У центрі Києва багато ресторанів, кінотеатрів, закладів з усеможливими концепціями та інтер’єрами. А от пошук поштового відділення, майстерні-ключарні чи хімчистки може перетворитися на годинний квест із зазираннями у кожну вітрину. The Village Україна разом з ТРЦ Gulliver підібрали список важливих побутових справ, які можна швидко вирішити у центрі.

Орендувати парасолю

ДЕ: інфостійка у коридорі 1-го поверху

СКІЛЬКИ: безкоштовно (250 грн у депозит)

Якщо вас застав дощ, а ви забули парасольку вдома, то її можна орендувати. На першому поверсі ТРЦ Gulliver у коридорі перед ліфтом розташована інформаційна стійка, на якій доступна ця послуга.

Для того, щоб взяти парасолю в оренду, потрібно заплатити депозитні 250 гривень і підписати кілька формальних папірців. Ви отримаєте протидощовий гаджет на тиждень, а при поверненні парасольки вам віддадуть кошти назад.

Відправити посилку

ДЕ: 0-ий поверх, праворуч від входу в «Сільпо»

СКІЛЬКИ: від 35 грн (залежить від ваги вантажу і пункту доставки)

Відіслати лист або посилку по Україні і за кордон можна у ТРЦ Gulliver, де розташоване відділення «Нової пошти» №128. Воно працює за графіком торгового центру: щодня з 10:00 до 22:00. Для того, щоб посилка відправилась до адресата у цей же день, її треба оформити до 18:00 (крім неділі). Обмеження ваги — до 5 кг. У відділенні бувають черги, радимо приходити до 17:00 або після 19:30.

Зарядити електромобіль

ДЕ: підземний паркінг P1

СКІЛЬКИ: безкоштовно, але діють тарифи на парковку

Станом на березень 2017 року в Києві зареєстровано 747 електромобілів. Якщо ви є власником одного з них, то безкоштовно зарядити свій електрокар можна на станції Schneider Electric, яка розташована у підземному паркінгу ТРЦ Gulliver. У ній доступна функція експрес-зарядки, яка дозволяє зарядити середній електрокар на 80% за 40 хв. Станція є безкоштовною і працює цілодобово, але потрібно заплатити за користування місцем для паркування. Вартість парковки — 15 грн/год. Якщо скупитися у «Сільпо» на 400 грн — 2 години парковки безкоштовні.

Відремонтувати взуття, годинник, зробити ключ

ДЕ: вихід з 0-го поверху, біля ліфту на паркінг

СКІЛЬКИ: рахується індивідуально

Виготовити дублікат ключа, поремонтувати взуття, купити засіб із догляду за черевиками і заодно підкрутити гвинтики у годиннику — все це можна зробити в одному місці. Перед виходом на паркінг у ТРЦ Gulliver шукайте стійку, на якій можуть полагодити майже все, що зламалося, порвалося, тріснуло або просто вийшло з ладу. Гарантія на ремонт годинників — 1 рік. Зробити дублікат ключа коштує від 40 до 400 гривень.

Пошити, зашити або перешити одяг

ДЕ: балкон 0-го поверху

СКІЛЬКИ: рахується індивідуально

Професійний підхід до одягу — завдання не лише стилістів-іміджмейкерів. На балконі 0-го поверху розташоване ательє «Умілий ткач», яке спеціалізується на ремонті всіх видів одягу, індивідуальному пошиві й навіть комп’ютерній вишивці. У приміщенні ательє є примірочні кімнати, а також великий вибір швейної фурнітури. Графік роботи ательє «Умілий ткач» у ТРЦ Gulliver: щодня, з 10:00 до 22:00.

Скористатися хімчисткою

ДЕ: 0-ий поверх

СКІЛЬКИ: від 40 грн (сорочка) до 519 грн (весільна сукня)

Хімічна пральня «5asec» може почистити, випрати, попрасувати та упакувати будь-який одяг, подушки, ковдри та килими. При цьому якість ваших речей залишиться незмінною. Їхня перевага — виконання замовлення протягом 24 годин. Також доступні додаткові послуги: крохмалення, антикліщ, антиміль. Можна придбати клубну або подарункову карту. Серед наявних акцій — прання та прасування сорочки за 38,90 грн.

Зробити манікюр, масаж, зачіску

ДЕ: 4-ий поверх

СКІЛЬКИ: зачіска від 300 грн, манікюр від 180 грн

Мінливі плани вимагають від нас пошуку швидких рішень. Наприклад, коли потрібно терміново накрутити волосся або постригти бороду перед важливою зустріччю. Салон «Сад краси» у ТРЦ Gulliver надає весь спектр послуг по догляду за собою та створенню іміджу. Жіноча стрижка — від 400 грн, чоловіча — від 300 грн. Якщо майстер буде вільний, то можна зробити манікюр без запису. Також доступні різні види масажу: від шийної зони (250 грн за 30 хв) до загального (500 грн за 90 хв). На сайті салону можна записатися на безкоштовну консультацію майстра по догляду за волоссям.

Попіклуватися про свої зуби

ДЕ: 6-ий поверх

СКІЛЬКИ: комплексний візит — 2750 грн

На 6-му поверсі ТРЦ Gulliver розташований Центр турботи про зуби — Клініка Заблоцького. Тут пацієнтів називають клієнтами, а клініку — офісом. Ярослав Заблоцький, засновник центру, вважає, що українці з різних причин знають дуже мало про своє здоров’я, і ціль його проекту — навчити людей професійної гігієни зубів. Центр пропонує комплексний пакет послуг, до якого входить скринінг, чистка та панорамний рентген. На повторні візити, які радять робити двічі на рік, клієнтам надаватимуть знижку.

Матеріал підготовлено за підтримки