Вартість найдорожчих речей вимірюють не грошима, а пам’яттю. Наповненість наших осель різними дрібними, приємними та зрозумілими лише нам деталями й робить приміщення домом.

Дорогі серцю речі потребують особливого захисту. Спільно з розумною системою безпеки Ajax ми запитали п’ятьох містян про їхні найбільш пам’ятні предмети й історії, які з ними асоціюються.

Маша Рева

художниця і дизайнерка,

живе на Рейтарській



Керамічна тарілка

від Бетті Ройтбурд

Бетті Ройтбурд – моя подруга і дочка Саші Ройтбурда, наші батьки дружать. Ми обидві доньки художників і самі художниці. Знаємо одна одну з дитинства, хоча тісно товаришувати почали вже в дорослому віці, коли я прилетіла до Нью-Йорка і Бетті мені показувала місто. З того моменту ми листуємося, приїжджаємо одна до одної в гості, даруємо подарунки.

Одного разу Бетті приїхала до Києва і привезла мені керамічну тарілку, яку зробила сама. Мене ця річ теж надихнула займатися керамікою. Також Бетті подарувала мені свою чашку, яку тримаю вдома в Одесі. Коли приїжджаю туди, завжди п’ю з неї еспресо. Тарілкою теж користуюся, найцікавіше в ній – здатність перетворювати будь-яку їжу на контури обличчя. Мені подобається обігрувати таку візуалізацію.

Мене ця річ також надихнула займатися керамікою.

Марія Слензак

артдиректорка Kachorovska,

засновниця бренду Slenzak



Вовняний плед

ручної роботи

Тоді ми з Борею тільки почали жити разом. Я вирішила зробити на річницю нашого знайомства і мій день народження (обидві дати у вересні) Борі сюрприз. Влаштувала нам спільну подорож, хоча мені це зовсім було не по кишені. Ми поїхали в Гамбург, а потім у Берлін, в якому, власне, і святкували мій день народження.

Усю дорогу Боря носився з якоюсь великою сумкою, наявність якої я не могла пояснити. Думала: «Боже, що він тягне в цій торбі?». А Боря ще й ретельно її оберігав.

Настав мій день народження, ми в орендованій берлінській квартирі, маленькій, мов коробка сірників, і Боря дістає зі своєї сумки цей жовтий плед.

А до пледа додавалася фотографія, на якій видно, що Боря сидить за швейною машинкою і сам його шиє. Стрічка дуже охайна, всі шви обточені, заховані – робота ювелірна, тканина гарна.

Цього року пледу виповнилося 10 років. Ми із задоволенням в ньому сидимо, коли дивимося кіно ввечері. Він ду-у-уже теплий. І ще через те, що це чиста шерсть, – він колючий і діти до нього не підходять.

Борис Дорогов

головний операційний директор balbek

bureau, живе на Подолі



Набір «Юний технік»

від тата

Якщо говорити не про спільні сімейні речі, а про особисті, то для мене найдорожча річ – це ковадло від тата. Коли мені було вісім років, він подарував набір «Юний технік»: молоточок, ковадло і лещата. До сьогодні збереглося тільки ковадло і маленький молоток. У дитинстві я часто сидів вечорами за лакованим столом і щось майстрував. Це мої перші серйозні інструменти, які й нині можна використовувати. Я думаю, цей набір сформував перші здібності щось робити руками й прищепив любов до цього процесу.

Я думаю, цей набір сформував у мені перші здібності щось робити руками і привили любов до цього процесу.

Євгенія Скібіна

співзасновниця агентства Public Kitchen,

живе на вулиці Великій Васильківській



Порцеляновий кіт-заварник

Я дуже люблю свій дім. Завжди мріяла мешкати в типовій київській квартирі. «Сталінка», старий паркет, ліпнина на високих стелях, балкон виходить на сквер з каштанами – для мене в цьому багато сенсу. Я почуваюся тут дуже добре.

Якби мене запитали, що найцінніше в нашому домі, я б одразу вказала на кота. Його звати Йося, порода скотіш-страйт. Ми з чоловіком шалені фанати котів.

Але до того, як Йося у нас з’явився, ми купували листівки з котами. А нещодавно на осінній Kyivness приїхала вся моя сім’я. До нас приєдналася Настя, моя бізнес-партнерка. Вона добре розуміється на антикваріаті, постійно мені про нього розповідає, дарує щось. На маркеті ми разом підійшли до дівчат із Fragile Store, які продавали різний домашній посуд, і в них я купила цього кота з Китаю.

Подумала, що коли до нас прийдуть гості, то зацінять такий заварник. Це фарфор 60-80-х років. Найчастіше я в ньому заварюю гречаний чай.

Дмитро Запорожець

засновник First Line Group,

живе на вулиці Саксаганського



Дизайнерська клітка для птахів

Є такий, без перебільшення, геніальний харківський митець – Юра Ринтовт. Я ним захоплююся, він справді велика людина. Як і всі геніальні люди, Юра перебуває у конфлікті із сучасним світом, і його роботи це показують. Своїми руками він створює неймовірні меблі та скульптури з дерева. Якось я побачив у нього цю клітку для птахів. Переважно їх майструють широкими. Але Юра вирішив, що це банально і вже нікому не цікаво, тому зробив клітку довгою та вертикальною. У ній птахи починають літати не вліво-вправо, а вгору-вниз, що зовсім не типово. Раніше клітка стояла в «Італійській редакції», потім ми її звідти забрали. Тепер вона слугує інтер’єрним елементом у нашій штаб-квартирі.

Цей предмет і на клітку не дуже схожий, тому що замість залізних чи дерев’яних ґрат тут натягнута тоненька волосінь, а всередині росте справжнє дерево.

Ваш дім – місце максимального комфорту

Ваш дім – місце максимального
комфорту

Ajax –

розумна бездротова система безпеки. Ajax не тільки захищає ваш дім від грабіжників, а й допомагає запобігти пожежі, може зупинити потоп і контролює електроприлади.

Клік-клік –
і дім під охороною

Ajax визначає загрози та повідомляє про інциденти власнику на телефон. Мобільний застосунок Ajax перетворює систему безпеки у гаджет зі зручним керуванням – слідкуйте за тим, що відбулося у вас вдома чи змінюйте режими охорони з будь якого куточку світу. Вмикайте прилади на шляху додому, автоматизуйте щоденні завдання за допомогою сценаріїв автоматизації.

Реагує
на реальну небезпеку

Усі датчики відрізняють людину від кота чи собаки завдяки технології SmartDetect. А новий датчик з фотокамерою верифікує тривоги, і ви не переймаєтеся через дрібниці

Професійний захист

Систему Ajax приймають на пульт майже всі приватні компанії в Україні, а також державна Поліція охорони. Після підключення системи до пульта моніторингу власник продовжує отримувати сповіщення, а на сигнал тривоги виїжджають професійні охоронці.

матеріал підготовлено за підримки