«У мене в шафі висить готовий комплект одягу, в якому я буду виглядати добре й доречно на будь-якій події», – це один із секретів швидких зборів юристки Олесі Михайленко. На карантині Олеся «полегшила» свій образ лише до офіційного верху – усе одно штани не потрапляють у кадр Zoom-дзвінка.

Наш спосіб збиратися говорить про нас не менше, аніж підбірка треків у музичному додатку. Згодні? Що у вас: організований гардероб і ранковий підйом чи кава із собою та макіяж у таксі?

Тому ми спільно з NIVEA розпитали трьох дівчат, як вони збираються на різні події та які їхні лайфхаки для економії часу. Упізнайте на відео себе.

...На Zoom-конференцію

о 9:00 ранку...

Олеся Михайленко

юристка, наноблогерка по
непарним дням

наведіть на кадри

дізнайтеся історію

1

Мій стиль збирання – це «недоумство й відвага», бо я часто роблю необдумані речі, на які немає часу. Можу вирішити помити волосся за 5 хв до виходу чи вже на порозі зрозуміти, що туфлі не підходять під сукню й треба переодягатися. 

Про секрети
ранкових Zoom-ів

У мене часто бувають Zoom-зустрічі на 9:00. Для цього я стандартно одягаю тільки робочий верх, знизу можу бути в домашніх шортах або взагалі в трусах, залежно від важливості дзвінка. Якщо на мене чекає словесна перепалка з юристом контрагента, то, можливо, я навіть одягну штани. А ще роблю лімфодренажний масаж обличчя, патчі, знаходжу місце перед вікном (щоб обличчя рівномірно підсвічувалося денним світлом!) і домовляюся зі своїм котом, щоб він не ліз у кадр під час дзвінка.

3

Лайфхак
швидких зборів

Виняток моїх зборів – це робочі зустрічі, там я завжди рання пташка. Якщо дуже треба, я можу зібратися, поки горить один сірник. У мене в шафі висить готовий комплект одягу, в якому я буду виглядати добре й доречно на будь-якій події. Зазвичай, це штани, біла футболка й піджак. Одягаю їх, збираю волосся у хвіст, роблю мінімальний макіяж у таксі – усе готово. Але такі ситуації для мене рідкість і, зазвичай, я витрачаю на збори від 30 хв до години. Це час на «потанцювати» під улюблений трек, поки вибираю одяг, і зробити фоточку для Instagram.

2

4

Про обов’язкові ритуали

Взагалі, я люблю увесь цей процес зборів. У мене зазвичай не так багато вільного часу, тому збори – це можливість подбати про себе. У мене є обов’язкові ритуали – піти в душ, включити плейлист з активною музикою, почистити зуби.


Про вихід із будь-якої ситуації

Ніколи не забуду історію, як якось перед побаченням я зробила глиняну маску для обличчя. Коли прийшов час її змивати, виявилося, що вдома відключили воду. У результаті, я знайшла в холодильнику півпляшки вина й змила ним маску (не обійшлося без кількох ковтків у процесі). Потім, уже на вулиці, купила воду, умилася та зробила макіяж у таксі дорогою на побачення.

5

Про обов’язкові ритуали

Взагалі, я люблю увесь цей процес зборів. У мене зазвичай не так багато вільного часу, тому збори – це можливість подбати про себе. У мене є обов’язкові ритуали – піти в душ, включити плейлист з активною музикою, почистити зуби.

...На пікнік

за містом...

Софія
Дутчак

координаторка SMM та influence напрямку в ЦУМ

наведіть на кадри

дізнайтеся історію

1

Я – рання пташка. Живу в динамічному ритмі та прокидаюся на світанку. А ще я люблю планувати, у мене навіть є список зі списків! Тому я продумую модні образи наперед і в суботу знаю, у чому вибіжу з дому на екваторі наступного тижня. Також я обожнюю красиві речі, часто ходжу з укладками. Я могла б дуже довго крутитися біля дзеркала, але з моїм ритмом – це неможливо. І лише планування допомагає все встигати.

Про суперсилу швидких зборів

У мене є крута здатність – я можу оперативно включатися. Коли розумію, що не запізнююся, процес збирання розтягується, я включаю французьку музику й танцюю біля дзеркала. А коли часу мінімум, я відкладаю телефон і йду чітко за планом. А ще я розвішую кожну річ на окрему вішалку. Це реально зручно – ви відкриваєте гардероб і відразу бачите цілісну картинку. Схема вже відпрацьована!

