За час дитинства можна встигнути залишити творчий спадок більший, ніж у відомих художників. Портрети, пейзажі, розмальовані руки й стіни – з усім цим багатством мамам шкода прощатися, тому вони з трепетом його зберігають роками.

До 10 травня включно завантажте будь-який малюнок дитини на сайті
SOVA, після чого бренд випадковим чином обере п'ять малюнків і втілить їх в індивідуальних ювелірних прикрасах.

Спеціально до Дня матері ми разом із SOVA запитуємо відомих мам, за що вони люблять своє материнство.

ВалерІя Толочина

CMO INTERTOP Ukraine

доньки Еля, 11 років і Соня, 14 років

Материнство – найкраще, що трапилося в моєму житті

Соромно зізнатися, але до певного моменту я була впевнена, що концепція childfree – мій варіант. Зараз розумію, як сильно помилялася. Материнство – найкраще, що трапилося в моєму житті! Можливо, тому, що мені пощастило з дітьми, мої доньки – справжній подарунок Всесвіту. З народження вони вчать і виховують мене набагато більше, ніж я їх. Наприклад, Соня –мій персональний тренер і дуже суворий! Постійно вигадує нові цікаві варіанти тренувань, щоб тримати мене в формі. Це непросте завдання, але Соня КМС із чирлідингу і до складнощів звикла. А з Елею ми вміємо розслаблятися. Улюблена guilty pleasure – дивитися asmr відео, а ще нам подобається разом робити оригамі, різні вироби або малювати.

Головне, чого я намагаюся навчити дітей, а разом і себе, – вміти бути щасливими. Відчувати цей момент у дрібницях. Розвиватися, пробувати нове і прислухатися до себе. Вміти дружити й цінувати близьких. Я проти штучних формул щастя. Намагаюся проходити повз «правил ідеальної мами», у кожного свій шлях, якщо ти відкритий світу – все вийде!

Картина «Мама»

портрет, гуаш, кольоровий аркуш А5
Намалювала Еля Толочина, 3 роки

Мама – це точка опору для дитини. Мамі не потрібно нічого доводити! Вона любить дитину просто так і особливо сильно у хвилини, коли погано, важко і боляче. Я люблю материнство за ось це почуття безумовної любові й впевненості, що у тебе завжди є людина, яка за тебе горою в будь-яких обставинах. Мені це давала і дає моя матуся, а я намагаюся дати своїм дочкам.

Наталія Каменська

Дизайнерка і співзасновниця бренду Gunia project

донька Емма, 2 роки

Бути мамою – це постійно працювати над собою

Якби Емма вміла писати, то першою б написала фразу «нехочунебуду», як девіз своїх 2,5 років. Ще вона обожнює слухати Бременських музикантів. Якось зранку заявила: «Я – Трубадур, а ви – віслюки».

Я люблю материнство за те, що воно дає можливість знову стати дитиною. За те, що розкриває мене з нового боку, за розуміння, що таке безумовна любов, за те, що у мене назавжди є моя людина.

Стати мамою – це ніби почати жити заново, адже потрібно знаходити прості пояснення складних речей, подивитися на світ очима дитини. Все набуває нового змісту і фарб, а часом і нових значень. Це переломний момент, у який ти розумієш, що насправді цінне. Твоє дорослішання відбувається автоматично. Звичайно, ти хочеш передати дитині все найкраще, тому підсвідомо відфільтровуєш у своєму житті найцінніше.

Картина «Ми з сестрою гуляємо в полі»

фломастери, аркуш А4
Намалювала Емма, 2 роки

Катя Сільченко

Дизайнерка бренду the COAT by Katya Silchenko

донька Саті, 5 років

Материнство увімкнуло в мені режим супержінки

Бути мамою – це відчувати любов всесвітнього масштабу. І мені навіть часом шкода чоловіків, тому що, здається, вони все ж не можуть так само глибоко пізнати це почуття.

Материнство увімкнуло в мені режим супержінки. Раніше я була просто активною, продуктивною, талановитою, а от саме звання супержінки прийшло до мене після появи Саті.

Я більше не можу собі дозволити пограти у слабку дівчинку. Можу хіба трішки, жартома. А насправді, я стала супервідповідальною, сильною і, здається, це зі мною на все життя.

Картина «Мама Ката»

фломастери, аркуш А4
намалювала Саті, 5 років

Таня Пренткович

засновниця мережі закладів Tiger і діджитал-агенції PRentkovych agency

син Іван, 3 роки

Бути мамою – це кайф, водночас величезна відповідальність і ще більша мотивація. Ти вже не маєш права підвести цю маленьку людину. Іван став саме тим пазликом, якого мені так бракувало. Він ідеально інтегрувався у наше життя і зробив нас ще щасливішими.

Люблю материнство за всі обійми, особливо ранкове «не відпущу». Немає більшого задоволення, ніж чути його «мамочка». Мені дуже пощастило бути мамою цього харизматичного хлопчика.

Тільки діти вміють так безумовно любити. У них можна багато чого навчитися – легкості, безтурботності, радіти навіть дрібницям. Я почала значно легше ставитися до проблем, бо все неважливо, головне – щоб мій син не хворів і був щасливим.

Картина «Авокадо»

намалював Іван, 3 роки

Кожна мама особлива!

До 10 травня включно SOVA перетворює дитячі малюнки на ювелірні прикраси, які стануть чудовим подарунком для мам.

Якщо ви мама, тато, бабуся, дідусь або будь-який інший член сім’ї – завантажте дитячий малюнок на сайті SOVA, а бренд втілить його ідею в індивідуальній прикрасі.

12 травня о 15:00 у прямому ефірі
інстаграм-акаунту
@sovajewels бренд обере 5 переможців (випадковим методом).

Завантажити малюнок

Матерiал пiдготовлено за пiдтримки

Сережки з жовтого золота з емаллю Wonderland
• Матеріал: Золото 585
• Колір металу: Жовтий
• Вставка: Емаль
• Середня вага: 1.3
Перейти →

Шпилька з Червоного золота й емалі Wonderland
• Матеріал: Золото 585
• Колір металу: Червоний
• Вставка: Емаль
• Середня вага: 1.01
Перейти →

Кольє з жовтого золота Like mom
• Матеріал: Золото 585
• Колір металу: Жовтий
• Вставка: Без вставки
• Середня вага: 2.48
Перейти →

Кольє з білого золота «В очікуванні дива»
• Матеріал: Золото 585
• Колір металу: Білий
• Вставка: Емаль
• Середня вага: 2.5
Перейти →