«Еее, треба звикнути», «Має незвичний вигляд», – так найчастіше відповідають майстру ті, хто вирішив поекспериментувати з кольором волосся, але отримали не те, чого очікували.

The Village Україна разом з експертом бренда Matrix розповідають, які запитання треба ставити майстру, щоб результат фарбування не став несподіванкою.

Тарас Ріхтер

hair-стиліст, експерт бренда Matrix

  01


01. Не бійтеся змін

Не бійтеся змін

Наважитися на новий образ досить складно. Хтось поступово вносить маленькі зміни в стрижку та колір волосся, а хтось готовий кардинально перефарбуватися за один день. Я завжди підтримую експерименти, які не зіпсують волосся, й допомагаю клієнтам обрати колір, який лише підкреслить їхні зовнішність і характер.

Пам’ятайте, що майстер не має на меті зашкодити вашому образу та здоров’ю волосся, а довіра одне одному й відкрите спілкування допоможуть уникнути несподіваних результатів.

  02


02. Зробіть добірку фото з фарбуванням та обговоріть із майстром результат

Зробіть добірку фото з фарбуванням та обговоріть із майстром результат

Щоб полегшити комунікацію з колористом, складіть мудборд з ідеями фарбування. Він допоможе зрозуміти настрій і загальний характер змін, яких ви прагнете. Ставте майстру всі запитання, що вас хвилюють, навіть найпростіші, на кшталт: «А мені точно пасуватиме?» Кваліфікований перукар зможе аргументувати, чому вам підійде той чи той образ. Наприклад, стрижка може пасувати формі вашого підборіддя чи скроні, а новий відтінок волосся підкреслить колір очей.

Ми з клієнтами завжди обговорюємо всі «за» та «проти», подальші ризики й особливості нововведень в образи. Іноді запропоновані ідеї фарбування пасують людині, і я просто додаю деякі акценти. Якщо ж бачу, що процедура може пошкодити волосся, пропоную своє бачення, й ми кардинально змінюємо вектор роботи.

  03


03. Чесно відповідайте на запитання майстра

Чесно відповідайте на запитання майстра

На результат від фарбування впливає не лише робота колориста, а й домашній догляд, щоденні звички та навіть те, чи накручуєте ви волосся на палець, коли хвилюєтеся.

Для мене дуже важливо знати історію волосся: яку фарбу або тоніки раніше використовували, чи були це рослинні фарбники, яка процедура домашнього догляду та чи приймає клієнт будь-які лікувальні препарати. Усі ці чинники можуть уплинути на кінцевий результат роботи, тому їх важливо враховувати. Наприклад, під час кератинового вирівнювання кератин під упливом високої температури тимчасово «запечатується» в структуру волосся. Через це колір лягає нерівномірно, а під час освітлення волосся стає ламким. Тому якщо ви мрієте про фарбування, цієї процедури краще уникати.

  04


04. Приходьте до майстра у звичному образі

Приходьте до майстра у звичному образі

На першу зустріч із колористом я раджу приходити у вашому повсякденному образі. Так стилісту буде легше підібрати фарбування під стиль життя.

Перед самою процедурою зміни кольору не користуйтеся стайлінговими засобами та спреями для фарбування. Важко спрогнозувати, яка хімічна реакція відбудеться під час з’єднання барвника та спрею, тому результат може бути непередбачуваним.

  05


05. Не соромтеся запитувати, що роблять із вашим волоссям

Не соромтеся запитувати, що роблять із вашим волоссям

Не соромтеся запитувати, чим вас фарбують, скільки тримають фарбу, які техніки застосовують. Це важливо для того, щоб під час зміни майстра ви знали історію фарбування свого волосся.

Я завжди озвучую план роботи, розповідаю про продукти, які буду використовувати, про їхні властивості та кінцевий результат, який вони дають.

  06


06. Порадьтеся з майстром щодо домашнього догляду

Порадьтеся з майстром щодо домашнього догляду

Фарбоване волосся вимагає дуже багато уваги. Якщо після експериментів воно все-таки постраждало, покращити ситуацію зможуть салонні процедури та якісний домашній догляд.

Мої фаворити для дому – Matrix Unbreak My Blonde та концентровані маски Biolage. Серед салонних процедур я рекомендую процедуру білкового відновлення волосся Matrix Protopak.

Модель: Оля Діброва, співачка та музикантка

Що потрібно знати про догляд за пофарбованим або освітленим волоссям?

1

2

3

4

5

Поповніть домашній арсенал спеціальними засобами, а саме:

1. Поповніть домашній арсенал спеціальними засобами, а саме:

  • шампунь для захисту кольору або зволожувальний;
  • маска для волосся та кондиціонер – завжди використовуйте їх у парі, першим етапом маска, а після неї вже кондиціонер;
  • масла та креми, що не змиваються.

Мийте волосся лише теплою водою. Гаряча вода сприяє швидкому вимиванню кольорового пігменту з волосся.

2. Мийте волосся лише теплою водою. Гаряча вода сприяє швидкому вимиванню кольорового пігменту з волосся.

Утримайтеся від використання тоніків для фарбування волосся та подібних продуктів у домашніх умовах. Їхній уплив на колір волосся може бути непередбачуваним.

3. Утримайтеся від використання тоніків для фарбування волосся та подібних продуктів у домашніх умовах. Їхній уплив на колір волосся може бути непередбачуваним.

Якщо ви відвідуєте басейн, використовуйте захисну шапочку. Хлорована вода прискорює знебарвлення фарбованого волосся. Блондинкам треба бути особливо обережними, адже іноді у воді є метали, які під час окислення хлором можуть стати причиною появи зеленого відтінку на білявому волоссі. Тому я раджу мати в арсеналі шампунь для очищення волосся від хлору та мінералів.

4. Якщо ви відвідуєте басейн, використовуйте захисну шапочку. Хлорована вода прискорює знебарвлення фарбованого волосся. Блондинкам треба бути особливо обережними, адже іноді у воді є метали, які під час окислення хлором можуть стати причиною появи зеленого відтінку на білявому волоссі. Тому я раджу мати в арсеналі шампунь для очищення волосся від хлору та мінералів.

Не нехтуйте захисною шапочкою в солярії та використовуйте головні убори під час перебування на сонці. Ультрафіолетове випромінювання спричиняє хімічне розкладання фарби. Через це волосся стає сухим, ламким і тьмяним. Також раджу використовувати незмивний крем-спрей для волосся Matrix Miracle Creator або крем-вельветайзер Matrix Keep Me Vivid. Вони допоможуть захистити волосся від негативного впливу опромінення.

5. Не нехтуйте захисною шапочкою в солярії та використовуйте головні убори під час перебування на сонці. Ультрафіолетове випромінювання спричиняє хімічне розкладання фарби. Через це волосся стає сухим, ламким і тьмяним. Також раджу використовувати незмивний крем-спрей для волосся Matrix Miracle Creator або крем-вельветайзер Matrix Keep Me Vivid. Вони допоможуть захистити волосся від негативного впливу опромінення.

Матеріал підготовлено за підтримки