«АгроМандри» – проєкт з агротуризму від «Лавки традицій», що стартує 15 серпня у Києві та Львові. Це серія відкритих виїздів на ферми українських виробників, чия продукція представлена в «Лавці традицій». 

Проєкт «АгроМандри» – це серія відкритих виїздів на ферми українських виробників

Перший тур провели минулого вересня на «Доообрій фермі» в селі Івки Київської області.

Цього року організатори планують провести такі тури:
 15 та 29 серпня, 12 вересня – тур сироварнею «Доообра Ферма», Київська область;
 22 серпня, 5 та 19 вересня – тур сироварнею «Мукко», Львівська область;
 23 серпня, 6 та 20 вересня – тур сироварнею «З Гарбузового Раю», Львівська область.

Чим особливі ферми «АгроМандрів»?

На «Доообрій Фермі» виробляють кисломолочні продукти з козиного молока. А особливість сироварні «Гарбузовий Рай» у розміщені: її влаштували в будівлі старої угорської школи. А на фермі під Києвом можна побачити, як вирощують равликів. Усі ферми, на яких проводять агротури, є резидентами «Лавки традицій».

Що входить в агротур?

Тури розпочинаються з Києва та Львова – аби дорога займала не більше двох годин. У столиці мандрівку починають о 10:00 ранку зі станції метро «Палац спорту». Після приїзду на ферму гостей запрошують на екскурсію локацією та сирну дегустацію. Далі їм розповідають про етапи виробництва сиру та показують камери дозрівання. Також усі охочі можуть взяти участь у процесі виготовлення виру й взяти його із собою додому. Протягом дня гості спілкуються з фермером, дізнаються про особливості процесів виробництва, а також про історію ферми.

Організатори зазначають, що особливістю «АгроМандрів» також є обід. Учасників туру пригощають продуктами «Лавки традицій» і хлібом із власної пекарні «Сільпо». Так гостям наочно показують різноманітність та якість фермерської продукції в Україні.

«Наші подорожі – це така собі гастрономічна освіта, у ході якої наші групи дізнаються про те, як народжуються найкращі, найякісніші продукти, що таке повний цикл виробництва й чому він є важливим, яка послідовність етапів виробництва, яких стандартів якості мають дотримуватися виробники. А ще – це доступ до виробників, щирих фермерів, які завзято розвивають своє власне діло. У них неповторна харизма, ви моментально в них закохаєтеся», – розповідають організатори агротурів.

Для кожної поїздки створюють групу до 20 осіб, які завчасно придбали квитки. Вартість ДОРОСЛОГО КВИТКА – 1 050 ГРИВЕНЬ, ДИТЯЧОГО – 550 ГРИВЕНЬ. У вартість входять трансфер із Києва на ферму й назад, снеки під час поїздки, бранч, відвідини ферми, варіння сиру, огляд виробництва та обід просто неба.

Фото: Анастасія Телікова

Придбати квиток

Матеріал підготовлено за підтримки «Лавки традицій»