Провести оксамитовий сезон у Греції можна по-різному – ліниво валятися на лежаках, подорожувати з родиною історичними місцями або зупинитися в місцевих жителів, аби пізнати колорит їхнього побуту. Щоб не стресувати під час планування поїздки, зверніть увагу на послуги туристичного оператора. Join UP! допоможе обрати тур до Греції та візьме на себе всі клопоти: забронює квитки авіакомпанії SkyUp і розв’яже питання бронювання житла, трансферу та страховки.

The Village Україна разом із Join UP! розповідають, яким різним може бути відпочинок у Греції та радять готелі на будь-який смак.

Де відпочивати в Греції, якщо…

Ідея 1

Мрієте про дачу біля моря

Якщо ви подорожуєте з дітьми, зверніть увагу на вілли й апартаменти. Жити там під час відпочинку – наче мати власну дачу біля моря. Такі варіанти передбачають кухню, де можна готувати й вечеряти великою родиною, пральну машинку, холодильник і решту необхідного. Ви можете відвідувати місцеві таверни та ресторани або ж узагалі мінімізувати контакти з іншими відпочивальниками.

Радимо відвідати:

Ідея 2

Стиль – ваше все. Навіть на відпочинку

Відпочивальникам, які люблять стильні інтер’єри та помічають деталі, варто звернути увагу на концептуальне житло. Деякі готелі, наприклад, будують повністю з натуральних матеріалів або з домінуванням певного стилю, як-от бохо.

Радимо готелі в різних регіонах Греції, які запам'ятаються:

  • Kamari Beach 4*+ , Лардос
  • Stamos Plus 3*+ Фаліракі
  • Casa Cabana 3* Фаліракі
  • Tina’s Plus 3* Фаліракі
  • Lindian Village 5* Ліндос

Ідея 3

Хочете бути в центрі подій

Для подорожніх, які вдень люблять відкривати історію й архітектуру міст, а ввечері танцювати або дегустувати місцеву кухню, найбільше підходять міські готелі. Вони зазвичай розташовані поблизу музеїв, ресторанів, нічних клубів та інших цікавих місць.

Родос, наприклад, є свідченням того, як на невеликій території співіснують пам’ятки різних культур і навіть епох – руїни акрополя, храму Аполлона, візантійські церкви, середньовічне лицарське місто – з концептуальними барами та ресторанами. Всі готелі на Родосі розміщені біля моря, тому відпочивальники можуть одночасно гуляти містом і засмагати, а потім одразу піти плавати в Егейському морі.

Зібрали варіанти розміщення в історичній частині міста Родос, звідки до лицарського міста можна дістатися пішки:

Ідея 4

Мрієте відчути себе місцевими

Якщо мрієте побачити побут жителів, пізнати їхні ментальність і місцевий колорит, зверніть увагу на готелі й апартаменти з маленьким номерним фондом: від 5 до 50 номерів. Більшість із них розташовані за два кроки від моря, за яким можна спостерігати прямо з вікон вашої спальні. Мала кількість номерів створює домашню атмосферу, а господарі готелів й апартаментів (а це майже завжди сімейний бізнес) ставляться до гостей, як до членів родини.

Такі автентичні готелі зазвичай розташовані на маленьких курортах, а крім них, там є таверни, ресторани, кафе, кондитерські, супермаркети, свої суботні ринки, де ви зможете купити овочі, фрукти, свіжу рибу, мед, домашню оливкову олію, ранкові яйця й інші продукти. А ще там є дискотеки, пункти прокату велосипедів, автомобілів, а також автобусна зупинка.

Готелі з маленьким номерним фондом можна знайти, зокрема, в селищі Харакі та в містечку Пефкос, що розташовані на острові Родос.

Курорт Харакі

Пляж курорту Харакі розташований у глибинці маленької бухти, що оточена невисокими пагорбами. Саме тому на березі немає вітру, а море спокійне й без хвиль. Головна особливість пляжу – одна його половина з гальки, а інша з піску. На висоті 300 метрів над рівнем моря височіє величезний, але напівзруйнований середньовічний замок Фераклос, з якого відкриється краєвид на море та пляж.

Курорт Пефкос

Пефкос вважається найзеленішим курортом Родосу, де готелі й апартаменти оточені хвоями й оливковими деревами.

Зібрали для вас такі варіанти розміщення, щоб море було видно з вікна, із дверей, з балкона й тераси.

Ідея 5

Їдете усією сім’єю

Сімейний відпочинок – чудова нагода поповнити альбом новими фотографіями. Щоб відпочити могли й батьки, й діти, готелі повинні мати для цього належні умови: вибір сімейних номерів, харчування для дітей, ігрові майданчики, різноманітне приладдя для немовлят.

Mitsis, група готелів із сімейним підходом, наприклад, пропонують такі послуги:

  • 24 години на добу діє програма Ultra All Inclusive (UAI). Тож поїсти о 5:00 ранку не буде проблемою.
  • У готелях передбачено дитяче харчування протягом дня. Каші, йогурти без додавання цукру, домашній сир, приготовані на пару овочі, дієтичні м’ясо та риба, супи (на вимогу готель може приготувати страву без додаткової плати). Готель також передбачив безглютенове та безлактозне харчування.
  • Вибір сімейних номерів. Неважливо, приїхали ви з немовлям чи кількома дітьми, втрьох чи з усіма бабусями-дідусями – для вас точно знайдеться варіант.
  • Для дітей з 10:00 до 18:00 працює дитячий клуб Wonderland із різноманітною програмою. Поки батьки відпочивають, діти ліплять, малюють, влаштовують театральні вистави, грають у піратів, дізнаються про морських мешканців і зоряне небо, про богів і героїв міфів Стародавньої Греції.
  • Готелі безкоштовно навчають плавати й танцювати, а раз на тиждень шеф-кухар дає маленьким гостям майстер-клас грецької кухні.
  • Розваги на будь-який смак. У готелях є басейни з морською водою й водними гірками, відкриті ігрові майданчики із солодкою ватою та попкорном, біля басейнів і на пляжі – ятки з морозивом.
  • Клуб для підлітків (12–16 років) працює в липні та серпні.
  • Є квест Escape Room (за додаткову плату) та дитячий кінотеатр.
  • Для комфортного відпочинку з малюками готель передбачив: ванночки для купання, коляски, ліжечка, стільчики для годування, радіоняні, горщики, підігрівачі пляшечок.
  • Усі готелі розташовані на пляжах: довгих, широких, з пологим входом у море.

Зібрали сімейні готелі групи Mitsis:

Ідея 6

Хочете відпочити з невеликим бюджетом

Головне завдання такої концепції – перевершити очікування від відпочинку за приємну ціну. Оскільки Join UP! розуміється на готельній базі та має надійних партнерів, мандрівники можуть отримати досить вигідні пропозиції. Ось, наприклад, кілька готелів, де співвідношення ціна/якість дуже привабливі.

Радимо готелі:

Пам’ятка

Для в’їзду до Греції потрібно мати або сертифікат про вакцинування, або негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більше ніж за 72 години до прибуття в країну. Також можна зробити експрес-тест на антиген. Слідкуйте за оновленням правил в’їзду на сайті МЗС.

Забронювати тур

Матеріал підготовлено за підтримки