Цього року міжнародний день «Візьми собаку на роботу» святкують 25 червня. Присутність улюбленців на роботі підвищує працездатність співробітників і знижує рівень стресу. А для собаки як для соціальної тварини це привід для радості та можливість провести більше часу з вами.

The Village Україна разом із Club 4 Paws розповідають, як узяти собаку із собою в офіс і забезпечити комфорт улюбленцю, собі та колегам.

{{cardIndex + 1}}
{{cardIndex + 1 + '/' + cards.length}}

Оксана Галан

спеціалістка із поведінки собак і котів


Товариство чотирилапого підвищує вашу продуктивність і покращує настрій колег. А собака при цьому не нудьгує годинами вдома на самоті. У разі, якщо ваш робочий день триває з ранку до вечора, й з улюбленцем нема кому виходити на прогулянку, то інших варіантів, окрім як брати його із собою в офіс, нема.

Звісно ж, варто подбати про те, аби песик мав усе, що зробить його перебування на роботі комфортним. Йому потрібна можливість упродовж дня спокійно відпочити чи погризти улюблену іграшку. Ось про що ще треба пам’ятати, аби візит вашого собаки до офісу не перетворився на хаос, а з колегами збереглися товариські стосунки.

  1. Не всі співробітники в компанії радітимуть вашому собаці. Це нормально. Змиріться з тим, що існують люди, які не люблять або бояться тварин. Перш ніж знайомити собаку з колегою, впевніться, що людині це цікаво. Собака також може порушувати особистий простір. Готовність колег це прийняти варто враховувати ще до знайомства з вашим улюбленцем.
  2. Якщо собака привітний (це важливий критерій, якщо ви берете його до офісу), то може ставити лапи, класти голову на коліна й робити інші милі, але не завжди доречні штуки. Це не всім до вподоби. Краще дати колегам конкретний інструмент, як саме чинити в таких випадках, аби вони почувалися комфортно, а собака не був увесь час прив’язаний до ніжки вашого крісла.

  1. За нагоди розкажіть команді про мову тіла собак. Можна на прикладі свого улюбленця показати, на що потрібно звертати увагу, перш ніж взаємодіяти. Поясніть правила, яких ваш собака вже навчений, аби люди несвідомо не зіпсували ваших напрацювань. Наприклад, після візитів до офісу тварина може почати нахабно вимагати їжу, якщо на роботі її регулярно підгодовують жалісливі колеги.
  2. Попередьте, що не всі собаки люблять обніматися. Навіть якщо ваш улюбленець не сигналізує про дискомфорт, подбайте для нього про можливість будь-коли уникнути небажаних контактів із людьми. Організуйте простір для відпочинку.
  3. Поясніть, що ваш собака вакцинований та оброблений від зовнішніх і внутрішніх паразитів, відповідно до рекомендацій ветеринара, і спілкування з ним не створює ризиків. Так люди зрозуміють, що це безпечно, й охоче спілкуватимуться із твариною».

Чекліст «Що взяти із собою в офіс»

  • Дві миски: для води та їжі
  • Корм та улюблені ласощі улюбленця
  •  Іграшки та предмет, який собака зможе довго гризти
  • Запасні пакетики для прибирання
  • Запасні ошийник і повідець
  • Місце для відпочинку: спеціальне ліжечко, килимок чи плед

«Лапи в офісі» – проєкт бренда Club 4 Paws, що допомагає українським офісам ставати dog-friendly з допомогою порад експертів і покрокової інструкції на сторінці. Також команда пропонує компаніям те, що допоможе зробити офіс дружнім для тварин: поїлки, наліпки, снеки й аптечку з інструкцією щодо її наповнення.

Заповнюйте анкету, щоб зробити офіс

пет-френдлі разом із Club 4 Paws

Матеріал підготовлено за підтримки