Не секрет, що улюблені види відпочинку змінюються з віком. Спочатку гуляєш до ранку, ходиш на вечірки, відвідуєш фестивалі, а згодом обираєш затишний домашній вечір у компанії близьких друзів з легкими напоями й під улюблену музику.

The Village Україна разом зі Schweppes розпочинають серію матеріалів «Вхід для своїх» про найпопулярніші камерні вечірки у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові. У цьому матеріалі ми розповімо про засновників Ostriv store Євгена Рибковського та Сергія Татарчука, які влаштовують у просторі свого київського магазину акустичні джазові концерти.

Співвласники Ostriv Store

Улюблений формат відпочинку: домашні вечірки, акустичнi концерти та квартирники

Євген Рибковський

49 років

Сергій Татарчук

45 років

Про улюблений

формат

відпочинку

С: Я насправді не дуже полюбляю вечірки, якщо вони відбуваються не у нас в магазині (сміється – ред.). Так сталося, що моє життя – це насамперед родина та робота. Навіть більше робота, нема чого приховувати. Вдома ми також час від часу запрошуємо гостей, але не у форматі традиційних застіль. Без тостів, салатів та меню з десятьох страв: пляшка просеко та черешні – вже достатньо. Деякі друзі спочатку дивувалися, що немає класичного столу та стільців, треба самому собі наливати й таке інше. Але з часом вподобали такий спосіб неформального спілкування.

Є: Cаме камерний формат квартирника здається мені найбільш цікавим. Ці концерти зазвичай дуже душевні, для мене вони цікавіші за великі заходи або прості домашні вечірки. Завжди намагаюся більше слухати живу музику.

Головна умова вечірок – має бути цікаво та естетично. Щоразу це новий стиль або тема.

З чого починалися

перші

вечірки

С: Дружні вечірки в Ostriv ми робимо із самого початку, першою була вечірка ще з нагоди відкриття. Ostriv store – це не тільки магазин одягу, а й концепт, де є дозвілля та розваги. Чимала частина бізнесу – спілкування із закордонними партнерами, які приїздять, щоб ближче познайомитись із нами та містом. І кращої локації, ніж Ostriv, для цього годі й шукати: маємо тут затишний та великий простір, навколо Русанівка – природа, фонтани. З часом таких зустрічей стало більше: бізнес займає значну частину нашого життя, тому ми тут і працюємо, і відпочиваємо.

Є: Власне, щось більше за вечірки «для своїх» ми почали робити два роки тому – з відкриттям нового залу, в якому й відбуваються концерти. Тоді ми шукали в Києві особистостей, які найкраще представлятимуть наш стиль та естетику. Обрали трьох – це актор Олексій Горбунов, музикант Сергій Міхалок та джазмен Олексій Коган. Сергій Сараханов зробив з ними фотоісторію для Ostriv, а також провів майстер-клас для фотографів. Це стало початком нової серії заходів.

С: Ми побачили, що прийшло багато людей, їм було цікаво – то чому б не продовжити цю історію? Понад те, всі наші герої творчі, грають музику. До речі, Олексій Горбунов навіть мешкав тут, на Русанівці. Наразі всі вони вже грали у нас концерти, а джазовий вечір з Олексієм Коганом ми проводимо вдруге.

Є: Я ще з юності захоплювався джазом та слухав радіопрограми Когана, завдяки яким закохався у музику Майлза Девіса та Чета Бейкера. Тому був дуже щасливим, коли зміг з ним познайомитись особисто та потиснути руку.

Ми називаємо наш формат «зустрічі на кухні Ostriv».

Як все

організовують

С: Перші вечірки були суцільною імпровізацією. Ми не знали, як це влаштовано, і робили все навмання. Пам’ятаю, як на відкриття попросив друзів накрити на стіл – це був жах. Великі шматки бананів, яблука порізали на чотири частини, шматки сиру брі, який розплавився й потік. Але дружня атмосфера й гарний алкоголь врятували ситуацію, було цікаво й весело. Всі танцювали, приміряли одяг з манекенів, робили селфі у нашому шоломі з рогами. Ми любимо блошині ринки, час від часу привозимо з подорожей цікаві речі, листівки, гравюри. Якось у Берліні знайшли цей шолом, і з того часу це наш талісман.

Є: Сьогодні вже маємо багатий досвід, нам завжди важливо, щоб усе було добре та смачно. До організації ми не залучаємо сторонніх спеціалістів, усе робить творча команда Ostriv. Вечірки для нас – це некомерційний проєкт, ми не маємо на меті заробити на них, тому не обмежуємо бюджет на декор і фуршет. Головна умова – має бути цікаво та естетично. Щоразу це новий стиль або тема.

С: Були певні складнощі через те, що магазин розташований у багатоповерхівці. Деякі мешканці незадоволені, хоча музику ми й не вмикаємо надто гучно. Ми завжди намагаємося з ними домовитися, потоваришувати, запрошуємо долучитися до вечірки. А також маємо суворе правило: о 22:00 всі вечірки закінчуються, ми закриваємо магазин.

Хто

приходить

на вечірки

С: Ми називаємо наш формат «зустрічі на кухні Ostriv». Це ніби такий квартирник: більшість гостей вже знайомі, з артистами також можна познайомитись та неформально поспілкуватись. Було навіть так, що вони проводили більше часу за розмовами, ніж власне на сцені. Зазвичай на вечірки приходять наші знайомі та друзі, яким подобається це місце завдяки приємній атмосфері. Потрапивши до нас уперше, всі швидко розуміють, що це досить цікавий та незвичний формат. Були й кумедні випадки, наприклад, Сергія Міхалка деякі гості спочатку взагалі не впізнали, а потім навіть заспівали з ним разом «Воїнів світла».

Є: Щоб усім було комфортно та зручно, ми поставили ліміт на кількість відвідувачів – до 75 осіб. Усе ж таки наш простір досить камерний. Майбутні заходи анонсуємо в соцмережах, на них можна придбати квитки. Але ми не ставимо продаж за мету й не плануємо заробляти на вечірках. На них ми тільки витрачаємо, але це подобається нам і гостям. Ті, хто потрапив на вечірку вперше – зазвичай у захваті та просять запрошувати їх на наступні. Тому більшість відвідувачів – наші постійні гості.

Смак приходить з досвідом
І у видах відпочинку, і в напоях

Джин-Індіан Тонік

Schweppes Indian Tonic 120 мл
Джин класичний 40 мл
Слайс грейпфрута
Прикрасьте гілочкою розмарину

Schweppes – бренд солодких газованих напоїв для дорослих поціновувачів.Завдяки своєму гіркуватому смаку і рецептурі він вдало поєднується з алкогольними напоями та доповнить вашу вечірку новими коктейлями.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ

Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.