ЦУМ представив осінні артвітрини у стилі сюрреалізму. Їх створили в колаборації з художником-муралістом Володимиром Манжосом, також відомим під псевдонімом WaOne Interesni Kazki. 

Разом із креативною командою універмагу Володимир Манжос розробив оформлення для семи вітрин на основі своїх робіт і символічних зображень. У кожній вітрині представлені сюрреалістичні образи, що поєднують містику та науку: тигр із крилами, мавпа з червоними очима, що світяться, музичні інструменти, ігрові та геометричні фігури.

Вітрини доповнили об’ємними артоб’єктами та механізованими елементами у форматі екранів із миготливим оком, що також перегукується з творчістю автора.  Об’єднує всі роботи в єдину сюжетну композицію патерн зоряного неба.

До артпроєкту також запросили аудіодизайнера. Він розробив атмосферний музичний супровід для вітрин, заснований на сприйнятті картин художника. Цей звуковий експеримент дає змогу глибше зануритися у творчість автора.

«Я дуже задоволений спільною роботою над вітринами в ЦУМі. Креативна команда приємно здивувала: їхні ідеї були справді крутими і незвичайними. Вони змогли зрозуміти суть мого мистецтва та гармонійно адаптували його під формат вітрин. Результат перевершив мої очікування», – коментує Володимир Манжос.

23 вересня в ЦУМі відбудеться зустріч із Володимиром Манжосом у форматі public-talk. Локація – лофт-простір універмагу. Деталі про реєстрацію опублікують в Instagram і Facebook ЦУМа.


Володимир Манжос – художник-мураліст, більш відомий як WaOne Interesni Kazki. До 2015 року працював у дуеті Interesni Kazki. Мистецький шлях розпочав із графіті, а пізніше став малювати сюрреалістичні фрески з фантастичними історіями. Окрім українських міст, розписи художника можна зустріти в США, Індії, Франції, Данії, Іспанії, Марокко.


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ ЦУМ