Назар Фурик народився в Коломиї. Закінчив Київський коледж будівництва, архітектури та дизайну зі ступенем архітектури та Шяуляйський коледж у Литві зі ступенем у будівництві. Як фотожурналіст співпрацював з українськими та іноземними агентствами. Живе в Києві.

The Village Україна публікує фото Назара Фурика. Роботи фотографа можна побачити на мультидисциплінарній виставці «27/7» у просторі AkT на Арт-заводі Платформа. Виставка триватиме до 26 серпня.

Фото: Назар Фурик

  Фотографією цікавлюсь із самого дитинства: навіть не пам’ятаю, як так сталось. Окрім вуличної фотографії, яку я дуже люблю і яка свого часу дуже змінила мої погляди, я зацікавлений у різних напрямках та проявах фотомистецтва. Зараз мене приваблюють дивні та сюрреалістичні речі. Я сам їх намагаюся знаходити або створювати. Зосереджуюся на фотографіях навколишнього середовища, природи. Не тільки тому, що це найдивовижніше, що оточує нас щодня, а й тому, що вона надзвичайно тендітна. Фотографіями я хочу захопити цю красу і створити щось незвичне.

Я сказав би, що хорошою характерною особливістю Києва є те, що Київ – столиця. Це центр, який стягує всіх і все в одне місце, що дає можливість для розвитку та реалізації. Київ – місто знайомств. Це місто, де постійно щось відбувається (принаймні з точки зору фотографії). Київ великий. Тут можна завжди десь лазити, щось знімати: чи то набережною Дніпра пройтись, чи то на Борщагівку поїхати, чи то ботсадами полазити. Фотографа ноги годують.

Фурик Назар

фотограф

Київ, 2018. Майдан Незалежності

Усе було так: я просто поїхав у фан-зону до ліверпульців у день фінального матчу Ліги чемпіонів. Вибір був зовсім не спланований і зовсім не свідомий, але дуже правильний. Мене вразила ця англійська футбольна атмосфера. Я пив з ними пиво. Пив не одне. Я проліз на сцену і разом з ними співав їхні пісні. Я так сильно занурився в ту атмосферу, що багато фанів думали, що я один із них – фанат, який приїхав на матч. Але ні. Та пив я до кінця.

Київ, 2018. Набережна Дніпра
Київ, 2018. Арка Дружби народів. Композиція на честь Переяславської Ради.
Київська область, 2018
Київ, 2018. Арсенальна. Святкування 9 травня
Київ, 2018
Київ, 2018. Меморіал Вічної Слави. Святкування 9 травня. Покладання квітів
Київ, 2018
Київська область, 2018
Київ, 2018. Гардероб Національного музею історії України у Другій світовій війні
Київ, 2018. Поштова площа

Київ, 2018.  Меморіал Вічної Слави з краєвидом на лівий берег
Київ, 2018
Київ, 2018. Майдан Незалежності
Київ, 2016

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.