У грудні хочете весни, а у квітні вже чекаєте на новорічний настрій? Ми також! Якщо пропустили свій шанс покататися взимку, пам’ятайте, у вас є чудова можливість вирушити на гірськолижний курорт і компенсувати нестачу гір. Мережа готелів Club Med пропонує провести весняну відпустку на лижах чи сноуборді та скористатися знижками Last Minute до 10%.

The Village Україна разом із французькою мережею готелів Club Med розповідають про переваги весняного катання та курорти для різних видів відпочинку.

Подорож із зими у весну та навпаки

Перше правило весняного катання: «Що вище, то краще», адже на висотах сніг лежить набагато довше. Проте на більшості курортів використовують снігові гармати, тож про якість покриву можна не турбуватися. Але найбільшою перевагою весняного сезону для лижників є можливість спуститися в долини: у той час, коли гори вкриті шаром снігу, там уже розпочнеться справжня весна із зеленню та квітами. Це як побувати на двох курортах одночасно – хороший настрій і купа фото гарантовані.

Доступні всі розваги,
що й узимку

Звичайно, найголовніша розвага на гірськолижних курортах – катання. Проте, як і взимку, навесні відпочивальники можуть ходити на масажі, у лазні та відвідувати інші SPA-процедури. Їм доступні клуби, ресторани, спортзали, басейни. Можна орендувати снігоступи, а ще покататися на снігоходах. І все це без величезних черг, а часто й зі знижками.

Демократичні ціни

У весняний період гірськолижні курорти починають готуватися до власних канікул. У цей час можна знайти гарні знижки на проживання, ski-паси й інструкторів.

У весняний період гірськолижні курорти починають готуватися до власних канікул. У цей час можна знайти гарні знижки на проживання, ski-паси й інструкторів.

Хороші умови, щоб навчитися кататися

Навесні набагато менше снігопадів, тож кататися ви будете вже підготовленими трасами. А це чудова можливість для навчання або покращення своїх навичок. Хороша новина – у весняний сезон на гірськолижних курортах також працюють школи й інструктори.

Якщо ви хочете отримати від катання максимум, звертайте увагу на стан снігового покриву. Пухкий свіжий сніг найкраще підходить для різних трюків і великої швидкості. Але він приховує сучки та нерівності, що можуть призвести до різких падінь. Якщо ж сніг на трасах мокрий або перетворився на лід, новачкам краще не кататися. Відточувати рухи буде набагато важче та збільшиться ризик травм.

Усі готелі мережі Club Med працюють за системою premium all inclusive. До неї входять ski-паси, а також групові тренування, де інструктори навчать вас кататися на лижах і сноуборді. Для дітей від чотирьох років проводяться підготовчі лижні заняття. А щоб тиждень у горах не обмежувався лише спусками, мережа пропонує багато розваг: apres-ski, дитячі клуби, вечірня анімація для дітей і дорослих і безлімітний бар в усіх готелях.

На яких курортах можна кататися навесні

Валь Торанс – найвищі вершини для екстремалів

Найвищий курорт Європи розташований у регіоні Три Долини та підійде для відпочинку з компанією або для романтичної подорожі з коханими. 600 км трас різної складності дадуть змогу насолодитися горами сповна. Окрім катання на лижах чи борді, ви зможете побувати на горі Карон, до якої веде канатна дорога з панорамним краєвидом на вершини Монблан, Мон Брекен і Пуент-де-ла-Масс. За 37 км від курорту розташований Валле-де-ла-Кларі один із найважливіших природних заповідників регіону з гарними ландшафтами.

Хорошим варіантом для проживання на цьому курорті стане готель Club Med Val Thorens Sensations. Тут можна розслабитися в Club Med Spa від CARITA чи отримати навички скелелазіння на 10-метровій альпіністській стіні. У ресторані готелю готують страви за рецептом мішленівського шеф-кухаря.

Лез Арк панорамні краєвиди

Курорт Лез Арк у Франції складається з п’яти зон для катання: Бург-Сен-Моріс, Арк 1600, Арк 1800, Арк 1950 та Арк 2000. Загальна протяжність трас – 425 км. Основні з них розташовані на висоті понад 2000 м, що гарантує хороше снігове покриття. Деякі траси відкриті навіть уночі, тож любителям екстриму буде де розважитися.

Готель Club Med Les Arcs Panorama розташований у сімейному гірськолижному курорті Arcs 1600. Тут є дитячі клуби для найменших лижників (від 4 до 17 років), а ще велика зона відпочинку зі знаком якості –  п’ять тризубців. Для жителів доступні SPA-процедури, критий басейн і групові заняття з йоги та стретчингу.

Grand Massif – для сімейного катання

У французькому регіоні Гранд Масив є 265 км трас різного рівня, тож відпочити тут можуть і дорослі, які впевнено стоять на лижах чи борді, і діти, які лише починають навчатися. Окрім катання на лижах, можна спробувати прогулянки на снігоходах, спробувати картинг на льоду чи політати на параплані.

Готель Club Med Grand Massif Samoëns Morillon розташований у самому серці гірськолижного курорту. Його жителі мають прямий доступ до трас і можуть кататися відразу біля готелю. У кожному номері є панорамний краєвид на гори. Окрім того, для жителів доступні дитячий ресторан, басейн, клуби для дітей від 4 до 17 років і SPA від CARITA. У меню ресторану пропонують страви за рецептами Едуарда Любе, власника двох зірок «Мішлен».

Весна на лижах для мене!

Офіційне представництво Club Med в Україні

м. Київ, вул. Велика Житомирська, 20

(044) 200 03 03

Ліцензія ДАУТК АЕ №185844 від 24.05.2013 р.

Матеріал підготовлено за підтримки