Компанія L’Oréal запускає План придбання акцій L’Oréal співробітниками компанії (Employee Share Ownership Plan). Згідно з планом, працівники зможуть вільно купити акції L’Oréal. Мета ініціативи – надати можливість співробітникам брати більшу участь у стратегічному проєкті компанії. План запустять у 57 країнах, у тому числі в Україні.

Як працюватиме План придбання акцій L’Oréal для співробітників

Ціну купівлі акцій встановлять 14 вересня 2020 року. Вона буде дорівнювати середній ціні акцій L’Oréal при відкритті на біржі Euronext Paris протягом двадцяти торгових днів, що передували рішенню. Проте зі знижкою 20%.

План обмежується випуском 500 000 акцій.

За ціною акцій можна спостерігати в режимі реального часу на сайті loreal-finance.com

Період підписки триватиме з 17 вересня до 2 жовтня 2020 року, а розрахунки заплановані на 3 листопада 2020 року. Бенефіціари матимуть можливість придбати акції L’Oréal за «класичною» формулою підписки, коли вартість їхніх інвестицій буде змінюватися залежно від зміни ціни акцій L’Oréal. Вони також отримають вигоду від внеску роботодавця за умов, описаних у документації щодо плану.

Акції, придбані у встановленій формі, а також паї фонду акціонування працівників будуть заблоковані на п’ять років з урахуванням можливостей дострокового виведення. Регулюватиметься процес чинними правилами Франції та інших країн, де діятиме дана пропозиція.

Заява про допуск до торгів щодо випущених акцій на біржі Euronext Paris буде подана якомога швидше після збільшення капіталу. Вони будуть котируватися під тим самим кодом, що й чинні акції (код ISIN: FR0000120321), і будуть взаємозамінними з акціями, що продаються на біржі.

Жан-Поль Агон, Президент і Генеральний директор L’Oréal, зазначив: «Цьогоріч ми хочемо залучити наших співробітників до процвітання нашої Групи. Наш План придбання акцій компанії співробітниками – це нова можливість дозволити всім охочим підтримати розвиток компанії та взяти участь у її стратегічному проєкті. Цей План підтверджує нашу мету ще тісніше об’єднати наших співробітників із майбутнім компанії».


МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ L’ORÉAL Ukraine