Perfect Group у партнерстві із Saga Development розробили концепцію реновації будівлі «Київпроєкту», що на Богдана Хмельницького. Її створили з урахуванням результатів просторово-соціологічних досліджень команди «Агенти змін». Відкрити комплекс планують у 2023 році.

«Наразі лише третина прилеглої території «Київпроєкту» є відкритою – інші ділянки займає дорога або напівприватні режимні об’єкти, а окремі частини споруди перебувають в аварійному стані. Крім того, на вулиці Богдана Хмельницького майже немає публічної інфраструктури, а більшість лавок облаштували місцеві жителі або офісні працівники», – команда проєкту реновації.

Одна з ідей оновленого «Київпроєкту» – створення поліфункціонального простору для містян у дворі комплексу. За допомогою пасажів об’єднають Володимирську вулицю з Пушкінською, а Богдана Хмельницького – з Прорізною. Проблему озеленення району допоможе розв’язати зимовий сад. Він також буде публічним і розміщуватиметься на даху стилобату. 

Оновлюючи «Київпроєкт», забудовники також створять підземне паркування. Це допоможе покращити ситуацію з паркуванням. Зараз у прилеглих територіях щодня стоїть понад 2 000 машин, що негативно впливає як на інфраструктуру, так і на трафік. 

За словами забудовників, «Київпроєкт» стане не тільки інфраструктурним центром району, а й інтелектуальною та креативним кластером міста. Девелопери визначають архітектурний образ будинку, спираючись на його майбутні функції. У поліфункціональному міському просторі створять умови для об’єднання людей зі сфер архітектури, дизайну, мистецтва, технологій і бізнесу.

Сприятимуть такій реновації сім «лабів» – окремих тематичних напрямів, що розташують в оновленому «Київпроєкті». Тут буде простір для лекцій, конференцій і коворкінгу, зала для виставок і мінікінотеатр, студії відео- та звукозапису, освітня платформа для дітей і школа робототехніки. А поруч із ними можна буде знайти магазини українських технологічних брендів і VR-простір.

Тут також відокремлять простір для шоурумів українських дизайнерів і міжнародних бутиків. У комплексі розмістять СПА, фітнес-центр та окремий фудлаб із ресторанами, кафе й магазином делікатесів. Частину будівлі займуть надсучасні апартаменти з панорамним краєвидом на історичний центр Києва.

Відкрити комплекс плануюють у 2023 році

Минулого року компанії Perfect Group і Saga Development оголосили про оновлення будівлі «Київпроєкту». Ми писали про те, який вигляд вона може мати.


Матеріал підготовлено за підтримки Saga Development