«Не виходячи з машини» – серія робіт київської фотографки Єлизавети Букреєвої, знята під час карантину. Усі фото зроблені на Лівому березі Києва, в районі «Осокорків» та «Харківської». Раніше авторка рідко знімала біля дому.

«Я шукала можливість, як безпечно знімати в цей час, щоб не наражати нікого на небезпеку. І водночас візуально передати «соціальну дистанцію» та відчуття споглядання з боку самого автора. Бо всі ми зараз просто глядачі, які частково ізольовані у своїх домівках та районах», – каже Єлизавета про серію.

«Кадрувати з вікна автомобіля – це виклик для самого себе, бо ти обмежений у рухах, місцями, де проходить дорога і, до того ж, обмежений фокусною відстанню об‘єктива. Зазвичай, коли фотографую, я можу зробити декілька кроків, щоб стати частиною сцени, або навпаки відійти, а в машині це не так просто зробити. Хоча, декілька кадрів зробила на ходу, суто інтуїтивно. Як-от, наприклад, жіночка в халаті, яка вийшла «погуляти» біля під‘їзду, за декілька секунд після кадру вона вже пішла додому, а я проїхала повз».

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.