«Мабуть, найкращі відкриття» – це науково-популярний онлайн-проєкт, який запустив Carlsberg. Він складається з восьми тематичних епізодів, що доступні для перегляду на офіційному YouTube каналі бренду.

Мета проєкту – пояснити простими словами найскладніші наукові процеси, принципи роботи механізмів і розвінчати побутові міфи.

Вісім епізодів освітнього проєкту доступні на офіційному YouTube каналі Carlsberg Ukraine

У відео проєкту серед іншого розповідають про винайдення шкали кислотності pH, фонографа, мікрохвильовки та першого телефона. Більшість з цих винаходів здійснили вчені у лабораторії Carlsberg.

На думку засновника Carlsberg Якоба Якобсена, саме підхід Probably (у перекладі – «можливо») у роботі бренду відчиняє двері прогресу та експериментам. 

Компанія наслідує філософію засновника про розвиток науки та мистецтва. Тому торік в Україні провели конкурс серед наукових проєктів. Кожен вчений мав змогу поборотися за грант на загальну суму мільйон гривень. Carlsberg планує продовжити цю ініціативу і зробити конкурс щорічним.

«Мабуть, найкращі відкриття» розробляли спільно з компанією StarLightMedia.

 У 1875 році в Копенгагені створили лабораторію Carlsberg. Відтоді вчені робили відкриття, що сприяли не тільки розвитку технології пивоваріння, а й принесли користь людству в повсякденному житті. Наприклад, шкалу кислотності pH, чисту культуру дріжджів, ензими і ще багато винаходів у сфері біотехнології, в агропромисловості, енергетиці тощо.


Матеріал підготовлено за підтримки Carlsberg Ukraine