Купити власне житло – важливий крок. Щоби його обрати, потрібно проаналізувати велику кількість чинників, які впливають на життя сьогодні та впливатимуть у майбутньому: від надійності забудовника до можливості швидко дістатися в будь-яку потрібну точку міста.

The Village Україна разом із житловим районом RYBALSKY розповідають про головні пункти, на які потрібно звернути увагу під час вибору житла.

Репутація девелопера

Як обрати надійного девелопера для майбутньої квартири? За дослідженнями Gradus Research, яке провели спільно із SAGA Development у 2021 році, більшість людей під час купівлі житла звертають увагу на репутацію забудовника. Зокрема, на законність будівництва. Також можна проаналізувати його попередню діяльність: чи виконує свої зобов’язання, чи вчасно здає будинки та наскільки реалізовані проєкти відповідають обіцянкам.

Перевірити дозволи та сертифікати житлового району RYBALSKY можна на сайті проєкту. А також у режимі реального часу побачити, на якому етапі перебуває будівництво.

Розвинена інфраструктура

Щоби встигнути за темпом життя у великому місті, за день потрібно зробити багато справ. Хтось має встигнути до лікаря, а до цього завести дитину до садка, а хтось планує після роботи піти в спортзал. Тому звертайте увагу на забудовників, які створюють житлові райони відразу з офісами, лікарнями, спортзалами, послугами доставки, місцями для розваг і супермаркетами.

Перші поверхи житлових будинків у RYBALSKY займатимуть магазини, кафе, ресторани, салони краси й інші заклади. На території району вже працює «Нова пошта», супермаркет «Мій Ашан», магазин натуральної косметики «KeGo». Окрім того, там нещодавно відкрився освітній комплекс, тож діти можуть навчатися поблизу дому. На других поверхах деяких будинків планують відкрити офіси для IT-компаній, творчих майстерень та архітектурних студій. Про здоров’я мешканців потурбуються фахівці з клінік Median, Da Vinci Dental і косметологічної клініки Tryfonova MD, а про фізичну форму – фітнес-клуб «П’ятий елемент».

Безпека всередині кварталу

Як для родин із дітьми, так і для тих, хто живе сам, безпека на території кварталу є важливою складовою під час вибору житла. Щоб почуватися захищеними під час денних прогулянок і пізно ввечері, звертайте увагу на наявність охорони та постійного хорошого освітлення.

У RYBALSKY кожне подвір’я перебуває під надійною охороною. Периметральна забудова кварталів дозволяє відмежувати внутрішні двори від вулиць, щоб простір усередині них був тихим і безпечним. Також там розмістили спортивні та дитячі майданчики, зручні лавки, столики для пікніків, де можна влаштовувати сімейні відпочинки та проводити дозвілля.

Активні перші поверхи з кав’ярнями та магазинами також посилюють безпеку. Вони освітлюють територію, створюють пішохідний трафік та ефект «присутності очей».

Наявність зелених зон

Прогулянки на природі протягом 15 хвилин роблять людей більш щасливими та зосередженими. Саме тому, окрім розвиненої інфраструктури, у кварталах має бути багато зелених насаджень.

У RYBALSKY велику увагу приділили озелененню внутрішніх дворів. На території району також розмістять місця для відпочинку та газони з платанами. Жителі зможуть відпочити на лавах під деревами, які висадили уздовж бульвару, або ж прогулятися доріжками зі зручним мощенням. Крім того, у житловому районі зроблять власний водний канал і з’єднають його з Дніпром. Уздовж нього розташують окрему вулицю з оригінальними кафе та ресторанами RestoPort.

Низький трафік і паркінги

Відсутність трафіку в зонах із житловими будинками є ще однією ознакою безпечного простору. Під час вибору житлового кварталу звертайте увагу на транспортну розв’язку та чи є напруженим рух машин біля будинків.

У RYBALSKY багато пішохідних, велосипедних доріжок і місць для відпочинку. Щоб жителі почувалися комфортно, девелопери створять сітку нешироких вулиць – так водії зможуть обирати зручний для них маршрут. Окрім того, транзитний транспорт не заїжджатиме у квартал, що гарантуватиме безпеку для жителів, а також відсутність шуму.

Також у житловому районі кожен квартал обладнають дворівневим паркінгом. Мешканці будинків зможуть скористатися системою park sharing і здавати в оренду своє паркомісце, наприклад, якщо вирішили ненадовго пожити за кордоном.

Можливість оформити кредит

Як не крути, квартира – серйозна інвестиція, тож важливою є можливість придбати її в кредит або на виплат. Обираючи варіант із кредитом, ви зможете розподілити виплати на більш тривалий час. У ході будівництва ціна на квартиру не змінюватиметься. Окрім того, банк під час акредитації ретельно перевіряє компанію-партнера. Тож це ще одна можливість упевнитися в репутації забудовника.

RYBALSKY працює з банком «Глобус», який пропонує лояльну програму кредитування. Якщо оберете варіант з іпотекою, девелопери пропонують самостійно визначити розмір початкового внеску та період, протягом якого вам зручно вносити оплату. Вартість квартири фіксується в гривнях, тому коливання долару не вплинуть на фінальну ціну квартири. Окрім того, в RYBALSKY можна придбати квартиру на виплат від забудовника. Покупець може зробити перший внесок у розмірі 30% від вартості квартири, а решту суми виплатити протягом наступних трьох років.

Матеріал підготовлено
за підтримки