Данило Хомутовський – диктор і один із засновників онлайн-радіо «Аристократи». З 16 років працює у радіоефірі, жив у Херсоні, навчався у Харкові, а потім переїхав до Києва.

Сім’я Данила – це дружина Таня і трирічний син Матвій. Хомутовські живуть у Броварах, але працюють у Києві. Таня керує відділом маркетингу в одній з українських компаній.

Відпочинок сім'єю та наодинці

Говоримо у ресторані "Пастернак"

Даня: У нас є кілька сценаріїв ідеальних вихідних. Перший – це коли кожен займається тим, чим хоче, і витрачає час на себе. Таня може поїхати на йогу, потім на масаж, у магазини. Я в цей час залишаюсь із сином, а іншого дня можу поїхати на тренування, потім на змагання з тенісу, потім зустрітися з друзями, доки Таня проводитиме час із Матвієм.

Таня: Інший варіант – це коли вся сім’я разом, коли ми кудись їдемо. Наприклад, у зоопарк, у гості до бабусь або просто на прогулянку, як сьогодні.

Ресторан «Пастернак»

Ранок у «Пастернаку» починається з випічки свіжого хліба. Гостям пропонують авторську сучасну європейську кухню з акцентом на м’ясних стравах. Усі страви готують із найсвіжіших, екологічно чистих продуктів. Щосуботи об 11:45 ресторан перетворюється в казковий ляльковий театр, який влаштовують спеціально для дітей. Тут Данило Хомутовський замовив собі тартар з телятини, Таня салат з тунцем, а Матвій пив апельсиновий фреш.

Ми справжні домосіди, і я цим пишаюся.

Даня: Ми справжні домосіди, і я цим пишаюся. За своє життя я вже трохи втомився від «не-домосідства», тому щасливий, що є люди, які хочуть подомосидіти зі мною, і ці люди – моя сім’я.

Таня: Але коли ми кудись виїжджаємо на відпочинок, то не сидимо в готелі, стараємося по максимуму там усе подивитися, дізнатися щось нове, привчити Матвія до нової їжі.

Даня: Так, він у нас... Як це називається? Ретроград! Не завжди вдається успішно привчити його до нових страв.

Таня: У нас виходить 2-3 рази на рік виїздити за кордон з дитиною. У листопаді у нас є традиція їздити на день народження Данила в Позітано, в Італію. З Матвієм ми там були вже двічі.

Даня: Тричі. Першого разу він був у животі.

Виховання Матвія

Говоримо у Дитячому садку LeapKids

З появою Матвія з’явилося багато нового, і це нове видається мені більш справжнім і глибоким, ніж те, що було до цього.

Даня: Поява дитини дуже змінює попередній стиль життя. В який бік – вирішує кожен індивідуально. Я щасливий результатами наших змін.

Дитячий садок LeapKids

Академія щастя LeapKids – новий формат освіти і розвитку дітей дошкільного віку. Тут застосовують інноваційні підходи в освіті, а сам садок збудований за допомогою енергоефективного підходу в плануванні простору. Головна ідея – непомітне навчання через ігрову діяльність. Єдиний дошкільний навчальний заклад, що має статус партнера з British Council. Місткість дитячого садка –192 місця.

Найбільш дивовижно спостерігати, як дитина стає вашим дзеркалом

Таня: Тепер модно виходити на роботу через місяць після народження дитини або брати її всюди з собою. Я цікавлюся психологією, і моя позиція така, що кожен має підібрати зручний варіант для себе. Є способи, які допомагають налаштувати свій попередній графік під режим дитини, щоб вона виросла здоровою фізично і психічно. Я кайфую від того, що беру участь у розвитку нової особистості. Найдивовижніше спостерігати, як дитина стає вашим дзеркалом: Матвій може слово в слово повторювати те, що ми йому кажемо.

Даня: Є певні небезпечні речі, які ми не дозволяємо Матвію. Наприклад, ще зовсім маленьким він почав вигрібати землю з квітів і хотів її їсти, тому ми йому пояснювали, чому цього робити не можна. Але все інше, що розвиває дитину, ми не забороняємо. Ми пояснюємо, що завжди треба просити дозволу перед тим, як брати чужі речі. Одне з наших досягнень – Матвій у своєму віці завжди говорить «дякую» і «будь ласка».

Таня: Ми не даємо йому телефони і планшети. Мультики дивимося обмежений час і на великому екрані. У нас також працює прийом, коли я ставлю будильник і кажу, що тільки-но він задзвонить, ми вимикаємо комп’ютер. Так само це працює і навпаки: коли Матвій щось просить, а я зайнята, то ставлю будильник і кажу, що рівно через 5 хвилин я підійду. Тобто ми стараємося бути чесними з ним і з собою.

Сімейні традиції та подарунки для Матвія

Говоримо у галереї Nebo

Таня: Коли ми йдемо з Матвієм у магазин іграшок, нам вдається домовитися – він не падає на підлогу і не випрошує нічого. Він любить читати, у нас багато книг удома, і ми часто читаємо сину.

Галерея «Небо»

Була заснована у 2010 році. Спеціалізація – сучасне мистецтво. За час існування галереї було проведено 32 художні виставки, випущено низку каталогів. Також у галереї активно працюють власна художня студія, дизайн-бюро, книгарня, багетна майстерня. Проводять лекції для дорослих і дітей, присвячені історії мистецтва, кінематографу, моді та всесвітній історії.

Нещодавно я дізналася про класну ідею – писати листи Діду Морозу з дитиною і відсилати їх через морозильну камеру.

