Рослини в приміщенні не тільки гармонійно доповнюють інтер’єр і візуально роблять дизайн більш яскравим та свіжим, а й позитивно впливають на фізичний і психологічний стан мешканців квартири, дому або офісу.

The Village Україна разом із Don Pion розповідають, із чого почати озеленення, які рослини обрати та як за ними доглядати.

іЗ чого почати озеленення квартири?

Крок 1.

1.

Визначте, скільки природного світла отримуватиме рослина

Перш ніж обрати рослину, визначте кімнату, у якій вона стоятиме, і перевірте, наскільки сонячні промені заповнюють цю кімнату протягом дня. Усі кімнатні рослини потребують природне світло, але залежно від виду мають свої особливі потреби. Тому під час вибору варто спиратися на те, скільки природного світла необхідно рослині та чи комфортно їй буде в тій чи тій кімнаті вашої квартири або офісу. Необхідну для рослини кількість світла можна знайти в описі.


Орнітогалум

195 гривень

*усі ціни актуальні на день публікації

Заміокулькас

420 гривень

Шефлера в кашпо

405 гривень

Крок 2.

2.

Оберіть рослини

Різноманіття рослин за їхнім видом, висотою та виглядом зроблять простір візуально більш цікавим. Проте варто враховувати: що менше різновидів ви оберете, то легше за ними буде доглядати. Певним видам потрібно більше простору, інші люблять частий полив, а в деяких опадає листя через пересушене повітря. А щоб полегшити процес догляду, обирайте сети рослин.


Сет «Будинок»

1510 гривень

Сет «Сахара»

1680 гривень

Сет «Балі»

1785 гривень

Крок 3.

3.

Продумайте розміщення рослин

Перш ніж розставити рослини по кімнаті, огляньте приміщення. Це допоможе вам зрозуміти, куди ви хочете їх поставити: на підвіконня, полиці, комод або стіл, ніші в стінах або порожні кути, де можна розмістити високі рослини в підлогових кашпо.


Лавр

2085 гривень

Олива

1375 гривень

Цитрусове дерево

2135 гривень


Як доглядати за кімнатними рослинами?


Щоб надати рослинам максимально комфортні умови, дотримуйтеся кількох простих, але важливих рекомендацій:

  • на нове місце обирайте молоді рослини, адже вони швидше адаптуються;
  • обравши місце для рослини, не переставляйте її. Єдине виключення, якщо на новому місці кращі умови;
  • краще недолити, ніж перелити. Надлишок вологи несе ризики загнивання кореневої системи;
  • розуміння природних умов країни походження рослини допоможе в догляді за нею. Наприклад, кактуси в дикій природі ростуть на бідних ґрунтах і довгий час живуть без вологи, тому в домашніх умовах поливати їх потрібно помірно й не допускати застою води в горщику.

Кактус червоний

340 гривень

Чому варто мати вдома рослини?

1.

Рослини очищають повітря

Багато часу ми проводимо саме в приміщеннях, забруднене повітря яких може стати причиною різноманітних захворювань. Рослини – основний природний очищувач повітря, що допомагає позбавитися небезпечних сполук із повітря, меблів й одягу.

За результатами дослідження, рослини поглинають до 10% вуглекислого газу. Від трьох до шести рослин у приміщенні можуть утримувати токсини набагато нижче рекомендованої норми. У кімнатах із великою кількістю рослин більш чисте повітря.

Водночас пам’ятайте, що деякі рослини можуть викликати алергічні симптоми та бути токсичними для домашніх тварин або дітей. Тому, якщо у вас або в когось з мешканців будинку, є алергія, зверніть на це увагу фахівця магазину під час вибору рослин.


2.

Підіймають настрій і роблять вас більш продуктивними

Сухе повітря й пил можуть дратувати ваші органи чуття. А мікроклімат навколо рослин, навпаки, підвищує вологість повітря, що має позитивний вплив на людину. Дослідження, проведене в США, показало, що рослини зменшуюють кількість пилу на 20%. Крім того, люди, які проводять час, піклуючись про природу, частіше піклуються про інших. А дотик до м’яких і гладких рослин надає відчуття спокою.

Також зменшення рослинами кількості вуглекислого газу в повітрі полегшує процес дихання. Це стимулює швидке відновлення під час роботи та процес мислення.


3.

Доповнюють дизайн інтер’єру

За допомогою рослин можна доповнити інтер’єр і додати приміщенню атмосферності, затишку й гармонії. Обирайте рослини, відштовхуючись від власних уподобань та особливостей і стилю інтер’єру.


Які переваги озеленення від Don Pion?


Don Pion підходить до озеленення комплексно та пропонує такі послуги:

  • експрес-озеленення;
  • усі види озеленення для будинку;
  • озеленення офісів, терас, ресторанів;
  • озеленення за допомогою стабілізованого моху;
  • пересадка та комплексний догляд за рослинами;
  • оренда рослин;
  • оформлення заходів та івентів.

Обираючи озеленення від компанії, клієнти Don Pion отримують:

  • готові рішення для озеленення від 1000 гривень;
  • безкоштовний виїзд фахівця по Києву;
  • постачання квітів щотижня;
  • можливість замовити будь-яку наявну рослину;
  • консультація щодо вибору рослин з огляду на мікроклімат вашого приміщення;
  • комплексні послуги (пересадка наявних рослин, доставка, установка, догляд);
  • можливість вертикального озеленення офісу мохом і рослинами;
  • власне виробництво кашпо;
  • досвід роботи з великими компаніями.


Озеленення від Don Pion – це насамперед гармонізація простору. Ми прагнемо не тільки прикрасити ваш будинок за допомогою зеленого дизайну, але й створити особливу мікрофлору приміщень, де кожна рослина позитивно впливає на мешканців, зволожуючи повітря приміщень і додаючи йому естетики»

– команда Don Pion

Для особистої консультації та підбору рослин телефонуйте нам за номером

+380 73 324 71 64

Матеріал підготовлено за підтримки