12 листопада, о 19:00, у просторі Kooperativ виступить нідерландський архітектор та урбан-дизайнер Кейс Донкерс. Він проведе лекцію на тему: «Як скооперована спільнота може стати серцебиттям щасливого міста», де розкаже, як перетворити постіндустріальне місто на інноваційний мегаполіс за прикладом Нідерландів. Аби потрапити на подію, треба зареєструватися.

На кого йти

Кейс Донкерс – нідерландський архітектор, урбан-дизайнер, засновник Центру розвитку архітектури Ейндговена, один із засновників виставки Dutch Design Week, яка щороку диктує моду в галузі урбан-дизайну, й ентузіаст, який любить своє місто.

Свого часу масовий переїзд однолітків з Ейндговена в Амстердам спонукав Донкерса перетворити рідне місто на хаб архітектурних інновацій для перспективної молоді. Спочатку він вмовив сусідів перефарбувати будівлі району в однаковий відтінок білого, а потім створив кафе для діалогів про якість міста. Поступово промислове місто стало найкращим у Нідерландах із точки зору дизайну, а у 2011 році отримало статус «Найрозумнішого міста на квадратний метр у світі».

Про що лекція

«В епоху low waste та повторного використання можна переосмислити навіть старі будівлі. Заводи та фабрики, що колись були вершиною промисловості, тепер стоять без діла. Тільки в Києві їх понад 15», – кажуть організатори.

Кейс вважає, що місто має бути зручним для кожного, а об’єкти – приносити користь. Тому в лекції він розповість про ревіталізацію урбаністичного простору й розкаже, як переосмислив колишній завод Philips в Ейндговені. Зараз це дизайнерський коледж, бібліотека та художній центр під одним дахом.

Архітектор розповість на прикладі досвіду Нідерландів про те, що може перейняти Київ. 

Для кого захід

Лекція Кейса Донкерса може зацікавити архітекторів, підприємців, представників фірм-забудовників, тих, хто хоче переосмислити простір навколо себе. Також спікер чекає на студентів-архітекторів, щоб обмінятися досвідом.


Коли

19:00, 12 листопара

Де

Kooperativ, вулиця Січових Стрільців, 23 а


Зареєструватися

Усі заходи відбудуться з дотриманням карантинних норм, відповідно, вхід на події можливий лише за наявності сертифіката про вакцинацію від COVID-19, негативного ПЦР-тесту (дійсного впродовж 72 год).


Матеріал підготовлено за підтримки Kooperativ