На Печерську відкрили новий ресторанний комплекс Fenix. Його особливість – поєднання італійського та паназійського ресторанів під одним дахом. За словами власників, Fenix Italia та Fenix Asia – це два окремі заклади зі своєю концепцією, командами та шеф-кухарями.

Fenix Italia поділили на зони, що відтворюють атмосферу країни. Серед них – кондитерська вітрина з випічкою й авторськими десертами, лавка м’ясних делікатесів, вітрина з уловом з Адріатичного моря, а також винна кімната. Крім того, у ресторані грає жива музика.

Fenix Italia умовно поділили на п’ять зон

У меню гостям пропонують традиційні й авторські італійські закуски, супи, пасти, піци та страви з риби й м’яса. Серед позицій:

 Традиційні спагеті карбонара по-римськи – 290 гривень;
 Мінестроне гурме з фермерських овочів – 160 гривень;
 Тунець по-сицилійськи з малиновою цибулею та родзинками, просоченими вином Марсала – 498 гривень;
 Колекція традиційного італійського печива з ванільним соусом – 220 гривень.

Особливістю італійської частини закладу є піца-піч, яку виготовили в Неаполі. А тісто для піци у Fenix ферментують протягом 48 годин. Особливу увагу власники радять звернути на авторські позиції піци гурме, наприклад «П’ємонтезе з ароматом трюфелів» (390 гривень).

«Ми хочемо познайомити українську публіку зі справжньою італійською кухнею. У кожному регіоні вона самобутня й має свої видатні страви. Ми готуємо як улюблену всіма класику, так і впроваджуємо сучасні техніки», – розповідає шеф-кухар італійської частини Fenix Стефано Антоніоллі.

Fenix Asia – протилежність італійського ресторану. Тут за допомогою дизайну та декору відтворили атмосферу Сходу. У залі є акваріум з омарами, крабами та лобстерами, а також вітрина зі свіжою рибою.

У Fenix Asia за допомогою дизайну та декору відтворили атмосферу Сходу

Серед позицій у меню:

 Червоний карі з качкою, ліджі та базиліком – 350 гривень;
 Краб-кейк з пюре з батата – 650 гривень;
 Роли Fenix з вугром, тунцем та осетровою ікрою – 798 гривень;
 Шоколадний фондан з матча – 220 гривень.

Особливу увагу в меню шеф-кухар радить звернути на качку по-пекінськи. Її в закладі готують у скляній шафі. Такій техніці кухар навчився в Китаї. Ще однією особливістю Fenix Asia є асортимент саке. У закладі пропонують понад 30 видів, з якими гостей ознайомить сомельє.

«Паназійська кухня у Fenix відрізняється від класичної. Дивуватимемо стравами, виконаними в техніці surf 'n' turf, поєднання продуктів моря й суші, великим асортиментом морепродуктів, а також експериментами з соусами та спеціями», – коментує шеф-кухар паназійської частини Fenix Сергій Байсаревич.

Де: бульвар Лесі Українки, 30А
Години роботи: 08:00 – 00:00
Сайт

ЗА СЛОВАМИ ВЛАСНИКІВ, заклад ПРАЦЮє У ЗВИЧНОМУ РЕЖИМІ З ДОТРИМАННЯМ ВИМОГ МОЗ ЩОДО БЕЗПЕКИ ПЕРСОНАЛУ ТА ВІДВІДУВАЧІВ ЗАКЛАДУ.


Матеріал підготовлено за підтримки Fenix