Не секрет, що улюблені види відпочинку змінюються з віком. Спочатку гуляєш до ранку, ходиш на вечірки, відвідуєш фестивалі, а згодом обираєш затишний вечір у компанії близьких друзів з легкими напоями та під улюблену музику.

The Village Україна разом зі Schweppes продовжують серію матеріалів «Вхід для своїх» про найпопулярніші камерні вечірки у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові.

Чад Зоратлі

Засновник івент-агентства Night Ambassadors, «нічний мер» Львова

Чад Зоратлі вже 10 років живе у Львові, де розвиває культуру нічного життя. Разом з друзями він влаштовує закриті вечірки на незвичних локаціях, аби показати, що Львів – це не тільки площа Ринок. Ми потрапили на останню вечірку літа від команди Night Ambassadors, яку влаштували на Високому замку. Тут ми зустріли захід сонця під хіп-хоп.

Дві колонки на

стільчиках

Усе почалося, коли я був у старших класах. Тоді я жив у Греції та дружив з хлопцями з панк-гурту. Спершу я був їхнім камераменом, потім почав допомагати з організацією івентів. Ми робили досить екзотичні вечірки, їздили, наприклад, до Сирії.

В Україну я переїхав у листопаді 2009 року. На той час у Львові жили мої хороші друзі, і я обрав це місто за їхньою порадою. І жодного разу не пошкодував.

Після переїзду я долучився до створення винного бару у Львові. Тут поєдналася моя любов до вина та вечірок. Іноді я сам стояв за баром і готував гостям коктейлі. Вчився в процесі. Вважаю, що розмовляти легше і приємніше за вином чи легким коктейлем.

Вважаю, що розмовляти легше і приємніше за вином чи легким коктейлем

Наш заклад збирав навколо себе друзів-однодумців, і ми вирішили, що треба організувати вечірку. Перед івентом я приносив рахунок гостям і питав, що вони роблять завтра. Казав, що у нас буде вечірка, і запрошував їх. А якщо ж людина умовно «не наша» чи забагато випила, ми не кликали її. Ми обирали свою аудиторію. Наш бар та вечірки були зоною комфорту для відпочинку, місцем зустрічі своєї тусовки.

У день вечірки ми винесли на вулицю поряд із баром дві колонки й поставили їх на стільчики. Вмикали музику з улюблених вінілових платівок. Людей прийшло неочікувано багато. Поліція також була.

Як стати

«нічним мером»

Львова

Під час організації вечірок поряд із баром ми стикнулися з проблемами. За останні три місяці до нас щодня приїжджала поліція, яку викликали сусіди. Попри те, що ми завжди піклувалися про наших гостей. Якщо хтось перебрав, то викликали таксі, допомагали добратися додому. Адже наш гість – це наш друг. Ми намагалися говорити із сусідами, Однак налагодити з ними комунікацію не вдалося.

У результаті ми з друзями написали цілу програму для взаємодії поліції, міської влади та заходів такого формату, як наші вечірки. Ми хотіли, щоб поліція комунікувала з нами, приїжджала на локацію та контролювала все. Ми навіть думали взяти під контроль безпеку міста вночі, адже знали, що з 18:00 до опівночі екіпажі не патрулюють у центрі, лише виїжджають на виклики. За задумом це мала бути міська організація, що переймає певні функції охорони міста – «Нічні амбасадори». Це б дозволило влаштовувати власні івенти під якісним контролем.

На жаль, ми не змогли домовитися щодо такої організації. Проте так народилося івент-агентство Night Ambassadors. Вирішили, що час шукати такі локації, де ми не будемо нікому заважати. Мені здається, вечірки – це наша культурна місія.

Мені здається, вечірки – це наша культурна місія

Як влаштувати

вечірку у дворі

церкви

Пам’ятаю, що, коли переїхав до Львова, зрозумів: тут немає що робити вночі. Не було культури нічного життя.

У Львові є один великий клуб зі специфічною аудиторією. А ще заклади із жорсткою музикою та дуже дешевим алкоголем. Ми ж намагаємося, з одного боку, не бути андеграундом, а з іншого – показати місцевим і туристам, що Львів справді гарний.

