Львівський фотограф Тарас Бичко працює у жанрі вуличної та документальної фотографії. Є учасником міжнародного стріт-колективу «Little Box Collective» та співзасновником групи «Українська вулична фотографія», амбасадором бренду Fujifilm в Україні. Тарас також фіналіст міжнародних конкурсів Leica street photo, Miami Street Photo Festival, London Photo Festival і Documentary Family Awards. Його роботи увійшли до міжнародної збірки «100 Great Street Photographs» (Prestel, London).

У четвер, 16 квітня, Тарас Бичко долучається до Fujifilm talks live – онлайн-бесіди з українськими фотографами, де також передбачено огляд портфоліо учасників. 

The Village Україна публікує новий проєкт Тараса Бичка «Сихів». У проєкті автор знімає найбільший спальний район Львова – Сихів. Усі фото зроблені у 2018-2020 роках.

Фото: Тарас Бичко

«Львів відомий своєю багатою історією, архітектурою, соборами та кам'яницями, кавою та шоколадом, є одним із найбільш туристичних міст України. Але є й інший Львів, де не зустрінеш натовпи туристів, але в якому життя існує паралельно – наймолодший та найбільший район Львова – Сихів. Я народився та виріс саме тут», – каже Бичко про Сихів.

  Коли я почав працювати над серією у 2018 році, я керувався бажанням задокументувати життя району, пригальмувати час, який ми маємо зараз, встигнути відреагувати на всі стрімкі динамічні зміни, які відбуваються в нашому суспільстві. Та, працюючи далі, я все більше заходжу у свої спогади, адже мої шкільні та підліткові роки проходили саме тут. В цих фотографіях я немов переношусь туди, стараючись зберегти ці спогади, але вже в реаліях нашого сьогодення.

Мені приємно, що люди, які бачать фотографії з цієї серії, почали асоціювати їх зі своїми містами, такими ж спальними мікрорайонами України – головними просторовими одинцями соціалістичного міста часів радянської урбанізації. Люди почали впізнавати в цьому щось «своє»

Тарас Бичко

фотодокументаліст

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.