Зимовий відпочинок не обмежується лижами та сноубордом. Сучасний гірськолижний курорт може стати маленьким містом, де ви з комфортом проведете час і завжди знайдете, чим зайнятися: від активного спорту до шопінгу в сусідній країні.

Разом з Ischgl публікуємо план відпочинку на сезон 2019-2020.

Курорт Ischgl належить до гірськолижної зони Сильвретта Арена в Альпах

• 239 км трас і 45 підйомників та ліфтів;

• великі зони для фрирайду та один із найбільших фристайл-парків Європи;

• сезон триває з 28 листопада до 3 травня;

Лижі чи сноуборд?

Катання

Гірські розваги

Дозвілля

Катання

Траси

До туру контрабандиста готові? На початку ХХ століття саме цими дорогами пролягав шлях австрійських контрабандистів до Швейцарії, куди транспортували цукор, тютюн і каву. Сьогодні цей регіон наповнений гірськолижними трасами. В Ischgl є три рівні складності.
«Золотий контрабандист» – один з найдовших кругових маршрутів у всьому світі – тільки для тих, хто справді не боїться кинути собі виклик. Спуск триває чотири години.
«Срібний тур контрабандиста» – середній рівень для тих, хто не вперше в горах.
Якщо ж ви не шукаєте екстриму, а просто насолоджуєтеся приємним катанням, для вас «Бронзова траса контрабандиста» з легкими спусками.

Вершини

Скористайтеся новим підйомником на гору Пардачграт – усього 6 хвилин, і ви на висоті 2 620 метрів.

Або ж після обіду в ресторані Alp Trida за чотири з половиною хвилини можна опинитися на горі Висницкопф заввишки 2 633 метри.

Гора Палінкопф розташована на кордоні Австрії та Швейцарії на висоті 2 864 метри над рівнем моря. Це місце, де хочеш затриматися і поспостерігати за краєвидами.

Фрирайд

Якщо хочете відчути всю силу гір, спробуйте дикий спуск – Піз Вал Гронда з висоти 2 812 метрів. До речі, кордон між Австрією та Швейцарією також проходить прямо по вершині.

Фрирайд – катання на лижах чи сноуборді по глибокому снігу. Спортсмени полюбили цей вид їзди за відчуття польоту і високий рівень складності.

Гірські лижі та сноуборди для фрирайду, як правило, мають більшу площу ковзання, завдяки чому і створюється відчуття невагомості. Головна відмінність лижних палок для фрирайду – вони телескопічні й мають широкі кільця. Телескопічні підходять, тому що можуть змінювати довжину, а широке кільце забезпечує відштовхування у глибокому снігу.

Powder Day – найбажаніший день у житті фрирайдерів. Випадає багато пухкого снігу (що більше, то краще), і виходить сонце.

Види снігу

У горах під вашими лижами і бордами буде постійно змінюватися сніг. Як його називають професіонали?

Пухляк – м’який, легкий і пухкий.

Фірн – щільний, злежаний.

Каша – мокрий сніг.

Пральна дошка – мокрий сніг, який вночі перетворився на лід; украй неприємний для катання.

Лід – катання по льоду на лижах для фрирайду майже неможливе.

Гірські розваги

Бігові лижі

Якщо «лижі чи сноуборд?» не питання всього вашого життя, можете взяти екскурсійний тур Альпами на лижах, або скітур, – самостійно або з гідом, якщо любите послухати цікаві історії.

Бігові лижі – це 73 кілометри трас на висоті до 2 036 метрів. Можна йти стежкою в лісі або ж по сільській місцевості. Якщо ж ви любите довше поспати або вечірні прогулянки, траса від Галтур до Вірла освітлена та працює до 22:00.

Прогулянки

В Ischgl на вас чекають шість маршрутів для прогулянок загальною протяжністю 60 кілометрів. Можна навіть пройтися в сусідній курорт Замнаун у Швейцарії. Якщо ж захотілося трішки казки, обирайте прогулянку на санях, запряжених кіньми. Також для тих, хто не любить екстрим, в Ischgl є прогулянки на снігоступах щоcереди та щоп’ятниці.

Парасейлінг

На зимовому відпочинку в Ischgl можна не тільки побувати на вершинах, а й насолодитися гірською панорамою з висоти пташиного польоту. Для тих, хто давно хотів політати – парасейлінг. Політ відбувається разом з професіоналами з Twinfly, партнером з парапланеризму, проте записатися потрібно заздалегідь.
І для сміливців є ще одна розвага – зіплайн Ischgl Skyfly. На висоті 50 метрів над землею та зі швидкістю 84 кілометри за три хвилини ви подолаєте відстань два кілометри. І ні лижі, ні сноуборд не заважатимуть вам отримувати задоволення – їх можна прив’язати до спини.

