Літо на ВДНГ − це парк розваг, який щороку, з травня до вересня, працює на території Національного комплексу «Експоцентр України». Парк об’єднує понад 15 розважальних локацій для гостей різного віку: від дитячих і сімейних розваг до можливості відпочити з друзями.

Усі локації на ВДНГ працюють із дотриманням соціальної дистанції, маскового режиму та щоденного температурного контролю співробітників, а також – відповідно до чинних рекомендацій ВООЗ і МОЗ. Більше новин від Національного комплексу «Експоцентр України» в офіційній групі у Viber.

The Village Україна разом із Національним комплексом «Експоцентр України» розповідають про 7 варіантів літнього відпочинку на території ВДНГ.

Зупинка 1: Велосипеди, самокати, електротранспорт

Де: Центральний вхід ВДНГ

Графік роботи: Пн-Пт 10:00–20:00, Сб-Нд 10:00–21:00

Вартість: дитячі велосипеди – від 40 грн/год; дорослі велосипеди – від 75 грн/ год; електротранспорт – від 50 грн/пів години.

Літо − час для велопрогулянок. Якщо вдома немає вільного місця для зберігання транспорту − його завжди можна орендувати біля центрального входу ВДНГ. Наприклад, велосипед, самокат, моноколесо чи гіроскутер. Працівники прокату порадять, яку модель обрати, проведуть інструктаж із правил використання, поділяться власними лайфхаками щодо їзди. У прокаті є велосипед на двох, а ще – триколісні моделі для дорослих й триколісні тандеми: зручні варіанти, якщо не вмієте кататися, але не хочете відставати від друзів.

На території «Експоцентру» є велодоріжки, а для досвідчених велосипедистів пропонують декілька довгих веломаршрутів, у тому числі – через ліс.

Зупинка 2: Eco Track

Де: Липова алея, поруч із пожежною частиною та павільйоном №27

Графік роботи: Вт-Пт 12:00–20:00, понеділок – вихідний

Вартість: 100–150 грн

Екотрек на ВДНГ − це траса зі штучним газонним покриттям для радіокерованих off-road автомоделей різного масштабу. У ВДНГ додають, що це єдина в Україні траса такого формату.

Трек має складну конфігурацію, довжину 200 метрів, багато трамплінів, характерних перешкод і складних ділянок − тут буде цікаво і дітям, і дорослим. На локації можна влаштувати справжні перегони та спробувати себе на треках для початківців і професіоналів. А з 26 до 28 червня на треку відбудеться традиційний Summer Cup — наймасштабніші змагання України з автомодельного спорту літнього сезону.

Зупинка 3: Pirs 39

Де: Біля павільйону №10

Графік роботи: будні 7:00–21:00, вихідні та святкові дні 9:00–21:00

Вартість: будні: 50 грн/година – діти, 100 грн/год – дорослі, вихідні: 75 грн/год – діти, 150 грн/год – дорослі. Є абонементи та можливість орендувати шатер.

Одна з найпопулярніших зон ВДНГ, що працює в літній сезон у форматі «міський пляж». На Pirs 39 просто неба розмістили два басейни: 25-метровий – для дорослих, і 13-метровий із водяними гірками − для дітей. Фільтрацію води забезпечує сучасна система очищення з багаторівневим швейцарським фільтром, а комфортна температура води досягається за допомогою підігріву.

На час пандемії басейн працює з рядом обмежень, зокрема – тимчасово заборонили вхід дітям зростом до 120 см і відвідувачам старше 60 років. Рушники в оренду не видають, душові та роздягальні працюють лише на вулиці. Детальніше про умови роботи та вільні місця можна дізнатися за телефоном: 068 352 64 55.

Зупинка 4: SkyPark

Де: Між павільйонами №1 і №2

Графік роботи: щодня 10:00–18:00

Вартість: від 100 грн, безкоштовний вхід дітям до 3-х років і пільговим категоріям громадян.

Мотузковий парк із дев’ятьма трасами різного типу складності, де кожен може підібрати шлях під свої бажання та рівень фізичної підготовки. У SkyPark також нагадують: «Будьте готові до того, що вам потрібно не просто піднятися по дереву, а ще й розібратися з тим, як працює спіраль ДНК, подолати тибетський місток, упоратися з хитким рукоходом, утримати рівновагу на велосипеді та скейті, які рухаються по тросу. І не побоятися з’їхати на тролеї!». Для найбільш відчайдушних є скеледром і мотузковий куб.

Зупинка 5: Японський кокон KidCity Крейзі

Де: Біля павільйону №11

Графік роботи: будні 10:00–18:00, вихідні 10:00–20:00

Вартість: 100 грн

Японський лабіринт у вигляді кокона приїхав до Києва вперше. Його авторка − художниця Тошико Хоріучі Макадам – створює яскраві міцні в’язані мережі, які реагують на найменший рух. Крім того, кокон має спеціально сконструйовані форми − усю конструкцію художниця зв’язала гачком. У ВДНГ додають, що розвага є абсолютно безпечною, адже кокон зв’язано без використання жодних залізних кріплень. У ньому можна стрибати, перекидатися чи видертися догори для вдалого фото.

Зупинка 6: Галявина ВДНГ від Pepsi

Де: Липова алея за Садом гамаків

Час роботи: Пн − Чт 12:00–00:00, Пт-Нд 12:00–02:00

Вхід − вільний

Цього літа всі головні розваги − просто неба. На галявині ВДНГ проводять кінопокази, приймають діджеїв з усієї країни, а також регулярно влаштовують інші літні активності. У ВДНГ додають, що всі заходи проводять з дотриманням соціальної дистанції й відповідно до норм ВООЗ і МОЗ. Крім того, у вільні від івентів періоди – Галявина відкрита для всіх охочих.

Зупинка 7: Лаунж-Бар Fiorelli

Де: Між павільйонами №2 і №4 

Час роботи: 12:00–23:00 (графік може змінюватися)

Літня тераса, оточена зеленню, працює у форматі фудкорту й самообслуговування. Головний акцент у сезонному меню зробили на позиції take and go. Пропонують: бургери, нагетси, суші, піцу, каву, ігристі напої, алкогольні та безалкогольні коктейлі.

Матеріал підготовлено за підтримки