Фестиваль Craft Beer & Vinyl Music Festival проведуть із 30 серпня по 1 вересня на території !FESTrepublic у Львові – на колишньому заводі поряд із Замковою горою, який перетворили на культурний простір. Це вже шостий фестиваль подібного формату, який традиційно проводять восени та навесні на локації !FESTrepublic. Цього разу у заході візьмуть участь 60 броварень і домашніх пивоварів з України та світу. Працюватимуть також фудкорти і ярмарок вінілу.

The Village Україна разом з !FESTrepublic розповідають про локації та розваги фестивалю Craft Beer and Vinyl Music Festival.

Зона пивоварів

На подію приїде близько 60 крафтових пивоварень з України та світу, 7 з яких на  івенті будуть уперше. Серед інших завітають: Burgomistr, «Хмільний Лев», Varvar Brew, Burning Head Brewery, Berryland. А ще пивовари з Чехії та бельгійці Brasserie de la senne.

Юрій Заставний, співзасновник театру пива «Правда», кинув виклик пивоварням-учасникам фестивалю на створення нового пива. Головна умова – розробити та привезти кисле пиво або будь-які його варіації з використанням сезонних ягід. Результати експериментів можна буде спробувати на події.

Уже традиційно для фестивалю пиво наливатимуть лише у скляні келихи. Їх можна буде придбати на вході або ж принести з собою. Єдине: вони мають бути з мірною позначкою.

На локації всі три дні працюватиме виставка вінілів: від японських до сучасних виконавців. Покажуть також техніку для прослуховування платівок.


Фудкорт

На фестивалі працюватимуть 15 фудкортів та кавова точка від !FEST COFFEE MISSION. Серед учасників: «Чебуреки Prosecco Bar», піцерія «Челентано», Papa Burger, UdonChik, «Бограч» та «Реберня на !FESTrepublic». А ще «Мукко: молочна ферма Прикарпаття», кав’ярня-пекарня «Братванка» та «Львівська майстерня шоколаду».


Музика на сцені Open Air 

На фестивалі щодня гратимуть DJ-сети та лайви. Крім того, усі три дні на сцені Open Air працюватимуть ведучі: Андрій Жолоб, Уманський та Козак. Першого дня Open Air територія відкриється о 16:00, гратимуть електро, африканський фолк, український фанк і джаз-фанк.

Другого дня з 13:00 і до 20:30 на локації можна буде почути соул, ретро та драм-н-бейс. Третій день присвятять хіп-хопу, джазу та хаусу.

А першого вересня о 19:00 «українські Deep Purple», гурт «Гуцули», зіграють наживо для гостей фестивалю.


Пивна йога і тиха вечірка на терасі

Це зона на даху !FESTrepublic з активностями на свіжому повітрі, де ввечері гратиме хаус, електро, інді та хіп-хоп. Усі три дні на терасі можна буде зіграти у флорбол. 31 серпня тут влаштують показові виступи брейкдансерів та скречинг-шоу від Johnny B, Shon, Rief Chocka. Відтак проведуть тиху вечірку в навушниках «Круглий звук». Усім учасникам роздають навушники, щоб кожен міг слухати свою музику і танцювати. А першого вересня з 12:00 до 16:00 на терасі проведуть пивну йогу.


Інстаграм-музей «¿¡ЦЕ АРТ?!»

На локації «10 корпус», що міститься в будівлі колишнього заводу, проведуть виставку 10 молодих живописців «¿¡ЦЕ АРТ?!». До того ж спеціально для події запрошені художники створять графіті та артоб’єкти.

«¿¡ЦЕ АРТ?!» – уже другий проєкт музею-галереї сучасного мистецтва на території !FESTrepublic у приміщенні 10 корпусу. Організатори експозиції прагнуть залучити глядачів до творчого акту споглядання та пошуку нової реальності за допомогою безпредметного абстрактного живопису. «Відвідуючи виставку, ви стаєте її співучасником. Важливо звільнитися від навязливих думок і дати волю фантазії», – додають організатори.

Крім того, у рамках виставки проведуть ART SALE – роботи художників можна буде придбати.

У перший день фестивалю на локації відбудеться перформанс Sisyphus зі створення величезного полотна під живу музику та проєкцію. Це мультимедійний міждисциплінарний мистецький проєкт від «Крю Вільного Процесу».


Вечірки до ранку

Локація для вечірок, куди треба буде переміщатися після сетів на відкритому повітрі. Зона клубу працюватиме два дні: 30-31 серпня з 22:00 до 4 ранку. Першого дня тут проведуть Drum & Bass вечірку Vinyl Headz. Серед артистів: Tonika Funkmasters, MaxNRG Funkmasters, Neuromonkey. А наступного дня змінять формат для регі-вечірки «Свіжі Шишки», на якій зіграють Whatafunk, Plusstepper, Shmir Sound, Ямайський.


Дитяча територія

На території фестивалю організують безкоштовне дитяче містечко. В одному з приміщень «Школа мистецтв вільних та небайдужих» проведе заняття, майстер-класи і тематичні розваги – театр, дизайн, музика, спорт тощо. Крім того, працюватиме дитячий майданчик просто неба. А ще можна буде придбати книжки від «Видавництва Старого Лева».


Гроші на фестивалі

На фестивалі розрахунок за пиво, їжу, сувеніри відбуватиметься бофонами – віртуальною валютою мережі LOKAL. Користуватися бофонами можна з карткою LOKAL чи за допомогою додатку LOKAL.

На території будуть інформаційні точки з платіжними терміналами для поповнення карток, працівники з мобільними апаратами поповнення, термінали самообслуговування EasyPay. Поповнити можна буде як готівкою, так і банківською картою.

Коли: 30 серпня – 1 вересня

Де: !FESTrepublic, Львів, вулиця Старознесенська, 24-26

Скільки: 

50 гривень – вхід на три дні. Отримуєш браслет, мапу території та вхід на нічні події; 100 гривень – вхід на три дні. Отримуєш келих і сумку для келиха, мапу території та вхід на нічні події.

Матеріал підготовлено за підтримки