Для вечірок ми обираємо незвичні локації: нічний музей, дворик церкви, закинутий ботанічний сад. Кожна локація має свій вайб, під нього ми придумуємо увесь концепт: це джаз, хаус, хіп-хоп чи електро. Я знаю, що наші гості потім діляться враженнями з друзями, і так про місто дізнається більше людей. Навколо нас формується своє ком’юніті.

Для вечірок ми обираємо незвичні локації: нічний музей, дворик церкви, закинутий ботанічний сад

Вибір локації починається з того, що я розумію: хочу влаштувати тут вечірку. Тоді я питаю, де розташоване управління адміністрації. Узгоджую, що все буде лише до 22:00. Далі йду отримувати дозвіл міської ради. Після чого пишу заяву до поліції: попереджаю, що до нас прийде велика кількість людей, буде шумно, але ми дотримуємося дозволеного рівня шуму.

Ми також намагаємося допомагати локаціям, де проводимо вечірки. Наприклад, наш проєкт Secret Garden – це закриті вечірки у дворі закинутого ботанічного саду Львова, за допомогою яких ми збираємо кошти на відновлення локації.

Ще робили серію нічних вечірок у музеях. Ми знали, що міська рада ініціювала класну програму, і музеї Львова певний період працювали до 12 ночі. Ми долучилися та влаштовували концерти живої музики в цих музеях. Люди приходили дивитися на картини й потрапляли на наші вечірки. І це за ціною звичайного квитка.

Сьогоднішня вечірка на Високому замку – це подяка місту та гостям, які ціле літо ходили на наші івенти. Ми обрали дві локації: верхній та нижній оглядові майданчики в парку, з яких відкривається краєвид на місто. Тут немає сусідів і ми нікому не заважаємо. Але вечірка триватиме лише до 23:00.

Вибір локації починається з того, що я розумію: хочу влаштувати тут вечірку

Про резидентів

та музичний

вайб

Сьогодні на Last Summer Party грають хіп-хоп наші резиденти, що вже стали друзями: Катро Заубер, Unreal Roma, Юра Коваль, Miya. На вечірках виступають і резиденти-іноземці. Люди приїжджають до Львова з Іспанії чи навіть Аргентини – їм подобається, як їх тут зустрічають, приваблює атмосфера та місто. (У цей момент на вечірці звучить This is America від Childish Gambino і публіка вибухає.)

Аби влаштувати сьогоднішню подію, ми самотужки підняли всю апаратуру на найвищу точку Високого замку. У нас немає спонсорів, і наша мета – показати світові, що у Львові є класна команда, яка може організовувати такий двіж. Ми вже проводили івенти в Києві, Тернополі й навіть робили вечірку на закритті Одеського кінофестивалю. Наступний крок – поїхати з резидентами до Європи.

Ми вже проводили івенти в Києві, Тернополі й навіть робили вечірку на закритті Одеського кінофестивалю

Про

задоволення від

вечірок

Я ловлю кайф від усього процесу. Ось зараз я, як і завжди, стою біля діджейського пульта. І сам зустрічаю друзів-музикантів, люблю спілкуватися з друзями на вечірці та мрію, що разом із командою Night Ambassadors ми влаштуємо івент десь у Європі.

Тебе переповнюють сильні емоції, коли величезна кількість людей задоволена через твою роботу. Коли вони дякують або коли запитують про наступну вечірку. Люди вдячні, тому що ти створюєш для них маленьке свято.

Смак приходить із досвідом –
і у видах відпочинку, і в напоях

Коктейль Cobbler Bitter Lemon:

Schweppes bitter lemon 120 мл

Червоне вино 50 мл

Лимонний сік 20 мл

Цукровий сироп 15 мл

Лід
Прикрасьте коктейль скибкою імбиру та листком м’яти

Schweppes – бренд солодких газованих напоїв для дорослих поціновувачів. Завдяки своєму гіркуватому смаку та рецептурі він вдало поєднується з алкогольними напоями й доповнить вашу вечірку новими коктейлями.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