15 вересня закінчується голосування за проекти «Громадського бюджету». На проекти, запропоновані киянами, у 2018 році виділили до 150 мільйонів гривень. Редакція The Village Україна вже розповіла про сім екопроектів для міста, а тепер  зібрала спортивні проекти, які можна підтримати.

Школа скелелазіння для дітей

Автори проекту на базі скеледрому «КПИскала» хочуть відкрити школу скелелазіння для дітей та підлітків. Професійні спортсмени проводитимуть майстер-класи: вчитимуть дітей страхувати один одного та правильно рухатись на скеледромі, а пізніше – на скелі.

Школа прийматиме до 500 дітей, які після закінчення отримуватимуть пам'ятний документ участі  у проекті. Заняття для дітей будуть безкоштовними, взяти участь у проекті зможе будь-яка дитина.

Бюджет: 250 тисяч гривень

Зібрано голосів: 361

Лінк

Майданчик для паркуру

На Лук’янівці є сучасний майданчик для паркуру, але обладнання вийшло з ладу і його треба оновити. Ремонт зробить паркур більш доступним для підлітків та зведе травматичність під час тренувань до мінімуму, кажуть автори проекту. На оновленому майданчику можна буде проводити змагання.

Бюджет: 830 тисяч гривень

Зібрано голосів: 46

Лінк

K-RUN майданчик. Найкращы моменти паркуру та фрірану

Ролердром на Святошині

Ролердром буде складатися з двох основних зон для катання: зона для новачків і фітнес-занять; зона для просунутих ролерів, скейтерів, тих, хто катається на BMX.

Ролердром призначений для будь-яких вікових категорій і будь-якого рівня підготовки: він згодиться як для сімейних катань з маленькими дітьми, так і для активних професіоналів, обіцяють автори проекту.

Бюджет: 1,5 мільйонів гривень

Зібрано голосів: 810

Лінк

План ролердрому на Святошино

Мультифункціональне міні-поле для ігрових видів спорту

Автори проекту пропонують реконструювати старий спортивний майданчик у мікрорайоні Бортничі та зробити з нього багатофунціональне міні-поле зі штучним покриттям. За словами авторів, у мікрорайоні вкрай мало місць для спорту та відпочинку, а ця ініціатива могла би вдало вирішити проблему. На такому майданчику можна буде грати в футбол, баскетбол, волейбол і теніс.

Бюджет: 1,4 млн гривень

Зібрано голосів: 812

Лінк

Відкритий чемпіонат Києва з міні-футболу Golego

Безкоштовний чемпіонат за міні-футболу пропонують провести на Сирці, у парку «Каштановий гай» весною та осінню 2019 року. У чемпіонаті братимуть участь підлітки та дорослі. Мета проекту – популяризувати міні-футбол та мотивувати киян займатись спортом. Фінансування потрібне буде лише на початку проекту, пізніше його автори хочуть залучити бізнес, який виділятиме кошти на призовий фонд чемпіонату.

Бюджет: 115 тисяч гривень

Зібрано голосів: 201

Лінк

Фото: gb.kyivcity.gov.ua; unsplash. обкладинка: Filip Mroz / Unsplash.