З подругами та знайомими можна зустрічатися увечері після роботи, відвідувати разом нові заклади або виїжджати за місто. Головне пам’ятати, що відпочинок у компанії може бути не лише приємним, а й корисним. The Village Україна разом з NIVEA підібрали 5 сценаріїв, які зроблять дозвілля з друзями більш креативним.

Якщо у вас є вільний вихідний, але немає бажання сидіти у ресторані чи кінотеатрі, то ви можете:

Навчитися фотографувати для соцмереж

Навіть якщо вам здається, що ваші знімки для Instagram і так непогані, завжди можна навчитися краще. Мобільна фотографія стала мистецтвом, а для когось і роботою. Для того щоб дізнатися, які фільтри у тренді, як зібрати більше тисячі лайків і чи працюють хештеги, можна відвідати майстер-класи тих, хто на цьому спеціалізується і досягнув успіху. Такі лекції проводять у Києві регулярно, але моніторити кожну подію досить складно. Радимо стежити за оновленнями та анонсами подій від таких блогерів:

 Леонід Мартинчик — інстаграм-блогер, предметний фотограф, який співпрацював з багатьма глянцевими виданнями та міжнародними брендами (Lexus, Harpers Bazaar, ELLE, Dior). На своїх майстер-класах Леонід навчає, як побачити кадр, підібрати реквізити, налаштувати рекламу. Найближчим часом майстер-класи плануються у Харкові, Львові та Івано-Франківську, стежте за оновленнями у соцмережах Леоніда.

 Женя Гаврилко  розуміється на тому, як поводитися брендам в Instagram. Під час свого першого шестигодинного тренінгу зібрала 500 учасників. Нещодавно стартувала друга хвиля її тренінгів, наступні зустрічі відбудуться 26 листопада, 10 та 17 грудня. Тривалість — 5 годин, вартість — 3000 грн.

Піти на нестандартну прогулянку Києвом

Маршрут «Андріївський узвіз – Пейзажна алея – Ярвал» уже всі вивчили напам’ять, а як відчути себе туристом у рідному місті?

 Нещодавно КМДА спільно з телеканалом «1+1» запустили мобільний додаток для піших екскурсій Києвом, у ньому представлено 9 маршрутів. Зараз екскурсії двомовні — англійською та українською, скоро планують додати німецьку. Це зручний формат, якщо вам потрібно показати Київ друзям-іноземцям. Хоча екскурсії «Мандри річки Либідь» або «Вулиця Саксаганського: осередок української творчої інтелігенції» зможуть зацікавити і киян. Додаток безкоштовний.

 Чи знаєте ви, що Хрещатик — найкоротша центральна вулиця у світі? Були біля язичницького капища? Про ці та інші секрети Києва розповідають на піших екскурсіях від Walk&Talk. Вартість від 250 гривень за гостя у групі від 4 людей, тривалість — 2-3 години. Ще один відомий проект, який займається нестандартними прогулянками по Києву, — «Секретний дворик». Пропонують двогодинну екскурсію двориками за 2800 гривень для 1-2 гостей.

 Новий формат прогулянок — аудіотури від Pic pic. Це київський стартап, який створює продукт на межі технологій, людських історій та мистецтва. Наприклад,  аудіотур «Справа Менделя Бейліса» — групова прогулянка-перформанс Подолом. Екскурсія рухається слідами резонансної столітньої справи про прикажчика київського цегляного заводу єврея Менделя Бейліса, якого обвинувачували у ритуальному вбивстві 12-літнього хлопчика Андрія Ющинського. Організатори надають навушники, гості слухають історію, музику та занурюються у атмосферу міста. Стежте за анонсами на сторінці у Facebook або можете замовити аудіотур індивідуально для групи. Груповий квиток на 6 осіб — 900 гривень. Тривалість — 90 хвилин.

Відвідати майстер-клас з приготування десертів

Вдома легко приготувати класичний десерт, як-от яблучний пиріг «Шарлотка» чи вафельний торт, раз на рік можна постаратися і так само легко впоратися навіть з тортом «Спартак» чи шоколадними кексами. А всі ці щавелеві пана-коти, дзеркальні глазурі і безглютенові тістечка простіше скуштувати у спеціалізованих закладах. Однак виробники запевняють, що можна швидко і легко приготувати сучасні десерти самостійно. Варто тільки почати, і вже скоро ваші тістечка складатимуть конкуренцію манговим еклерам від Honey.

