Концертний клуб Bel'etage відмовився надати сцену трупі спектаклю «Голокост кабаре: Суд над Джоном Дем'янюком», який мав відбутись 28 квітня. Про це повідомив ініціатор гастролей, композитор Дмитро Саратський.

Він розповів, що зустрічався з представниками Служби безпеки України, які сказали, що вони не проти проведення вистави, «проте хтось тисне на дирекцію». Окрім майданчика для виступу київський прес-центр відмовився проводити прес-конференцію організаторів.

«Звинувачувати авторів вистави, євреїв за національністю в антисемітизмі — нечувана дурість. Ми підкреслюємо, що ні назва, ні зміст п'єси не несе образливого ставлення до єврейського народу. Навпаки, ми хочемо цим спектаклем привернути увагу людей до трагедії, про яку в нашій країні не так вже й багато говорять», — каже Дмитро Саратський.

Також композитор заявив, що п'єса, за якою поставлено спектакль, вже ставилася в Німеччині та Канаді, а українські ЗМІ цікавилися спектаклем, запрошуючи автора канадського драматурга Джонатана Гарфінеля до Києва.

 25 квітня у Києві демонтували вивіску вистави «Голокост кабаре», розміщеної неподалік від Центральної синагоги Києва.