Карантин сильно обмежив наші можливості пересуватися містом. Підозрюємо, що навіть у посткарантинний період триватиме масковий режим і діятимуть обмеження на кількість пасажирів у громадському транспорті. Зрештою, будуть і ті, хто перший час не спускатиметься в метрополітен за особистим рішенням.

Проте, аби пересуватися містом, не обов’язково купувати авто. Можна обрати значно легшу, дешевшу й екологічнішу альтернативну – електротранспорт.

The Village Україна разом із MOYO та Segway розповідають, який електротранспорт обрати для пересування містом.

Електросамокат

Електросамокати вже встигли стати трендом у Європі й поступово з’являються на вулицях українських міст. Цього року вони стали лідерами серед електротранспорту за продажами. За даними офіційного дистрибутора Segway в Україні, тільки на початку цього сезону ріст становить +120%, як порівняти з минулим роком.

Електросамокат – оптимальне рішення для міста та зручна альтернатива велосипеду, адже навіть після довгої поїздки у вас не буде потреби терміново прийняти душ. Так, спалювати калорії на ньому не вийде, проте розробники запевняють, що електросамокат створили не для спорту чи розваги. Це повноцінний транспорт, який може замінити авто. До того ж вам не знадобиться шукати місце на паркуванні біля офісу: самокат можна просто покласти під робочий стіл.

Характеристики самокатів

Компанія Segway пропонує моделі електросамокатів Ninebot KickScooter серії ES2 та ES4, а також Ninebot KickScooter MAX G30.

Перша модель Ninebot KickScooter ES2 дозволяє рухатися зі швидкістю 25 км/год та проїхати до 25 км без підзарядки. Гальмівна система зупиняє пристрій практично миттєво. Для безпечної їзди самокат оснастили яскравими фарами й освітленням контуру, завдяки яким пристрій і його пасажира будуть чітко бачити інші учасники руху навіть у нічний час або в умовах недостатнього освітлення. Світлодіодне підсвічування можливе в декількох кольорах на вибір.

Модель Ninebot KickScooter ES4 з додатковою батареєю має запас ходу до 45 км. Потужність її мотора 300 Вт, колеса діаметром 8 дюймів, а дошка має силіконове покриття для зменшення ковзання й стирання. Довжину ручки можна легко регулювати, що дозволяє зробити транспорт зручним навіть для людей зростом 2 м. Єдиним обмеженням є допустиме навантаження ваги – максимум 100 кг.

А Ninebot KickScooter MAX G30 без підзарядки долає до 65 км. Такого запасу батареї точно вистачить на дорогу з Троєщини до центру й назад. Максимальний кут нахилу 20°, що є найвищим показником для персонального електротранспорту. Ця модель дуже популярна у Європі, стала абсолютним лідером продажів.

Завантаживши фірмовий застосунок Segway-Ninebot, ви зможете зареєструватися в системі й відстежувати швидкість руху, налаштовувати червоні гальмівні вогні або активізовувати світлодіодну підсвітку дошки. Додаток доступний для ios та android.


Гіроскутер чи гіроборд

Гіроборд є найкомпактнішим з усіх типів електротранспорту, проте малі колеса незавжди зручні для пересування. Гіроборд може банально не подужати міські ями. Окрім того, користування гіробордом є не гігієнічним. Щоб перенести його через високі бордюри чи сходи, доведеться брати гіроборд у руку. Можна тримати його за платформу, але вона зазвичай також брудна від взуття й пилу. Тому в часи, коли ми постійного миємо руки, переваг у гіроборда мало.

Характеристики гіроскутерів

А от гіроскутер має перевагу у вигляді ручки, або, як її ще називають, штурвалу. Ручка може бути довжиною до рівня рук або ж стискатися між колінами, як, наприклад, у гіроскутера Segway Ninebot серії S чи Minilite. Щоб повернути, достатньо трохи натиснути колінами на тримач у потрібному напрямку. Гіроскутер дозволяє проїжджати до 22 км, розганятися до 16 км/год та їздити пандусами з кутом підйому 15°.

Моноколесо

Ще один компактний варіант для пересування містом – моноколесо. Проте, якщо для електросамоката варто згадати рефлекси з дитинства, а на гіроскутер можна стати за 10–15 хвилин, то для керування моноколесом потрібно навчитися тримати рівновагу. Тому радимо одразу запастися щитками та шоломом: кілька падінь усе ж гарантовані.

Характеристики моноколеса

Для пересувань містом обирайте модель Ninebot Z10. Дальність ходу цього колеса на одному заряді становить до 90 км, а швидкість розгону – до 45 км/год. Модель підійде для заміських прогулянок бездоріжжям і для екстремального туризму завдяки наявності пневматичних шин. Модель оснастили двома акумуляторами, тому рух можна продовжити без дозарядки, навіть якщо один з акумуляторів вийде з ладу. Це моноколесо має герметичний корпус з водонепроникним захистом IP54.

За допомогою фірмового застосунку Segway-Ninebot ви зможете заблокувати пристрій, захистити його від крадіжки, відстежувати швидкість руху, заряд батареї та налаштувати індивідуальний колір підсвічування задніх фар. Також можна встановити обмеження швидкості задля безпеки, якщо катаються діти.


ЕлектросамокаТNinebot KickScooter ES4

ЕлектросамокаТ Ninebot KickScooter
MAX G30

Гіроскутер 

Ninebot S

Моноколесо 

Ninebot Z10

8" (переднє) / 7,5" (заднє) не пневматичні шини

10" пневматичні шини

10,5" пневматичні шини

18" пневматичні шини

Електрична + механічна гальмівна система

Електрична + механічна гальмівна система

Гіроскопічна

Гіроскопічна

LED-фари & підсвітка

LED-фари & підсвітка

LED-підсвітка

LED-підсвітка

25 км/год

25 км/год

16 км/год

45 км/год

до 45 км

до 65 км

до 22 км

до 90 км

15°

20°

15°

25°

3,5 години

6 годин

3 години

10,5 годин

374 Вт⋅год (подвійна)

551 Вт⋅год

236 Вт⋅год Розумна система управління (BMS)

995 Вт⋅год Розумна система управління (BMS)

IP54

 IPX5 та IPX7 (мотор)

IP54

IP54

14 кг

19,1 кг

12,8 кг

24 кг

асфальт

асфальт

ґрунтова дорога

ґрунтова дорога


Матеріал підготовлено за підтримки