 На майстер-класі з мусових десертів від Cookery School навчать, що таке конфі, кремю, крустілант, ганаш, сабле, і ще багатьох нових слів. Покажуть, як приготувати мусові десерти на звану вечерю і не схибити. Майстер-клас можна відвідати групою до 10 людей, тривалість — 7 годин, вартість — 1500 гривень. Найближчий урок відбудеться 26 листопада.

 Ще одна школа майстер-класів — кухня-студія Cooking Hub, куди можна прийти з друзями і разом приготувати страви ресторанного рівня. Співзасновник кухні — власник мережі піцерій Mamamia. З найближчих подій анонсований урок приготування макаронс, який відбудеться 29 листопада, вартість — 1000 гривень.

Навчитися малювати ілюстрації та скетчі

Малювання, як і вся творчість, допомагає відволіктися і розслабитися. І для цього необов’язково бути художником, достатньо звернутися до професіоналів, які допоможуть вам відкрити у собі новий талант.

 Київська арт-школа Fantasy Room пропонує курс fashion-ілюстрації, де вчать основних навичок у цій сфері. Студенти працюють олівцем, вугіллям, маркерами, аквареллю, тушшю, вчаться малювати скетчі й розробляють стилі. Кращі роботи публікують у Vogue. Наступний курс починається 28 листопада. Вартість — від 2 700 гривень.

 Ще один сучасний напрям ілюстрацій — летерінг та каліграфія, які використовують у рекламних кампаніях, логотипах, інтер’єрах. У FREUD HOUSE club щотижня проводять заняття з курсу каліграфії від Ольги Верменич, яке розраховане на початківців. Після курсу більше не виникатиме питання, як красиво підписати листівку. Вартість заняття — 120 гривень.

 Для тих, хто хоче ще глибше познайомитися зі світом дизайну і перетворити це у щось більше, ніж хобі, радимо відвідати інтенсивний курс про дизайн для недизайнерів у Underhub. Подія триватиме два дні — 25 і 26 листопада. Курс складається з 8 лекцій: від брендингу до шрифтів. Вартість — 2000 гривень.

Спробувати флоатинг

«Це друге місце після раю», — так кажуть про ефект від флоатингу.

60 років тому один американець побудував першу флоат-капсулу для того, щоб вивчити реакції людини у повній ізоляції фізичних відчуттів. Винахід поступово набирав популярності: у флоат-капсулах тренували космонавтів, реабілітували спорстменів після травм, а тепер флоатинг став відомий як релаксуюча процедура, яка дає можливість забути про все на кілька годин.

Флоатинг — це занурення у капсулу з водяним розчином англійської солі завглибшки 25 см. Концентрація солі у воді становить 67%, для порівняння у Мертвому морі — 33%. Завдяки цьому тіло людини залишається на поверхні майже повністю. Через 20-30 хвилин сеансу можуть з’явитися незвичні відчуття: подих вітру, спалахи світла, шелест листя, запах моря. В капсулу не проникають звуки, світло і запахи. Це створює відчуття абсолютної невагомості і відсутності себе у фізичному просторі.

Сеанс флоатингу корисний для позбавлення стресу, лікування неврозів, поганого сну, пізнання себе і поглиблення у внутрішні відчуття. Флоат-капсулу ще називають капсулою сенсорної депривації. Цікаво, що у фантастичному серіалі Stranger Things одна з головних героїнь, дівчинка на їм’я Eleven, занурювалася у саморобну капсулу сенсорної депривації для зв’язку з паралельним світом.

У Києві є кілька центрів, які надають послугу флоатингу. Середня вартість процедури: від 400 грн/1 год. Наприклад, салон краси Gallery Studio, на вулиці Цитадельній, пропонує комплекс процедур, включно з float spa, мильним масажем та чаюванням. Студія флоатингу Alpha має понад 10 різних послуг з флоатингу, абонементи на кілька відвідувань, а також «Ніч флоатингу» з 23:00 до 07:00 за 1300 гривень.


Поїхати на Active Weekend Snow

Active Weekend займаються організацією регулярних групових тренувань за містом. Це спортивне перезавантаження у компанії активних  людей, серед яких є і новачки, і професіонали. До участі запрошують прихильників функціональних тренувань, фітнесу, бігу, йоги. А відновити сили можна в SPA.

Найближча подія програми — Active Weekend Snow. Це групова поїздка на відкриття лижного сезону в Буковель, під час якої учасники кататимуться на лижах і сноуборді, відпочиватимуть на вечірках у компанії. Подорож триватиме з 7 по 11 грудня.

Дізнатися більше про програму і вартість

Матеріал підготовлено за підтримки