Сергій Рістенко – український фотограф з Одеси, який живе і працює у Києві. Фотографією професійно займається з 2001 року, коли почав знімати на плівку. Автор кількох персональних виставок, публікувався у New York Times та The Guardian.

Сьогодні Рістенко знімає міста України з дрона. Його фото 2018 року було визнане одним з 25 найкращих робіт у світі, зроблених з дрона, за версією skypixel.com.

  Зйомка дроном дає можливість побачити у простих і буденних речах красу, на яку внизу ми не завжди звертаємо увагу. Люблю знімати Київ так, щоб люди певний час думали: «Де це?» Хоча насправді ці місця знайомі усім. Подобається шукати геометрію, ритм і колір у найнезвичніших локаціях міста.

Сергій Рістенко

фотограф

«Коли робили цей кадр, до нас прибігли охоронці й вимагали припинити зйомку. Вони спочатку намагалися заборонити нам літати, бо ми начебто перебуваємо на території музею. Потім вони почали сваритися між собою, де ж територія музею, а де вже ні. Я їм для роздумів ще підкинув завдання, як перевірити, чи я знімаю над музеєм, чи деінде. Поки вони вирішували між собою це питання, ми відзняли все, що хотіли, і поїхали», – ділиться Рістенко історією створення світлини над «Батьківщиною-мати».

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідають про людей, які знімають місто.