Одноразові маски на бруківці та гумові рукавички на сходах підземних переходів за кілька місяців міцно вписались у типову київську карантинну реальність. Фотограф Михайло Палінчак документує ці елементи пандемії для фотокниги «Анамнез».

Анамнез (лат. anamnesis) — сукупність відомостей про пацієнта і розвиток захворювання, що отримують при опитуванні та використовують для встановлення діагнозу і прогнозу хвороби, а також вибору оптимальних методів лікування і профілактики.

«Фотопроект «Анамнез» – це дослідження нашої «нової норми» та візуалізація змін, що відбулись та ще відбуваються з нами, нашим повсякденням та оточуючим простором у зв'язку з глобальною пандемією спричиненою короновірусом», – розповідає автор.

Фотокнига «Анамнез» Михайла Палінчака виходить в другій половині серпня 2020 року. The Village Україна публікує добірку кадрів, які увійшли до неї. Всі фото зняті в Україні, 2020 під час карантину спричиненого короновірусом.

«З 12 березня вся Україна живе в стані карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. З самого початку був запроваджений жорсткий карантин коли більшість людей попросили залишитися вдома та без потреби не виходити на вулиці. В Києві не працював міський транспорт. Заборонені були навіть прогулянки в парках. Я вважаю, що завданням вуличної фотографії є фіксація, документація та збереження часу в якому ми живемо. Як писав Вальтер Беньямін: «Проникнення в суть епохи через незначні поверхневі симптоми». Тому для мене було дуже важливим зафіксувати та передати за допомогою фотографії цей період нашого життя».

Дизайн та верстка книги – Букша Михайло, Ōagency. Друк – RedZet books.

МИХАЙЛО ПАЛІНЧАК – український документальний і вуличний фотограф. Публікувався, зокрема, у TIME, The New York Times, The Washington Post, The Guardian, Le Monde та багатьох інших. Михайло походить із родини фотографів з Ужгорода. Професійно фотографією почав займатися у 2007 році, після переїзду до Києва.