«Книга легендарних вечірок України» – це проєкт про історію українських вечірок, який спільно створили музичне медіа Katacult, креативне агентство Banda та пивний бренд BUD. 

За словами авторів проєкту, «Книга...» – це дослідження впливу вечірок на культуру та окремих людей в Україні. 

Результатом проєкту стане друковане видання з однойменною назвою. Його ідея – розказати про найважливіші події української клубної сцени, починаючи з девяностих років. Книга міститиме фотографії та спогади учасників знакових вечірок. «Книга не претендує на збірку повної історії, до неї потраплять лише ті вечірки, які досі згадують і переказують як міські легенди», – коментують ідею автори.

«Зараз цей гід майже тридцятьма останніми роками схожий на пазл чи калейдоскоп, де все змінюється, переливається, сяє. Ми знаходимо ці дивовижні фото, старі афіші, вислуховуємо божевільні історії, щоб зібрати їх докупи й показати усім, як чудові люди танцювали під музику, яка їм подобається. Хіба це не варто задокументувати?» – додають представники Kataсult.

Останні сторінки книги планують створити наживо на вечірці BUD X Next Chapter. Її організують сьомого вересня на території скейтпарку Gavanь. Вечірка почнеться о 23:00, вартість квитка – 250 гривень.

За пультом стоятимуть музиканти, які грали на культових українських вечірках у ХLIБ, «Сінема» та інших клубах. Спогади про подію потраплять в останній розділ видання, тому кожен присутній зможе долучитися до створення проєкту. 

«Нічні клуби Києва – чудове місце для відпочинку та культурного збагачення. Для багатьох європейців вони стали візитівкою міста, адже таку концентрацію різноманітних музичних заходів і такий рівень організації варто ще пошукати. Бренд BUD разом з Banda та Katacult вирішили розказати більше про те, як саме все починалося і як Київ перетворився на серце клубного життя України», – коментує проєкт Анна Руденко, маркетинг-директорка AB InBev Efes Україна.

190717_BUD_CapeCod from banda on Vimeo.

Cape Cod (Максим Сикаленко) про знакові вечірки Києва, «хіпстерське техно» та Cxema

«Ще років десять тому хороша вечірка була як рідкісний птах. І ми подумали: а було б круто зібрати купу таких спогадів і зробити такий собі зріз української історії вечірок. Як підручник з історії, тільки написаний людською мовою та з класними фотографіями. І тут наш пазл склався: ми не просто зробимо історичну книгу і якусь вечірку – ми зробиму вечірку, яку не можна пропустити, бо ця вечірка буквально увійде в історію, в нашу «Книгу легендарних вечірок України»,  коментують ідею в Banda. 

Придбати квиток на вечірку


Матеріал підготовлено за підтримки BUD