Kyiv Voguing Nights – тематичні костюмовані вечірки для шанувальників Ballroom. Це культура, в якій зародився танець voguing. Її створила дискримінована афро- та латиноамериканська квір-спільнота у 70-х роках XX століття, як безпечний простір для самовираження. Тут приймають усіх, без осуду, незалежно від будь-яких ознак. Поступово Ballroom розвинувся у багатогранну культуру з багатьма танцювальними і не тільки категоріями, у яких можна позмагатися. У Києві такі вечірки з 2017 року організовує vogue-дім The House of Hobo. З 2019 року – за партнерства KyivPride.

Фотографка Катя Круассанова працює над проєктом, який розповідає про гостей Kyiv Voguing Nights. Вона побувала на двох вечірках (2018 і 2020 року) і планує знімати ще.

«Мені цікава vogue-культура, цікаво фотографувати людей. Особливо людей, що танцюють, особливо на плівку. Все змінюється, навіть поки ти натискаєш на кнопку, а кількість кадрів обмежена. Для мене важливо бути не просто стороннім спостерігачем, а частиною того, що відбувається. Kyiv Voguing Nights – чи не єдина можливість вбратися в щось неймовірне і не відчувати себе при цьому дивно».


Про авторку

Катя Круассанова – київська фотографка, знімає на плівку, працює у жанрі стрит-фото. «Перші спроби знімати були ще у школі, фотографувала на мильницю й телефон. Більш усвідомлено почала до цього підходити вже в університеті, приблизно у 2011 році, тоді ж почала знімати на плівку. Не можу сказати, що хтось із відомих фотографів мене надихав. Коли я вперше взяла в руки камеру, упевнена, тоді я нікого навіть не знала».