця, умови перебування у різних країнах, контакти, за якими можна знайти житло, тарифи мобільних операторів.

Над ботом працювали понад 40 волонтерів, серед яких юристи, менеджери, розробники, маркетологи.

Обкладинка: Аліна Белоголова для The Village Україна

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі