Перший прототип коворкінгу з’явився ще у 1999 році. Сьогодні ж це популярна модель для роботи – простір, у якому разом працюють як великі компанії, так і фрілансери. Карантини внесли свої корективи в офісну культуру, тому все більше компаній відмовляються від оренди чи утримання власних офісів і переходять у коворкінги.

BeeWorking – це нова мережа коворкінгів у Києві. Філософія проєкту в тому, аби змінити ставлення до офісної роботи. Для цього команда BeeWorking пропонує резидентам простори, де можна не тільки працювати, а й відпочивати, займатися спортом, самоосвітою чи просто розважитися. «Ми віримо в те, що щасливі й успішні люди це ті, хто встигає і працювати, і приділяти час своїм особистим інтересам. Тому ми будуємо простори, де це можна комфортно поєднувати». На сьогодні коворкінги BeeWorking є на ВДНГ і Подолі, команда планує відкриття ще двох просторів найближчим часом.

Разом з Іллею Безручком, CEO мережі київських коворкінгів BeeWorking, говоримо про переваги спільних робочих просторів у сучасних умовах.

1

Твій офіс там, де тобі зручно

У мережі коворкінгів є кілька суттєвих переваг над офісом. І одна з головних – це можливість обирати локацію в залежності від власних потреб і робочого графіку. Наприклад, аби на роботу можна було ходити пішки чи (як показує останній досвід) доїхати на міському велосипеді.

Саме тому коворкінги BeeWorking розташовані в різних районах міста, що дозволяє резидентам обрати оптимальний варіант: де відповісти зранку на листи, де провести обідній статус і де залишитися на цікаву лекцію.

«Наприклад, людина живе за Києвом, у районах Чабанів, Віта Поштової чи в Голосіївському районі. У першій половині дня вона приїжджає до свого офісу на Голосієві, відповідає на пошту та дзвінки. Потім їй потрібно провести зустріч у центрі. Людина обирає будь-яку локацію, доступну в нашому додатку, бронює там переговорну кімнату на потрібну кількість людей. Вона просто продовжує свій робочий день, не переплачуючи, не створюючи безліч заявок на сайтах, чи шукаючи місце для себе десь у кав’ярні»,

– Ілля Безручко.

«Наприклад, людина живе за Києвом, у районах Чабанів, Віта Поштової чи в Голосіївському районі. У першій половині дня вона приїжджає до свого офісу на Голосієві, відповідає на пошту та дзвінки. Потім їй потрібно провести зустріч у центрі. Людина обирає будь-яку локацію, доступну в нашому додатку, бронює там переговорну кімнату на потрібну кількість людей. Вона просто продовжує свій робочий день, не переплачуючи, не створюючи безліч заявок на сайтах, чи шукаючи місце для себе десь у кав’ярні»,

– Ілля Безручко

Локації BeeWorking, що вже працюють:

Beeworking Golosiiv

Ломоносова, 73-З

Це коворкінг у найбільшому районі Києва – Голосіївському. Понад 4650 квадратних метрів сучасного коворкінгу, у якому є все: від власного кафе і тренажерної зали до бібліотеки на даху із краєвидом на парк.

Beeworking Podil

Борисоглібська, 15-Б

Це коворкінг в історичному районі Києва.П’ятиповерховий сучасний коворкінг, а ще кафе, ресторани, розвинена туристична й офісна інфраструктури в пішій доступності.

Локації, які планують відкрити:

Beeworking Lukyanivka

Коворкінг у Шевченківському районі. Для тих, кому необхідно бути в діловому центрі. Простір розташований у восьмиповерховому будинку з панорамним краєвидом.

Beeworking Olimpiiska

Коворкінг у Печерську районі. За задумом, це буде найбільший коворкінг України – 11 000 квадратних метрів сучасного простору, у якому є все: від власної великої лаунж-зони із фудкортом і тренажерною залою до терас із краєвидом на центр Києва. Частину приміщень здадуть в оренду великим ІТ-компаніям, для яких спеціально розробили офіси у форматі Head Quarter by BeeWorking.

2

Змінюєш кімнати згідно із форматом роботи

Перевага коворкінгів над роботою з дому чи звичайним опенспейс-офісом – це можливість обирати певний різновид приміщення. Хоч кожного дня.

У BeeWorking, наприклад, є переговорні, лекційні, лаунж-зони, невеликі офіси для команд або можливість роботи в опенспейсі. Практично всі офіси побудовані з інтер’єрних перегородок, які легко розбираються, так можна розширити свій простір.

Переговорні кімнати обладнані всім необхідним для проведення переговорів і зустрічей: є екран, Chromecast, WebCamera, фліпчарти та маркерні стіни, а ще вся необхідна канцелярія. Лекційна зала має найсучасніше обладнання для проведення конференцій, семінарів і вебінарів будь-якої складності. Завдяки сучасним технологіям і технічній підтримці, які входять у вартість оренди, налаштування та під’єднання обладнання (Unix, Windows, macOS, Android) займають не більш як п’ять хвилин.

Окрім того, резидент BeeWorking має рівні права в кожній локації. Якщо офіс розташований в одній локації, можна користуватися кредитами на переговорні кімнати в інших локаціях.

«Потрібно зрозуміти, що коворкінг – це не про оренду. І не про стіл, стілець, квадратні метри. Це про комплексну послугу, про забезпечення людини всіма потребами, які можуть бути протягом робочого дня. Ти не переплачуєш за квадратні метри, як у стандартній оренді, а отримуєш комплексну послугу».