2

3

Час, коли не треба поспішати

У вихідні дні я можу запізнитися, зате добре виспатися. У такі дні я повністю змінюю свій la routine matinale idéale – нікуди не поспішаю, можу понад годину провести у ванній чи довго приймати душ. У ці моменти я ще більше обожнюю свою morning routine: випити кави, написати у спільний чат батькам, нанести на обличчя всі свої косметичні засоби. У вас теж десятки маленьких баночок і тюбиків для догляду за шкірою, правда?

...На побачення

в сусідню кімнату...

Кристина Яковленко

головна редакторка проєкту «ВОТ ЕБАУТ», проєктна менеджерка в IT компанії

наведіть на кадри

дізнайтеся історію

1

Я живу на шаленій швидкості й мені це дуже подобається, але це накладає обмеження на час моїх збирань. Якщо його обмаль, я звертаюся до послуг фахівців, які за годину роблять усе необхідне, а я паралельно можу почитати або відповісти на кілька листів. А ще я терпіти не можу запізнення, тому все завжди прораховую заздалегідь.

Мої збори залежать від приводу й ситуації. У будні це займає десь 10–30 хвилин: душ, підбір образу, чашка кави (часто на льоту), макіяж і зачіска у стилі «витончений хаос». А сніданок і порція ранкових новин переноситься outdoor. Хоча й на вечірку я можу зібратися за 20 хвилин. Головне, щоб настрій був горіти.

Душ, макіяж, кава на льоту

Мої збори залежать від приводу й ситуації. У будні це займає десь 10–30 хвилин: душ, підбір образу, чашка кави (часто на льоту), макіяж і зачіска у стилі «витончений хаос». А сніданок і порція ранкових новин переноситься outdoor. Хоча й на вечірку я можу зібратися за 20 хвилин. Головне, щоб настрій був горіти.

3

Про обов’язкові ритуали

Я обожнюю свої ритуали з догляду, у мене їх купа. Якщо є мінімум година, я обов’язково прийму ванну із солями та зроблю 2–3 маски для обличчя та шиї. Далі наношу масло, улюблений батер для тіла та різні креми для рук, ніг і п’яточок – люблю, коли шкіра оксамитова й приємно пахне. З вибором образу в мене все легко – за останній час мій гардероб склався у зручну капсулу, де все добре поєднується. А от що я обожнюю та на що витрачаю найбільше часу – це натуральний макіяж. Мені подобається грати з хайлайтерами, пробувати, наносити, тушувати й досягати природного ефекту. Кайф!

2

4

Збори, як порятунок від рутини

На карантині ми з бойфрендом періодично кликали одне одного на побачення в сусідні кімнати. Так ми спробували руйнувати звичну рутину та не поїхати головою в чотирьох стінах. Це також додає трішки романтики й сюрпризу до наших спільних 24/7. Звісно, ці побачення – це не щось у стилі премії «Оскар», ми не одягаємо вечірніх суконь і смокінгів. Але мені приємно підібрати незвичне натуральне вино, знайти, що приготувати або подивитися разом. А ще – завершити всі справи до вечора та приділити увесь час нашій парі по максимуму.


Про час наодинцi з собою

Півгодини перед побаченням завжди свято мої: це час на себе, збори та приємні спа-процедури. Я переконана, що жінці дуже потрібен ось цей час наодинці із собою, своїми думками, почуттями, мріями і, звісно, у компанії улюблених баночок. Це і є наша жіноча медитація, особливо в умовах нинішнього ритму життя.

5

Фото: Катя Каверзна, Вероніка Власюк

Зібратися на побачення, робочу зустріч чи прогулянку містом – це можливість потурбуватися про себе. Умикайте музику, прийміть душ, скористайтеся гелем для душу з приємним ароматом.

Лінійка гелів для душу від NIVEA – це засоби з живильними оліями у складі, що зволожують, очищають і турбуються про шкіру.

П’ять засобів для душу – це п’ять різних приємних ароматів та активних компонентів у складі. Гель-догляд «Крем і Абрикос» – це олія абрикосових кісточок; гель-догляд «Крем і Карамболь» – олія моної; гель-догляд «Крем і Троянда» – мигдальна олія; гель-догляд «Крем і Апельсин» – олія авокадо; гель-догляд «Крем і Кокос» – олія жожоба.

Матеріал підготовлено за підтримки