Каток

Покататися на ковзанах, пограти в хокей чи айсшток (це майже як керлінг) – вибір за вами. Обладнання дають напрокат. А завершити день чи відпочинок можна нічними катаннями на санчатах. Тільки уявіть: справжня пригода – спуститися трасою завдовжки сім кілометрів з вітерцем. Побачите, що санчата – розвага не тільки для дітей, дорослі теж будуть у захваті. Нічні спуски відбуваються у понеділок і четвер, але тільки з середини грудня до початку квітня.

Дозвілля

Поїсти

Після активного відпочинку хочеться поїсти. Можна навіть не спускатися зі схилів. В Ischgl є 15 гірських ресторанів: пообідати чи повечеряти на висоті 2 000 метрів над рівнем моря з панорамою гір – ідеальний план. Пропонують скуштувати як місцеву їжу, так і страви міжнародної кухні – вісім ресторанів відзначені «кухарськими ковпаками» Го-Мійо, одного з найвпливовіших гастрономічних гідів Європи.

Вечірки

Вночі Ischgl аж ніяк не засинає, недарма його називають Ібіцою Альп. Для тих, хто любить відірватися на повну, знайдеться своя вечірка або концерт. Цього року сезон з концертом Top of the Mountain відкриватиме берлінський регі та хіп-хоп гурт Seeed, ви обов’язково почуєте вже культові хіти Ding, Augenbling, Dickes B і Dancehall Caballeros.12 квітня в Ischgl вперше виступить репер Sido.

 

Шопінг і музеї

Якщо ви забули взяти з собою щось з одягу, вам бракує теплого светра чи, можливо, ви просто хочете нове спорядження – в Ischgl можна піти на шопінг. Бутики та традиційний тірольський одяг, професійне спортивне спорядження, крамниці із сирами, солодощами та вином. Якщо в Ischgl ви вже все дослідили та купили, сходіть на шопінг у курорт Замнаун у Швейцарії.

Також в Ischgl є три музеї: музей живописця Матіаса-Шміда та 11-кілометровий маршрут з копіями його робіт, музеї фермерів та канатної дороги. У січні відбудеться конкурс снігових метрових скульптур «Фігури в білому».

Як обрати одяг для катання?

▲ Важливо, щоб ноги не мерзли, тому потрібно обрати не тільки правильне взуття, а й шкарпетки. Вони мають охоплювати ногу вище ніж черевики та бути еластичними, не стискати.

▲ Не забудьте захистити руки. Віддавайте перевагу спеціальним мембранним утепленим моделям з вільним кроєм, звичайні зимові рукавички не підійдуть. І краще завжди мати запасну пару рукавиць із собою.

▲ Подбайте про термобілизну, в холодні дні потрібно одягнути кофти з довгими рукавами з товстіших матеріалів. Жінкам краще одягати спортивні бюстгальтери з поліестеру та нейлону.

▲ Важливим елементом катання є шолом, він має щільно прилягати до голови, проте не бути тугим. Під шолом можна надіти більш тонку шапку. Також на шию візьміть пов’язку.

▲ У сонячні дні надіньте окуляри, вони мають захищати від ультрафіолету. Покриття з полароїду пропускає менше світла.

▲ Одяг має захищати від вітру та бути водонепроникним, тому речі з натуральних матеріалів не підійдуть. Також штани мають не дозволити снігу потрапити в черевики.

▲ Залежно від виду катання обирають жорсткість гірськолижних черевиків. Для новачків підходять м’які та середньої жорсткості, якщо ж ви полюбляєте активне катання, фрирайд – обирайте жорсткі.

Релакс

Після довгих прогулянок, катання на лижах і сноуборді чи шопінгу варто відвідати спа, сауну або масаж. У центрі Ischgl розташований релакс-центр Silvretta Spa із критим басейном з температурою води 28 градусів з гірського джерела, водоспадом і масажними струменями. Також є зона спа з фінською сауною, турецькою лазнею, інфрачервоною сауною, солярієм і кімнатами для відпочинку.

 

 

Бачиш сніг і гори?

Це не стокове відео.
Це пряме включення з Альп. Зараз на курорті Ischgl – ось так:

Для власників гостьової картки Ischgl
вартість скіпасів на день:

▲ Для дорослих – 52$
▲ Для дітей до 17 років – 32,5$

▲ Діти до 10 років можуть кататися разом
з одним з батьків безкоштовно

Підрахувати вартість і купити скіпас

 

Матеріал підготовлено за підтримки