За останній рік 6 чоловіків-співробітників компанії Procter&Gamble в Україні скористалися додатковою, повністю оплачуваною відпусткою з догляду за дитиною. Це результат нової політики компанії «Розділи турботу», яку Procter&Gamble запровадили в липні 2019 року.

У межах політики, будь-який співробітник компанії, що став батьком, може взяти додаткову відпустку терміном до восьми тижнів. Крім того, її повністю оплачує компанія. У відпустку можна піти одночасно з матір’ю, якщо вона також перебуває в декреті.

Мета політики – надати рівні можливості обом батькам із першого дня народження або всиновлення дитини. А також – дати змогу рівноцінно розділити турботу про нового члена сім’ї.

У компанії коментують: «Згідно з дослідженнями, у перші півтора року після народження, між дитиною й батьками формується міцний емоційний зв’язок, що позитивно впливає як на фізичне здоров’я, так і на когнітивний розвиток малюка. Саме тому так важливо, щоб мама й тато разом могли розділити турботу про нового члена родини й проводили з ним більше часу».

«Продовжуючи виконувати нашу місію – робити життя людей кращим – ми запустили програму Share the care. Завдяки програмі, з 1 липня 2019 року будь-який співробітник нашої компанії, що став батьком, може скористатися додатковою повністю оплачуваною 8-тижневою відпусткою одночасно з матір'ю, яка перебуває в основній відпустці з догляду за дитиною. Майже за рік уже 6 татусів скористалися можливістю. І ми пишаємося тим, що можемо надати її своїм співробітникам», – додають представники Procter&Gamble.


Матеріал підготовлено за підтримки Procter&Gamble