Не секрет, що улюблені види відпочинку змінюються з віком. Спочатку гуляєш до ранку, ходиш на вечірки, відвідуєш фестивалі, а згодом обираєш затишні вечори в компанії близьких друзів з легкими напоями під улюблену музику.

The Village Україна разом зі Schweppes продовжують серію матеріалів про найпопулярніші вечірки «для своїх» у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові.

Сергій Горбань

ГончАР, 46 років

Улюблений формат відпочинку: поїздки велосипедом по заміських ґрунтових дорогах, астрофотографія

Цей матеріал присвячений герою з Дніпра. Гончар Сергій Горбань будував свою майстерню майже двадцять років. За цей час вона стала культурним центром «для своїх» у Дніпрі.

У гончарні не лише працює господар, тут також проходять заходи для художників, музикантів, любителів кіно, експериментальні перформанси та інтелектуальні зустрічі, новорічні вечірки та дні народження. Саме зараз у Сергія зустріч однокласників, і вони разом готують вечерю.

Про

формати

заходів

У моїй майстерні люди часто збираються під час випалу глиняних виробів. Це красиве епічне дійство, яким хочеться поділитись. Ще у нас проходять барабанні вечірки, кінопокази, щовівторка художники малюють з оголеної натури.

Я загалом люблю спілкуватися, і атмосфера, коли люди збираються, обмінюються враженнями й думками, мені дуже подобається.

У планах – влаштовувати «розумні вечері»: запрошувати людину, яка розбирається у незвичайній сфері, наприклад, у вирощуванні кристалів або генетиці, і спілкуватися за вечерею.

У моїй майстерні люди часто збираються під час випалу глиняних виробів.

про

перші

вечірки

Від моєї прабабусі у спадок лишилася старенька хатинка, і там я влаштував свою майстерню. Поруч ріс лопух, я запрошував друзів, ми смажили сосиски на багатті, запікали рибу в листях лопуха (тоді ще фольги не було). Потім стали запікати її в глині.

ЩОЙНО я увійшов у прабабусину хатинку, зрозумів, що тут можна влаштовувати щось цікаве. Тепер хатинка розрослася до кількох будівель, у них постійно щось змінюю та добудовую.

Філософія

місця

Я називаю це інтуїтивним проєктуванням: коли будуєш не так, як було б правильно, а так, як хотів би почуватися в кожній точці майстерні.

Мене мало цікавить, які ці будівлі зовні. Важливіше, як людина почувається всередині.

Сьогодні ми доробляємо колибу (так Сергій називає одну з будівель майстерні – ред.), зробили нову підлогу. Час від часу дівчата збираються там, печуть хліб, проводять вечері. Будівництво колиби змінило формат наших зустрічей: тепер усі їдять за одним великим круглим столом, спілкуються разом, не розбиваються на парочки і не користуються гаджетами.

Мене мало цікавить, які ці будівлі зовні. Важливіше, як людина почувається всередині.

Про

їжу

Сьогодні я готую плов за рецептом самаркандського єврея Йосифа, який двадцять років тому навчив мене цього, і рибу в глині. Це наші дві традиційні страви. Ще буде бограч, барбекю і, мабуть, щось неочікуване від друзів.

Так завжди: і я готую, і гості приносять страви із собою. Коли готуємо, ми демонструємо свій смак. Пригощати друзів стравами чи напоями – це йде із глибини віків.

Глина є неодмінним елементом вечірок у майстерні. Рибу ми запікаємо в глині. Усе п’ємо і їмо з глиняних тарілок і чашок. Колись ми готували рибу в дров’яній печі, призначеній для випалу. Навіть сам випал завжди стає приводом для вечірки.

Без

Меню

У колибі ми влаштовуємо вечері, запрошуємо кухарів. Це щось подібне до кафе, але меню відсутнє. Вечеря – це завжди експромт кухаря. Ось він пішов на ринок, побачив красиву щучку і вирішив її приготувати. Ми не знатимемо заздалегідь – це завжди сюрприз.

Говоримо про всяке. Зараз нагорі обговорюють фільм і книгу Generation P.

Хто

приходить

на вечірки

Це місце колись було околицею Дніпра. Коли я був дитиною, спуститися чотири квартали звідси на центральний проспект Яворницького називалося «піти в місто». Тепер це вважається центром, але дістатися сюди складно що машиною, що пішки.

Серед певного кола дніпрян моя майстерня стала популярною. Важкодоступність – це бар’єр, який когось пропускає, а когось ні. Крізь це сито проходять свої люди, хоча й ділити на «своїх» і «чужих» – неправильно. Мене відвідують цікаві люди, які можуть поділитися знаннями, досвідом або разом втілити щось хороше.

Говоримо про всяке. Зараз нагорі обговорюють фільм і книгу Generation P. Ми з дев’ятої школи, а там завжди була інтелігенція. Бачите, які інтелігентні обличчя у кожного з цих людей.

Смак приходить з досвідом
І у видах відпочинку, і в напоях

Пінк Палома

Schweppes Пінк Грейпфрут 120 мл
Текіла 35 мл
Мед 20 мл

Лимонний сік 15 мл
Прикрасьте склянку сумішшю солі й маку

Schweppes – бренд солодких газованих напоїв для дорослих поціновувачів. Завдяки своєму гіркуватому смаку і рецептурі він вдало поєднується з алкогольними напоями та доповнить вашу вечірку новими коктейлями.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ

Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.