13 лютого Музей народної культури Івана Гончара затопило гарячою водою. Про це повідомила співробітниця музею Марія Пошивайло на своїй сторінці у Facebook.

The Village Україна дізналися у генерального директора музею Петра Гончара, що зараз відбувається в музеї та що планують робити далі.

Петро Гончар

генеральний директор музею


Уночі 13 лютого у музеї прорвало трубу в стіні, в якій проходить канал опалення. Тоді цього ніхто не бачив. Пожежна сигналізація спрацювала тоді, коли приміщення вже наповнилося водою.

Ми вчасно встигли забрати всі експонати. Вони стояли на підвищенні, окрім скрині. Вона постраждала не сильно. Постраждали вітрини, поновити їх майже неможливо. Підлога у будівлі майже повністю зруйнована. Уся плитка піднялася.

Зараз у нас працює комісія реставраторів. Вони оцінюють наслідки від випарів і води та вирішують, як можна виправити шкоду. Адже вода потрапляє під фарбу і відбувається її відшарування.

Тепер висушуємо приміщення і будемо створювати проект його капітального ремонту. Далі треба розробити експозицію на два поверхи. Бо попередня повністю втрачена.


Фото: Анна Бобирєва