«ЦУМ 80» – документальний фільм про історію київського ЦУМу та його сучасне життя. Його створив український режисер Павло Кільдау до 80-річчя універмагу. Разом з командою він понад два тижні відбирав радянську хроніку в державному архіві.

«Для мене найголовніше – це відчуття. Наш фільм – це не просто історичне кіно, це немов сімейний альбом або улюблена платівка, яку ти переслуховуєш знову і знову», – коментує Павло Кільдау, режисер фільму «ЦУМ 80».

До 80-річчя універмагу створили документальний фільм про ЦУМ

Сюжетна лінія веде глядачів від післявоєнної реконструкції до сьогоднішніх днів, показує, як протягом трьох поколінь змінювалася мода, суспільство і сам Київ. У сучасній частині фільму показали повсякденну роботу універмагу: залаштунки роботи баїнг-директорки Ольги Чайки під час міжнародної виставки Pitti Uomo у Флоренції, бекстейдж зі зйомок рекламної кампанії ЦУМ у Карпатах, ранкову йогу співробітників і джазові концерти на даху.

«У лютому 2019 року ми вирішили відтворити одну з вітрин середини 60-х років. Саме тоді ми знайшли архівні знімки та спогади колишніх співробітників, які стали основою для фільму. Перші шість місяців пішли на підготовку і збір матеріалів, а наступні пів року – на знімальний процес і монтаж», – розповіла Маруся Коваль, керівниця відділу креативу і звязків з громадськістю ЦУМ.

Головними героями фільму стали: телеведуча Тетяна Цимбал, письменник Станіслав Цалик, театрознавець Борис Куріцин, історикиня моди Галина Кокоріна, народний артист України Григорій Чапкіс, дизайнери Антон і Ксенія Шнайдери, Руслан Багінський, Петро Ясинський, Катя Зубарєва та генеральний директор ЦУМ Євген Мамай.

Офіційний партнер фільму  компанія Visa.


Матеріал підготовлено за підтримки ЦУМ