Таня: Матвій, а якого кольору стрілки?

Матвій: Зеленого.

Даня: А зверху яка? Над рожевим.

Матвій: Помаранчева.

Таня: А літеру ти якусь бачиш?

Матвій: Г.

Даня: А де Г?

Таня: Перевернута Г.

Даня: А-а-а, точно.

Таня: Цього року Дід Мороз нам подарував – як би це смішно не звучало – дерев’яну іграшку. Це така гра у формі зайця, у якій потрібно виставити фігурки відповідно до зображень. Ще Матвію подарували вертоліт і машинку на дистанційному управлінні.Нещодавно я дізналася про класну ідею – писати листи Діду Морозу з дитиною і відсилати їх через морозильну камеру.

Даня: Я захоплююсь астрономією, тому в Матвія багато книг про цю науку. Я вважаю, що ці знання і любов до них потрібно передавати якомога раніше.

Таня: У нас є традиція читати Матвію на ніч. Що би не відбувалося, він завжди просить казку. Данило диктор, тому він уміє читати, то повільно, то швидко, Матвій скоро засинає під його голос, а в мене так не виходить.

Коронні страви і улюблена їжа

Говоримо у кафе "Маша Кейк"

Даня: Іноді ми готуємо вдома, іноді їмо в ресторані. Останнім часом додалася опція купити готові страви у «Сільпо Resto», який відкрили у Броварах.

Таня: Зараз у нас частіше готує Даня, тому що я затримуюся на роботі.

Майстерня-кондитерська Masha Cake

Тут готують класичну випічку – наполеон, чизкейк, медовик, круасани, еклери і сезонні десерти – тарталетки з полуницями і фісташковим кремом, штрудель з грушею і ревенем. Печуть також кілька видів кішів і хліб. Заклад створює святкові торти на замовлення. У меню є кілька видів салатів, супи дня, дитяче меню і сніданки.

Я не визнаю рецептів, беру і готую з того, що є в холодильнику.

Даня: Я просто відкрив у собі цей талант нещодавно. Я не визнаю рецептів, беру і готую з того, що є в холодильнику. Останнє, що мені вдавалося – домашня курка в томатному соку з цукіні, цвітною капустою, розмарином і чебрецем.

Таня: Даня справді дуже добре готує. Особливе відкриття для мене – він готує фантастичну спаржеву квасолю. Хоча я теж люблю готувати і люблю їсти.

Даня: У Тані коронна страва – курка з апельсинами. І борщ. І томатний суп.

Таня: У нас у холодильнику завжди є м’ясо, якесь дієтичне, типу індички або кролика, тому що ми його даємо Матвію. Також сир, молоко, яйця – щось таке, з чого можна швидко приготувати. Матвій дуже любить омлет і навіть сам розбиває яйце, наливає молоко, потім збиває.

Теніс і чому Данило ним займається

Говоримо у тенісній академії UTA

Даня: Моя любов до тенісу почалася ще у Херсоні, коли там запрацював канал «Євроспорт». Коментатори говорили англійською, і я таким чином підтягував мову. Потім я забув про теніс на деякий час, поки друзі Ярослав і Лєра не подарували мені ракетку. Вони якось дізналися про мою любов до тенісу, може, я її якось випромінював.

Тенісу самостійно не навчишся, це дуже складно. Тому мої перші спроби пограти з друзями не дали результату. Я вирішив узяти кілька індивідуальних занять, а потім пішов вчитися у академію сестер Бондаренко, яка недалеко від Броварів розташована. Уже рік я там займаюся тричі на тиждень.

Перша українська тенісна академія UTA

Спортивно-оздоровчий комплекс із трьома тренувальними кортами (покриття – пом’якшений хард), які відповідають світовим стандартам і створені за сучасними технологіями. Команда тренерів готує спортсменів і проводить підготовку до турнірів світового рівня серії WTA і ITP. Тут проходять персональні тренування з інструктором, дитячі заняття та чемпіонати, а також на регулярній основі проводять майстер-класи від перших ракеток України Олександра Долгополова та Еліни Світоліної.

На корті ти борешся не з суперником, а насамперед із собою.

Мені близький теніс по духу і стилю. Я не дуже люблю командні види спорту – краще, коли все залежить від мене. Теніс диктує стиль життя і поведінки. Це інтелігентний вид спорту, у якому противники завжди тиснуть одне одному руки після гри. На корті ти борешся не з суперником, а насамперед із собою. Ти повинен знати сильні й слабкі сторони партнера, щоб виграти, але для цього також потрібно знайти ті прийоми та удари, які будуть складними для нього. Суперник – це можливість стати кращим і розвивати власний потенціал.

19,55

гектара території

16

будинків в експлуатації

3 991

паркомісце

80

інфраструктурних об’єктів

матеріал підготовлено за підтримки

Новопечерські Липки –

амбітний та масштабний житловий квартал комплексної забудови

класу «бізнес», розташований на Печерську

Розташування

Квартал оточений трьома дорожніми артеріями: проспект Дружби Народів, вулиця Михайла Бойчука,

Залізничне шосе. Поруч станція метро «Дружби народів» та Ботанічний сад імені М. Гришка

Зелені зони

1/3 території кварталу використана під паркові зони та ділянки для відпочинку,

є ландшафтний парк «Сади світу»

Відкрита інфраструктура

«Новопечерські Липки» – це «місто в місті», відвідувати яке можуть не лише жителі комплексу.

Тут є 80 об’єктів інфраструктури, серед яких: спортивні заклади, банки,

хімчистки, дві сучасні школи, готель для тварин, відкритий басейн та інше