3

Платиш за найкомфортніший формат

Пандемія коронавірусу змінила підхід до роботи в офісах. Режим «з дому» змусив навіть tech-гігнатів, як-от Twitter, переводити своїх працівників на постійну дистанційну роботу. З іншого боку, уже зараз помітні наслідки роботи з домашнього дивану – це пандемійна втома, розмиття меж робочого дня, втрата контакту з колегами. Тобто ми стали більше та важче працювати. Але й повертатися до стандартних офісів – не завжди варіант.

Водночас коворкінги пропонують систему гнучких тарифів для одного чи цілої команди. Власники бізнесів можуть розраховувати, що їм не треба буде платити за триповерховий пустий офіс. А лише за кількість місць, що відповідає розмірам команди. Перевага для індивідуальних фрілансерів – це також можливість працювати не тільки в кафе чи вдома, оплачувати тільки необхідну кількість робочих днів.

Тарифи у BeeWorking:

  • Наприклад, для великих компаній у BeeWorking є два тарифи на час пандемії. Можна взяти депозит на певну суму на місяць, наприклад 500–1000 доларів, який дозволяє користуватися місцями в опенспейсі, лаунжами, переговорними кімнатами. Забронювати потрібний слот можна у спеціальному застосунку мережі.
  • Також можна скористатися тарифом Флекс, коли офіс розрахований на певну кількість осіб, але фактично їх у два рази більше. BeeWorking надає змогу іншим 50% відвідувачів отримувати доступ до робочого місця, вони ходять по черзі лише за 30% вартості від повного робочого місця в офісі.
  • новий формат – це щоденні тарифи, які допомагають платити за декілька днів роботи в коворкінгу.

«У нас у BeeWorking є можливість заморожувати тарифи для лаунж-зони та для опенспейсу на два тижні раз на пів року. Коли була перша хвиля коронавірусу, ми робили це для наших резидентів. Для корпоративних клієнтів, які мали більшу кількість працівників, ми робили дискаунти залежно від їхніх потреб. Ішли всім назустріч. Після першого локдауну в нас залишилося 70% резидентів. Зважаючи на ситуацію, ринок коворкінгів – це те рятівне коло, яке може допомогти бізнесу розумно витрачати кошти на адміністрування простору та на офісну нерухомість»,

 Ілля Безручко

4

Поєднуй роботу та дозвілля для продуктивного дня

У роботі з дому є ще один мінус ти просто не помічаєш, куди зникає день. Відсутні звичні ритуали, коли ти збираєшся, їдеш на роботу, соціалізуєшся з колегами, виходиш на обід, потім ідеш пішки додому через парк.

Аби уникнути таких ситуацій, сучасні коворкінги пропонують не просто робоче місце із wi-fi, а й додаткові послуги. Вони пов’язані не тільки з комфортною роботою, а й направлені на соціалізацію та розвиток резидентів.

Наприклад, у мережі BeeWorking є:

  • кухні на кожному поверсі, де можна зробити каву, узяти печиво чи залишити продукти в холодильнику;
    велосипедна стоянка
  • телефонні кімнати для приватних дзвінків;
    кімнати для переговорів на 6, 8 і 14 осіб;
    високошвидкісний інтернет і ІТ-підтримка
  • ігрова кімната, де можна зробити перерву та пограти на приставці
  • на території коворкінгів є тренажерні зали, душові, кімната для сну та масажу. У BeeWorking планують запрошувати масажиста, щоби резиденти могли скористатися цією послугою та продуктивніше працювати
  • обладнані дитячі кімнати, щоби батьки могли приходити з дітьми на роботу та комфортно себе почувати. У коворкінгу на Подолі є кімната з пеленальним столиком, є іграшки та пазли. У коворкінгу на Голосієві є дві зони: ігрова кімната, у якій можна залишити більш дорослу дитину й окремий санвузол із пеленальним столиком. Ліфти дозволяють заходити з візочком
  • можна брати домашніх улюбленців. Сама команда простору приходить раз чи двічі на тиждень зі своїми тваринами
  • на кожній локації є ком’юніті-менеджери, які турбуються про атмосферу коворкінгу. Це ті люди, які можуть допомогти з будь-якими питаннями, які виникають у резидентів.

«Перебуваючи в коворкінгу, ви можете не думати про те, що вам потрібно стояти в заторах декілька годин, аби дістатися тренажерної зали. Якщо у вас джетлаг чи ви працюєте з американським або австралійським ринком, ви можете відпочити просто на локації й не витрачати час на поїздки додому. А ще в нас є душові кімнати: можна швидко прийти в робочий стан після потяга чи літака»,

– Ілля Безручко

5

Знаходь нових друзів і партнерів

Нам усім сильно не вистачає безпечної соціалізації, нових робочих і неформальних контактів. Адже це, окрім нових кар’єрних можливостей, запорука психічного здоров’я.

Тому команда мережі BeeWorking влаштовує зустрічі та вечірки для резидентів. Звісно, коли це дозволяють карантині обмеження. Мета зустрічей  соціалізація резидентів. Наприклад, у форматі пізнавальної економічної гри, що дозволяє гравцям познайомитися одне з одним і зрозуміти, як вони можуть взаємодіяти в межах коворкінгу. Так фрілансери знаходили фултайм-роботу, підприємці – нових бізнес-партнерів тощо.

«Такі вечірки дозволяють не просто відволіктися від робочої атмосфери, але і створити стійке ком’юніті людей, однодумців, знайти бізнес-партнерів і, можливо, друзів, тому що на роботі ми проводимо багато часу»,

– Ілля Безручко


Матеріал підготовлено за підтримки