Всесвітній день туризму відсвяткують 28 вересня у Славському Львівської області. У рамках події влаштують підйом на гори, відкриють велотрасу та організують вечірки. Усі заходи пройдуть з 15:00 до 22:00.

Учасники події піднімуться на гору Погар, де відбудеться відкриття велотраси МТВ. А команда On3Wheel організує підйом для людини з інвалідністю за допомогою спеціального візка-«джульєтки».

Рівень складності нової траси низький, а її довжина становить 2,14 кілометра і має 24 трампліни. Її спорудили з використанням наявного рельєфу. А ще на велотрасі є близько 30 дерев’яних та земляних конструкцій: «дропи», «двогорбі трампліни», «волрайди», «трампліни зі столом», «повороти з контрухилом» тощо.

Також організатори влаштують активну вечірку для гостей на горі Погар. Проведуть інтерактивний велопікнік та показові виступи з велотріалу під музичний супровід Dj Seve Clain.

А ввечері на Співочому полі у Славському виступить гурт «Скрябін».

Крім того, у рамках проєкту «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині» проходить будівництво велодоріжки. Її довжина – приблизно 6,8 кілометра, а маршрут проходить від Славського до села Волосянка. На велодоріжці облаштують стартову й фінішну локації, а також розроблять велоквест згідно з маршрутом.

У День велотуризму відкриють велотрасу та проведуть веловечірку

«Велотрасу створили для любителів екстремального катання на гірському велосипеді і використовують як місце проведення велозмагань МТБ. Будівництво велотраси здійснено в рамках проєкту регіонального розвитку «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині», який реалізують з державного бюджету, коштами, отриманими від Європейського Союзу, з обласного та місцевого бюджетів», – повідомляє організаторка події Наталя Табака.

Де: селище міського типу Славське, Львівська область
Коли: 28 вересня, 15:00-22:00
Facebook


Матеріал підготовлено за підтримки Управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації