27 та 28 листопада в Києві відбудеться Щедрий Забіг 2021. Його присвятили до глобального руху «Щедрий Вівторок».

Організатори забігу, Zagoriy Foundation і Kind Challenge, поєднали спортивний захід з імерсивним театром, частиною якого є інтерактивні аудіовистави. Вони розповідають про соціальні проблеми, благодійні та громадські організації. Прослухати аудіовистави зможе кожен, хто візьме участь у забігу. На сьогодні учасники вже зібрали понад пів мільйона гривень.

Учасники Щедрого Забігу зможуть обирати серед п’яти аудіовистав: 

  • «Діти та батьківство»
  • «Інклюзія та безбар’єрний простір» 
  • «Здоров’я та довголіття»
  • «Природа, довкілля та раціональне споживання»
  •  «Патріотизм, національні цінності та права людини»

Авторкою текстів для аудіовистав є українська письменниця, лауреатка цьогорічної Центральноєвропейської літературної премії Angelus Катерина Бабкіна. Записали їх голосами Pianoбой, ONUKA, Соломії Вітвіцької, Саші Кольцової, Тетяни Гриньової та Ярослава Лодигіна.

Для учасників забігу також буде доступна окрема аудіовистава про проєкт ГО «Бачити серцем», а саме літній табір для дітей з інвалідністю «Космотабір: простір для всіх» від ТРЦ Проспект. Її озвучила засновниця благодійної платформи Kind Challenge та найвідоміша українська charity runner-ка Тетяна Гриньова.

Як долучитися до забігу

Щоб прослухати аудіовиставу, необхідно зареєструватися на забіг і зробити внесок для одного з 43 українських благодійних фондів чи громадських організацій. На тих, хто приєднається до забігу в Києві, чекає кастомізований інтерактивний маршрут – в залежності від обраної теми допомоги. 

Щоб долучитися до імерсивного забігу з будь-якої точки світу, потрібно зареєструватися, сплатити внесок та отримати QR-код з аудіовиставою.

власна кампанія для обраного фонду

Оскільки захід благодійний, його важливою складовою є фандрейзинг. Організатори пропонують кожному учаснику отримати досвід фандрейзингу та зібрати ще більше коштів на власну кампанію для обраного фонду. «Добра кампанія» створюється автоматично після реєстрації, а першим внеском до неї є оплата участі в заході. Бігуни, які зберуть найбільші суми на благодійність, отримають цінні подарунки.

Партнерами Щедрого Забігу 2021 виступили медіасервіс MEGOGO та сертифікована українська органічна пекарня Bakehouse в гастрохабі Garage.

«Ми прагнемо запропонувати фанатам бігу додаткову емоційну й інтелектуальну вартість, а тих, хто лише шукає свій шлях до спорту – долучитися до забігу на лагідних і цікавих умовах. Ми розуміємо виклики теперішнього часу та небезпеку організації масових заходів і нам дуже важливо не ризикувати здоров’ям наших благодійників, тож ми знайшли спосіб запропонувати кожному видатний індивідуальний досвід забігу – бігти самому чи з друзями та колегами, у вибраний самостійно час, – але обов’язково із сенсом і користю для себе та світу», – говорить засновниця благодійної платформи Kind Challenge Тетяна Гриньова.

Стати учасником Щедрого забігу 2021

Kind Challenge – платформа бігового фандрейзингу, організатор благодійних забігів, популяризатор бігової та благодійної культури в Україні.

Zagoriy Foundation – український благодійний родинний фонд, який системно запроваджує накопичений поколіннями сім’ї Загорій досвід благодійництва. Місією фонду є розвиток культури благодійності в Україні. У 2020 році Zagoriy Foundation запровадив і підтримав низку проєктів та активностей на суму 22 500 000 грн.

Щедрий Вівторок – Всеукраїнський день добрих справ у межах глобального руху Giving Tuesday. В Україні проходить із 2018 року.


Матеріал підготовлено за підтримки 

Zagoriy Foundation і Kind Challenge